Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring i 2. verdenskrigs Oslo hovedbilde
tirsdag 

Kjenn din by-vandring i 2. verdenskrigs Oslo

468_2015_08_13_102650

Eidsvolls plass Tirsdag 1. september 2015

Propaganda, diktatur og undertrykkelse. En vandring i 2. verdenskrigs Oslo. Avsluttes med fredsmarkering for Filmteateret/ Deutsches Theater ved byantikvar Janne Wilberg.

Krigen i Norge var også en propagandakrig.

De gjør en tidsreise tilbake til Oslo under 2. verdenskrig, en tid med diktatur og undertrykkelse der okkupasjonsmakten forsøkte å vinne sjelene gjennom omfattende propagandatiltak.

Her får du vite mer om det tyske nærværet i sentrum og hvem som holdt til hvor, bl.a. i Stortingsbygningen, Universitetsbygningene, på Slottet, Victoria Terrasse og Hotel Continental.

De avslutter vandringen i Stortingsgaten 16 med omvisning i nåværende Christiania teater/Filmteateret. Bygget har huset en variert virksomhet siden starten, men ble ombygget til tysk propagandateater av rikskommisær Josef Terboven.

Her inviteres alle til å delta ved markering av fredningen av Christiania teater som finner sted den dagen. Her markeres ikke bare teatersalens betydning som storstue for tyskerne, men en lang og spennende opera-, teater og filmhistorie gjennom nesten hundre år.

Møtested: Løvebakken foran Stortinget
Arr: Bymuseet i samarbeid med Byantikvaren

Relaterte saker

Eventbilde: Nytt humorshow på Latter, hver måned! M&M&M
tirsdag
19:00

Nytt humorshow på Latter, hver måned! M&M&M

Komikerne Marlene Stavrum, Martha Leivestad og Maria Stavang vil gjennom kvelden gi deg impro, sketsjer, standup, karakterer og roast, og kanskje de også trenger hjelp? Hvem vet!

Eventbilde: Musikkbingo // Christmas Edition
tirsdag
19:00

Musikkbingo // Christmas Edition

Den mest stemningsfulle musikkbingoen du finner i byen. Denne uken er det jul på menyen!

Eventbilde: QUIZ i Glassbaren
tirsdag
19:00

QUIZ i Glassbaren

Quiz på Chateau Neuf passer for alle som ønsker å samle gamle eller nye venner for en kveld, vinnere og “lucky loosers” vil bli utnevnt hver kveld.