Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring: Slott og kott hovedbilde
torsdag 
12:00

Kjenn din by-vandring: Slott og kott

ntso

Kjenn din by-vandring: Slott og kott

I Oslos bolighistorie finnes alt – fra kommunale, trange kott til eventyrlige Soria Moria slott. Kontrastene er store, og spennende. Men la deg ikke forlede; et slott kan være så mangt. Det er alt etter som hvilke øyne som ser, og hvilket bakteppe det fortelles mot.

I området rundt Arbeidermuseet ligger en kontrastrik boligmasse. Her står bedriftseiernes fabrikker og troner! Her ligger også deres private boliger, bortgjemt og bortglemt. Samtidig, her ligger og en idyll i dag av små trehus og arbeiderboliger fra industriens første tiår, fra ca. 1850. Nå status, men kanskje ikke da hver en liten bygning huset 24 personer? Her er også OBOS´ første prosjekt helt i egen regi, og det Rivertzske kvartal, Nordens første lamellblokker. Med innlagte vannklosetter! Her foregikk det visning av luksusen mot betaling, forteller noen barna som bodde der.

Bolighistorie i Oslo er også en stolt historie om da kommunen bygget hus for byens befolkning. Bygningene står der fremdeles og minner oss om ei tid da det vanligste var å leie og ikke eie boligen man bodde i. Ja visst er dette historier om den delte byen, men et slott kan være så mangt, uansett kommer navnet slott av det tyske «schloss», altså en bygning man kunne låse. Denne vandringen banker på ukjente dører inn i bolighistorien – og se; det vil bli åpnet opp!

Bykjenner og styreleder i Oslo Museum, Bernt Bull, er veiviser denne dagen.

Hva: Byvandring
Møtested: Arbeidermuseet, Sagveien 28
Når: Torsdag 1. mai kl. 12

Kl. 11: Tale for dagen
Forfatter Sidsel Mørck taler ved Oskar Braatens byste. Formiddagskaffe i Hønse-Lovisas hus etterpå.
Møtested: Oskar Braatens byste, Beierbrua


Sagveien 28
0459

Relaterte saker

Eventbilde: Besøk Teknisk museum i sommer
torsdag

Besøk Teknisk museum i sommer

Bli med på morsomme og lærerike aktiviteter ute og inne, på Teknisk museum hele sommerferien!

Eventbilde: Ny vikingutstilling i Oslo
torsdag

Ny vikingutstilling i Oslo

Ny vikingutstilling i Oslo hvor publikum kan se perfekte rekonstruksjoner av klær og utstyr brukt til hverdags, plyndring og fest.

Eventbilde: Spennende nettkurs for deg som vil bli skuespiller eller regissør!
torsdag

Spennende nettkurs for deg som vil bli skuespiller eller regissør!

På  DUS Akademiet finner du mange flotte kurs med dyktige skuespillere og regissører, i tillegg til gratis intervjuer. Sjekk ut deres nye plattform!