Arrangementet er fullført.

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé hovedbilde
tirsdag 
18:00

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé

ntso

Kjenn din by-vandring: Fasjonabel funkis i Havna allé

Fortsatt vises utstillingen «OsloFunkis» på Bymuseet, og vi slipper derfor ikke temaet: Velkommen til en hel villavei i funksjonalismens tegn!

Havna boligområde ble til i perioden 1930-32. Arkitekt for samtlige 13 eneboliger inklusive Villa Dammann, var Arne Korsmo (12 av dem sammen med Sverre Aasland, den siste sammen med Knut Knutsen). Arkitektene var blant de mest toneangivende i Oslo i tiden før og etter 2. verdenskrig.
Vandringen starter utenfor det funksjonalistiske kjemibygget på nedre Blindern. Videre gange ned Blindernveien og over trikkelinjen til «vår gate».

Kunsthistoriker Eirik Bøe tar for seg hvert enkelt hus i det han forklarer funkisarkitekturens særpreg og variasjonsrikdom. Siste stopp er ved et av funksjonalismens mest berømte byggverk i Oslo, nemlig Havna allé 15/Villa Dammann. Eier har gitt oss tillatelse til å komme inn i hagen på baksiden av huset; noe som gir oss anledning til å studere huset og hageanlegget ytterligere. En omstridt vernesak er også knyttet til denne funkisperlen. Følg med!

Hva: Byvandring
Møtested: Hjørnet Rasmus Winderensvei / Havna allé (Ved Blindern T-banestasjon)
Når: Tirsdag 3. juni kl. 18

Vandringen er gratis.
Arr: Bymuseet


Havna allé 1
0373 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: «Operasjon Grefsenkollen 1945»
tirsdag

«Operasjon Grefsenkollen 1945»

«Operasjon Grefsenkollen 1945» – en familievennlig, koronavennlig, og råspennende friluftsopplevelse basert på virkelige hendelser fra 2. verdenskrig.

Eventbilde: Konsert – Erlend Apneseth Trio
tirsdag

Konsert – Erlend Apneseth Trio

Erlend Apneseth Trio er et av Norges mest innovative og aktive band om dagen, som forener lyden av norsk folkemusikk, jazz og elektronika på en helt særegen måte.

Eventbilde: Bernhoft solo i Bærum Kulturhus
torsdag
18:30

Bernhoft solo i Bærum Kulturhus

FLYTTET! Én mann, én gitar – helstøpt og sjelfullt. Skaff deg dine billetter nå!