Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé hovedbilde
tirsdag 
18:00

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé

ntso

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé

Fortsatt vises utstillingen “OsloFunkis” på Bymuseet, og vi slipper derfor ikke temaet: Velkommen til en hel villavei i funksjonalismens tegn!

Havna boligområde ble til i perioden 1930-32. Arkitekt for samtlige 13 eneboliger inklusive Villa Dammann, var Arne Korsmo (12 av dem sammen med Sverre Aasland, den siste sammen med Knut Knutsen). Arkitektene var blant de mest toneangivende i Oslo i tiden før og etter 2. verdenskrig.
Vandringen starter utenfor det funksjonalistiske kjemibygget på nedre Blindern. Videre gange ned Blindernveien og over trikkelinjen til «vår gate».

Kunsthistoriker Eirik Bøe tar for seg hvert enkelt hus i det han forklarer funkisarkitekturens særpreg og variasjonsrikdom. Siste stopp er ved et av funksjonalismens mest berømte byggverk i Oslo, nemlig Havna allé 15/Villa Dammann. Eier har gitt oss tillatelse til å komme inn i hagen på baksiden av huset; noe som gir oss anledning til å studere huset og hageanlegget ytterligere. En omstridt vernesak er også knyttet til denne funkisperlen. Følg med!

Hva: Byvandring
Møtested: Hjørnet Rasmus Winderensvei / Havna allé (Ved Blindern T-banestasjon)
Når: Tirsdag 3. juni kl. 18

Vandringen er gratis.
Arr: Bymuseet


Havna allé 1
0373 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Sommerimpro med Nesten Lættis
tirsdag
19:00

Sommerimpro med Nesten Lættis

Stikk ned på SALT, nyt solen, og kom inn for å bli underholdt når klokka nærmer seg 19:00. Nesten Lættis er en godt etablert improgruppe i hovudstaden, og har spilt maaaange sjåvvs.

Eventbilde: Sommerstandup 2022 på Latter
tirsdag
22:00

Sommerstandup 2022 på Latter

I bakgården på Latter kan man nyte både mat, drikke og underholdning i hele sommer! Det blir nye, morsomme komikere hver uke som vil holde temperaturen oppe uansett vær.

Eventbilde: Besøk Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk
onsdag

Besøk Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk

Her kan du hilse på sauer, bukk, esel, kaniner, høner eller ta en tur på hesteryggen. Prøv også gårdsrelaterte aktiviteter som hesteskokasting eller stylter.