Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring i 2. verdenskrigs Oslo hovedbilde
tirsdag 

Kjenn din by-vandring i 2. verdenskrigs Oslo

468_2015_08_13_102650

Eidsvolls plass Tirsdag 1. september 2015

Propaganda, diktatur og undertrykkelse. En vandring i 2. verdenskrigs Oslo. Avsluttes med fredsmarkering for Filmteateret/ Deutsches Theater ved byantikvar Janne Wilberg.

Krigen i Norge var også en propagandakrig.

De gjør en tidsreise tilbake til Oslo under 2. verdenskrig, en tid med diktatur og undertrykkelse der okkupasjonsmakten forsøkte å vinne sjelene gjennom omfattende propagandatiltak.

Her får du vite mer om det tyske nærværet i sentrum og hvem som holdt til hvor, bl.a. i Stortingsbygningen, Universitetsbygningene, på Slottet, Victoria Terrasse og Hotel Continental.

De avslutter vandringen i Stortingsgaten 16 med omvisning i nåværende Christiania teater/Filmteateret. Bygget har huset en variert virksomhet siden starten, men ble ombygget til tysk propagandateater av rikskommisær Josef Terboven.

Her inviteres alle til å delta ved markering av fredningen av Christiania teater som finner sted den dagen. Her markeres ikke bare teatersalens betydning som storstue for tyskerne, men en lang og spennende opera-, teater og filmhistorie gjennom nesten hundre år.

Møtested: Løvebakken foran Stortinget
Arr: Bymuseet i samarbeid med Byantikvaren

Relaterte saker

Eventbilde: Omvisning i Ekebergparken
søndag
13:00

Omvisning i Ekebergparken

Få kulturelt påfyll utendørs! Ekebergparkens skulpturvandring kombinerer vakkert landskap, skulpturer av høy kvalitet og historie.

Eventbilde: Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!
søndag
14:00

Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!

På denne turen viser Oslo Street Art Tours’ erfarne guider deg noen av de beste eksemplene på gatekunst og graffiti i Oslo.

Eventbilde: Spelet om Trona: Sesong 2
søndag
21:00

Spelet om Trona: Sesong 2

Fjorårets store suksess er tilbake – Større, hardere og kaldere enn noen gang! Winter is coming og vi er klare!