Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring i 2. verdenskrigs Oslo hovedbilde
tirsdag 

Kjenn din by-vandring i 2. verdenskrigs Oslo

468_2015_08_13_102650

Eidsvolls plass Tirsdag 1. september 2015

Propaganda, diktatur og undertrykkelse. En vandring i 2. verdenskrigs Oslo. Avsluttes med fredsmarkering for Filmteateret/ Deutsches Theater ved byantikvar Janne Wilberg.

Krigen i Norge var også en propagandakrig.

De gjør en tidsreise tilbake til Oslo under 2. verdenskrig, en tid med diktatur og undertrykkelse der okkupasjonsmakten forsøkte å vinne sjelene gjennom omfattende propagandatiltak.

Her får du vite mer om det tyske nærværet i sentrum og hvem som holdt til hvor, bl.a. i Stortingsbygningen, Universitetsbygningene, på Slottet, Victoria Terrasse og Hotel Continental.

De avslutter vandringen i Stortingsgaten 16 med omvisning i nåværende Christiania teater/Filmteateret. Bygget har huset en variert virksomhet siden starten, men ble ombygget til tysk propagandateater av rikskommisær Josef Terboven.

Her inviteres alle til å delta ved markering av fredningen av Christiania teater som finner sted den dagen. Her markeres ikke bare teatersalens betydning som storstue for tyskerne, men en lang og spennende opera-, teater og filmhistorie gjennom nesten hundre år.

Møtested: Løvebakken foran Stortinget
Arr: Bymuseet i samarbeid med Byantikvaren

Relaterte saker

Eventbilde: Røverstaden stand-up klubb
torsdag
20:00

Røverstaden stand-up klubb

Det blir nye komikere hver uke og fra scenekanten levers det en salig blanding av satire, galgenhumor, dagligdagse frustrasjoner, selvopplevde historier og punchlines.

Eventbilde: Grand Opening av La Fable 24. september 2021 
fredag

Grand Opening av La Fable 24. september 2021 

Rydd plass i kalenderen. Paris har ankommet Oslo! La Fable tatt den parisiske brasserie-atmosfæren til byen og det kokkeleres til perfeksjon på kjøkkenet med parisisk kjøkkensjef i spissen. Definitivt byens beste bar- og brasserie-nyhet.

Eventbilde: Operafest for alle
fredag
19:00

Operafest for alle

Her byr de på operakveld med feststemning og bravorop. Det blir lange kjoler, høye toner, gråt og tenners gnissel på ekte operavis.