Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé hovedbilde
tirsdag 
18:00

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé

ntso

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé

Fortsatt vises utstillingen «OsloFunkis» på Bymuseet, og vi slipper derfor ikke temaet: Velkommen til en hel villavei i funksjonalismens tegn!

Havna boligområde ble til i perioden 1930-32. Arkitekt for samtlige 13 eneboliger inklusive Villa Dammann, var Arne Korsmo (12 av dem sammen med Sverre Aasland, den siste sammen med Knut Knutsen). Arkitektene var blant de mest toneangivende i Oslo i tiden før og etter 2. verdenskrig.
Vandringen starter utenfor det funksjonalistiske kjemibygget på nedre Blindern. Videre gange ned Blindernveien og over trikkelinjen til «vår gate».

Kunsthistoriker Eirik Bøe tar for seg hvert enkelt hus i det han forklarer funkisarkitekturens særpreg og variasjonsrikdom. Siste stopp er ved et av funksjonalismens mest berømte byggverk i Oslo, nemlig Havna allé 15/Villa Dammann. Eier har gitt oss tillatelse til å komme inn i hagen på baksiden av huset; noe som gir oss anledning til å studere huset og hageanlegget ytterligere. En omstridt vernesak er også knyttet til denne funkisperlen. Følg med!

Hva: Byvandring
Møtested: Hjørnet Rasmus Winderensvei / Havna allé (Ved Blindern T-banestasjon)
Når: Tirsdag 3. juni kl. 18

Vandringen er gratis.
Arr: Bymuseet


Havna allé 1
0373 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk
onsdag

Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk

I år kan de ønske velkommen til en helt ny Barnas Bondegård! Hils på kalv, geit, kaniner, høner, esel og ta en tur på hesteryggen.

Eventbilde: «Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum
onsdag

«Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum
onsdag

Ny medisinhistorisk utstilling på Teknisk museum

Norsk Teknisk Museum inviterer til formell åpning av ny, fast og brennende aktuell utstilling på Nasjonalt medisinsk museum.