Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé hovedbilde
tirsdag 
18:00

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé

ntso

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé

Fortsatt vises utstillingen «OsloFunkis» på Bymuseet, og vi slipper derfor ikke temaet: Velkommen til en hel villavei i funksjonalismens tegn!

Havna boligområde ble til i perioden 1930-32. Arkitekt for samtlige 13 eneboliger inklusive Villa Dammann, var Arne Korsmo (12 av dem sammen med Sverre Aasland, den siste sammen med Knut Knutsen). Arkitektene var blant de mest toneangivende i Oslo i tiden før og etter 2. verdenskrig.
Vandringen starter utenfor det funksjonalistiske kjemibygget på nedre Blindern. Videre gange ned Blindernveien og over trikkelinjen til «vår gate».

Kunsthistoriker Eirik Bøe tar for seg hvert enkelt hus i det han forklarer funkisarkitekturens særpreg og variasjonsrikdom. Siste stopp er ved et av funksjonalismens mest berømte byggverk i Oslo, nemlig Havna allé 15/Villa Dammann. Eier har gitt oss tillatelse til å komme inn i hagen på baksiden av huset; noe som gir oss anledning til å studere huset og hageanlegget ytterligere. En omstridt vernesak er også knyttet til denne funkisperlen. Følg med!

Hva: Byvandring
Møtested: Hjørnet Rasmus Winderensvei / Havna allé (Ved Blindern T-banestasjon)
Når: Tirsdag 3. juni kl. 18

Vandringen er gratis.
Arr: Bymuseet


Havna allé 1
0373 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Naturhistorisk juleverksted
søndag
10:00

Naturhistorisk juleverksted

Ta en naturhistorisk avstikker fra julestresset! Vi kan blant annet by på et unikt juleverksted hver søndag i desember før jul, julepyntet museumsbutikk og julegrøt i kafeen.

Eventbilde: Bondens Marked – Bærums Verk
søndag
12:00

Bondens Marked – Bærums Verk

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked.

Eventbilde: Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!
søndag
14:00

Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!

På denne turen viser Oslo Street Art Tours’ erfarne guider deg noen av de beste eksemplene på gatekunst og graffiti i Oslo.