Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kon-Tiki aktiviteter på Bygdøynesdagen hovedbilde
søndag 
10:00

Kon-Tiki aktiviteter på Bygdøynesdagen

AktiviOslo-3-1

Kon-Tiki Museet 31. mai 2015

Inviterer til familiefest

I år feirer Bygdøynesdagen 20-års jubileum. Det feires med masse aktiviteter og moro for hele familien.

 – Det er bare å glede seg, sier Halfdan Tangen ved Kon-Tiki museet.

 

20 års jubileum

Forberedelsene er godt i gang til årets store happening på Bygdøynes og arrangørene gleder seg til å skape ordentlig sommerstemning på Bygdøynesdagen.

– Bygdøynesdagen er vår kick-off på sommeren. I år blir det skikkelig sydhavsststemning med Hula-dans, god musikk, is og grillmat, forteller en engasjert Halfdan Tangen ved Kon-Tiki museet.

Det er Kon- Tiki Museet, Frammuseet og Norsk Maritimt Museum som sammen inviterer til et spennende og fullpakket program på Bygdøynes søndag 31. mai.

– 31. mai blir en skikkelig forsommerfest for hele familien. Vi skal ha det så gøy og museet har mye nytt og spennende å tilby, sier Tangen.

Mye for barna

Arrangørene kan love mye liv og røre. Du får muligheten til å lære Hula-dans med Waikiki som også slipper en ny plate denne dagen. Bandet Beat Tornados sørger for musikk både ute og inne.

Tangen og forteller om lansering av en helt ny tegneserie og muligheten til å treffe hvalhaien Tom på området. Krabben Johannes som var maskoten ombord på Kon-Tiki forteller barna om den spennende Kon-Tiki ekspedisjonen og sine opplevelser der sammen med Thor Heyerdahl i en egen utstilling parallellt med voksenutstillingen.

 

Seil i en ekte sivbåt

Det blir også mulighet seile i en ekte sivbåt. Det er tyskeren Dominique Görlitz som gjester havna akkurat denne dagen. Görlitz har gått i Heyerdahls fotspor og reist med sivbåten «Abora II» for å bevise at man allerede for over 3800 år siden kunne seile til bestemte reisemål og returnere igjen.

– Det er stort at han kommer. Vi gleder oss veldig over det og er glad for at han gir folk muligheten til å prøve å seile i en sivbåt. Det blir en opplevelse, sier Tangen.

 

Spennende utstillinger

Med bilder, tekst og gjenstander fra ekspedisjonene fenger utstillingene på Kon-Tiki museet folk i alle aldre. De forteller barn og voksne om spennende ekspedisjoner i det internasjonale farvann.

Det var i 1947 Thor Heyerdahl (1914-2002) krysset Stillehavet med Kon-Tiki. Siden fulgte spektakulære seilaser med sivbåtene Ra, RA II og Tigris. I år kan du lære mye mer om disse tre seilasene. Dette i utstillingene «RA – Over Atlanterhavet i sivbåt» og «Tigris i det Indiske hav». Førstnevnte utstilling er kraftig oppgradert og har mange nye, spennende elementer. Man får vite enda mer om RA- ekspedisjonene som krevde to forsøk før Heyerdahl fikk krysset Atlanterhavet. I tillegg får man vite mer om forurensningen som ble oppdaget under RA II- ekspedisjonen. Disse oppdagelsene førte til at internasjonale miljøtiltak ble iverksatt. Denne nye, oppgraderte utstillingen inneholder også en helt egen barneutstilling. Her forteller apekatten Safi som var med på RA- ekspedisjonene sin historie for barn som en del av denne nye, flotte RA-utstillingen

 

Brente sitt eget sivskip

Utstillingen «Tigris i det Indiske hav» omhandler det 18 meter lange sivskipet Thor Heyerdahl bygget ved bredden av elven Tigris i 1977. Denne ekspedisjonen endte med at Heyerdahl satte fyr på sivskipet. Finn ut hvorfor og hva han skulle ønsket å bevise denne gangen på museet. I tillegg får du bli mer kjent ved ulike sider ved personen Thor Heyerdal jubileumsutstillingen «Mannen Thor Heyerdahl» som åpnet oktober i fjor. Utstillingen av «Påskeøya» er også utvidet med en huleutstilling. Her viser museet hvordan steinhuler er på Påskeøya.

– Så her er det bare å ta med seg hele familien, Vi har mye å by på, sier Tangen.

           

Is og grillmat

Bygdøynesdagen er dagen for Kos med stor K. På plassen vil det stå en iskiosk og det vil være mulighet for å kjøpe grillmat.

– Dette blir en god start på sommeren, vi gleder oss, avslutter Halfdan Tangen.

Billetter til Bygdøynesdagen kan kjøpes på nett via Billettservice. Etter Bygnøysdagen holder Kon-Tiki museet langåpent hver dag hele sommeren.

Tid fra kl. 12.00 – 16.00

Relaterte saker

Eventbilde: Friends Friday på SNØ
fredag
00:00

Friends Friday på SNØ

Hver fredag er det Friends Friday som vil si at du får 2 for 1 på SNØpass, og medlemmer kan ta med seg en venn gratis.

Eventbilde: Dissimilisfestivalen 2024
fredag
17:00

Dissimilisfestivalen 2024

Dissimilis åpner nok en gang festivalsesongen med en tradisjonsrik, hjertevarm og inkluderende byfestival.

Eventbilde: Døden på Oslo S – en musikal av Égal teater
fredag
18:00

Døden på Oslo S – en musikal av Égal teater

Døden på Oslo S, en musikal basert på spillefilmen og bøkene av Ingvar Ambjørnsen med samme navn.