Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring i 2. verdenskrigs Oslo hovedbilde
tirsdag 

Kjenn din by-vandring i 2. verdenskrigs Oslo

468_2015_08_13_102650

Eidsvolls plass Tirsdag 1. september 2015

Propaganda, diktatur og undertrykkelse. En vandring i 2. verdenskrigs Oslo. Avsluttes med fredsmarkering for Filmteateret/ Deutsches Theater ved byantikvar Janne Wilberg.

Krigen i Norge var også en propagandakrig.

De gjør en tidsreise tilbake til Oslo under 2. verdenskrig, en tid med diktatur og undertrykkelse der okkupasjonsmakten forsøkte å vinne sjelene gjennom omfattende propagandatiltak.

Her får du vite mer om det tyske nærværet i sentrum og hvem som holdt til hvor, bl.a. i Stortingsbygningen, Universitetsbygningene, på Slottet, Victoria Terrasse og Hotel Continental.

De avslutter vandringen i Stortingsgaten 16 med omvisning i nåværende Christiania teater/Filmteateret. Bygget har huset en variert virksomhet siden starten, men ble ombygget til tysk propagandateater av rikskommisær Josef Terboven.

Her inviteres alle til å delta ved markering av fredningen av Christiania teater som finner sted den dagen. Her markeres ikke bare teatersalens betydning som storstue for tyskerne, men en lang og spennende opera-, teater og filmhistorie gjennom nesten hundre år.

Møtested: Løvebakken foran Stortinget
Arr: Bymuseet i samarbeid med Byantikvaren

Relaterte saker

Eventbilde: Omvisning i Botanisk Hage
søndag
13:00

Omvisning i Botanisk Hage

Guidene gir deg en innføring i hva Botanisk hage er, dens avdelinger og hagens historie. Arrangementet er gratis!

Eventbilde: Urban Circus – et familieshow
søndag
14:00

Urban Circus – et familieshow

Et familieshow for små og store du neppe har sett maken til. Her møter du sirkusartister med triks og ferdigheter som tilhører sjeldenheten. Sjonglering i verdenstoppen, trylling og komedie.

Eventbilde: Bingo BAR: Charter edition
søndag
19:00

Bingo BAR: Charter edition

Her får dere en chartereksplosjon av et bingo show, og det er bare å få på seg solkrem og sydenuniformen og bli med! Vi forsikrer deg om at Bingo BAR charter edition er den billigste turen sydpå du kan oppdrive – og sannsynligvis også den morsomste.