Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Klar for en musikalsk høstferie? hovedbilde
mandag 

Klar for en musikalsk høstferie?

LOUD bandleir

Klar for en musikalsk høstferie?

I høstferien 28 . september – 2. oktober kan jenter i alderen 11-17 år få en uke full av låtskriving, bandøvelser, nye venner og konserter. Da er det nemlig bandleir!

LOUD! Bandleir blir som navnet beskriver: Høylytt. Det er en uke der jenter kan få utfolde seg musikalsk, lære instrumenter, få følelsen av å spille i band, samtidig som de stifter nye bekjentskaper og får nye venner.

– LOUD! Jentenes bandleir startet opp sommeren 2013 som et samarbeidsprosjekt mellom AKKS og JM Norway (tidl. Musikk og ungdom). Det var så populært at vi tenkte at vi måtte arrangere flere lignende leiruker i året. I 2014 utvidet vi med en høstleir, og det gjør vi også i år, forteller Vanessa Storm hos AKKS Oslo.

 

Fokus på selvtillit og musikkinteresse

Leiren starter med det de kaller en «instrumentkarusell» hvor alle som er med får prøve å spille ulike instrumenter. Deretter velger man seg et instrument man vil spille på resten av uka. Ut i fra dette valget blir man plassert i ulike band. Det er ingen krav til hva slags nivå man er på, og om man ikke har noe instrument selv, kan man få låne på leiren.

– Her er det fokus på å bygge selvtillit og musikkinteresse hos unge jenter. Vi ønsker å gi dem spilleglede og skape et samhold jentene imellom, forteller Storm.

 

Får se flere sider av musikkbransjen

Det er ikke bare spillingen som blir viktig under leiren og på skolen. Deltakerne får kurs i blant annet låtskriving, scenekunst og promotering som gir dem et innblikk i flere sider av musikkbransjen. Kursene holdes av profesjonelle kvinnelige musikere, lydteknikere og musikklærere som har fokus på å motivere og oppmuntrer jentene.

– Jentene synes det er kjempegøy. De får prøve seg på noe de aldri har prøvd før. Man ser at man skaper en gnist hos jentene, sier Storm.

 

Starter bandskole

Den enorme interessen for leirene har gjort at AKKS nå utvider bandtilbudet. Fra januar blir det bandskole for jenter mellom 10-19 år hele året.

– Det er for jenter som vil satse, slik at man kan få ut flere jenteband. Det blir skole to kvelder i uken, pluss noen lørdagsseminarer i løpet av året. Det blir kjempegøy!

Vanessa Storm er ansatt som prosjektleder for denne skolen og gleder seg til oppstart.

– Første fokus nå er leiren i slutten av september, så er det full forberedelse til skolen i januar, sier hun entusiastisk.

Målet med skolen er få mer kontinuitet hos de som drømmer om en fremtid i musikkbransjen. Prosjektlederen forteller at de ønsker å få mer likestilling i bransjen. Det skal de gjøre ved å nå ut til jenter i ung alder.

– Det er mange jenter som har store ambisjoner og som drømmer om å bli rockestjerner. Det må vi følge opp. Vi må vise dem de ulike aspektene ved bransjen og inspirere dem til å holde på med det de elsker, sier Storm

 

Avslutningskonsert

På leiren holdes det workshops. Der får man, blant mye annet, ta bandbilder og de får spille inn en demo.

– Man får kjenne på kroppen hvordan det er å faktisk starte opp et band, sier Storm.

Hele leiren avsluttes med en avslutningskonsert klokken 17.00 på fredagen.

– Det er kjempestas! Da inviterer man familie, venner og kjente. Det er alltid moro for jentene å få vist fram det man har lært i løpet av uka, avslutter Storm.

Hvor: AKKS Oslo sine lokaler i Brenneriveien 9 på Grünerløkka.

  1. sept-02. okt ca. kl 09.00-16-00.

 

FAKTA:

Kort om AKKS Oslo:

AKKS er en ideell musikkorganisasjon som jobber for å få flere kvinner inn i musikken.

Med avdelinger i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim arrangeres det instrumentkurs, bandkurs, workshops og konserter. Selv om hovedfokuset er å rekruttere jenter er det også mulig for gutter å melde seg på. Kursene har åpen øvre aldersgrense.

Relaterte saker

Eventbilde: Skaperverksted: Lag bokmerke eller postkort med pressede planter
søndag

Skaperverksted: Lag bokmerke eller postkort med pressede planter

Lær hvordan du kan presse planter og bruke dem til å lage et vakkert kort og eller bokmerke. Passer for barn fra 3 år.

Eventbilde: Urban Circus – et familieshow
søndag
14:00

Urban Circus – et familieshow

Et familieshow for små og store du neppe har sett maken til. Her møter du sirkusartister med triks og ferdigheter som tilhører sjeldenheten. Sjonglering i verdenstoppen, trylling og komedie.

Eventbilde: Sommerskole for barn og unge
mandag

Sommerskole for barn og unge

Nordmarka Rideskole inviterer til sommerskole for barn og unge over 3 dager. Her får barna bli med på stallarbeid og deltar på ridetimer.