Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring i 2. verdenskrigs Oslo hovedbilde
tirsdag 

Kjenn din by-vandring i 2. verdenskrigs Oslo

468_2015_08_13_102650

Eidsvolls plass Tirsdag 1. september 2015

Propaganda, diktatur og undertrykkelse. En vandring i 2. verdenskrigs Oslo. Avsluttes med fredsmarkering for Filmteateret/ Deutsches Theater ved byantikvar Janne Wilberg.

Krigen i Norge var også en propagandakrig.

De gjør en tidsreise tilbake til Oslo under 2. verdenskrig, en tid med diktatur og undertrykkelse der okkupasjonsmakten forsøkte å vinne sjelene gjennom omfattende propagandatiltak.

Her får du vite mer om det tyske nærværet i sentrum og hvem som holdt til hvor, bl.a. i Stortingsbygningen, Universitetsbygningene, på Slottet, Victoria Terrasse og Hotel Continental.

De avslutter vandringen i Stortingsgaten 16 med omvisning i nåværende Christiania teater/Filmteateret. Bygget har huset en variert virksomhet siden starten, men ble ombygget til tysk propagandateater av rikskommisær Josef Terboven.

Her inviteres alle til å delta ved markering av fredningen av Christiania teater som finner sted den dagen. Her markeres ikke bare teatersalens betydning som storstue for tyskerne, men en lang og spennende opera-, teater og filmhistorie gjennom nesten hundre år.

Møtested: Løvebakken foran Stortinget
Arr: Bymuseet i samarbeid med Byantikvaren

Relaterte saker

Eventbilde: Nyttårskonserten
mandag
19:00

Nyttårskonserten

Alle kjenner den fantastiske nyttårskonserten fra NRK på første nyttårsdag. Nå kan du oppleve denne nydelige musikken fremført av det verdensberømte Schönbrunn Slottsfilharmoniker. 

Eventbilde: Hamlet på Nationaltheatret
mandag
19:30

Hamlet på Nationaltheatret

Opplev Hamlet, teaterhistoriens største klassiker, aktualisert i en verden av politisk kaos – i Johannes Holmen Dahls renskårne regi.

Eventbilde: Utfordrerne (Stand-up)
mandag
20:30

Utfordrerne (Stand-up)

Her kan du oppleve helt nye talenter innen stand-up-sjangeren. Det blir en kveld fylt med nerver, spenning og ikke minst mye latter og moro!