Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring på Bygdøy hovedbilde
tirsdag 
18:00

Kjenn din by-vandring på Bygdøy

ntso

I kongelige fotspor på Bygdøy

Vandring fra Sæterhytten via Oscarshall til kong Oscar IIs samling.

25. august er det 153 år siden Sæterhytten på Dronningberg den ble innviet av dronning Louise. Her får vi omvisning ute og inne, og får avslørt Sæterhyttens «hemmelige» fortid. Dronningberget er en av mange utfluktsmål som ble tilrettelagt av Bernadottene i folkeparken på Bygdø Kongsgård.

Det viktigste monumentet over Bernadottenes interesse for norsk kunst og kunsthåndverk, er lystslottet Oscarshall. Det er en perle av en bygning oppført i nygotisk stil 1847-1852 for kong Oscar Is og dronning Joséphines egne midler. Slottet som kneiser på en høyde over Frognerkilen har vært tilgjengelig for publikum helt siden det ble innviet. Her får vi se vakre interiører med spesialtegnede møbler og ikke minst berømte nasjonalromantiske malerier av Adolph Tidemand, Hans Gude og Joachim Frich. Vil vil også se nærmere på parkanlegget som omgir hovedbygningen. Her er det både kavalerbygning, paviljong og kjøkkenbygning med kunstgalleri som har fått det passende navnet Galleri Dronning Joséphine.

Vandringen avsluttes på kong Oscar IIs samling, nå innlemmet i Norsk Folkemuseum. Kong Oscar II utvidet folkeparken med bygninger fra norsk middelalder og la grunnlaget for verdens første friluftsmuseum i 1881. Vi får omvisning i praktbygningene Stavkirken fra Gol og Hovestuen.

Vandringen er ved historiker Monica Mørch, kunsthistoriker Nina Høy og kulturhistoriker Marit Berg.

I samarbeid med Norsk Folkemuseum og Åpent slott.

Tid fra kl. 18.00

Møtested: Sæterhytten på Dronningberget, Bygdøy
Arr: Bymuseet

Relaterte saker

Eventbilde: Fagerborgfestspillene 2021 – Digitalt
fredag
19:00

Fagerborgfestspillene 2021 – Digitalt

Fagerborgfestspillene er en kammermusikkfestival som arrangeres årlig av avgangsstudentene på bachelorprogrammet ved Barratt Due Musikkinstitutt. 

Eventbilde: Full Spredning – Nationaltheatret
lørdag
18:00

Full Spredning – Nationaltheatret

Nina Lykkes prisbelønte roman Full spredning blir teater. Det handler om våre menneskelige svakheter og tilbøyeligheter – sett med satirikernes skråblikk.

Eventbilde: Konsert og debatt
lørdag
20:00

Konsert og debatt

Nykomponert musikk til historisk tekst med brennaktuell tematikk: Hvordan reagerer vi når naturen er truet og når den truer oss?