Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Kjell Nupen – utstillingsåpning hovedbilde
lørdag 

Kjell Nupen – utstillingsåpning

468_2014_12_01_093717

Kunstverket Galleri – Lørdag 6. desember 2014

Kunstverket Galleri presenterer ydmykt og med stor ære en utstilling med Kjell Nupen og utvalgt grafikk fra de siste årene, sammen med verk som er laget spesielt til denne utstillingen. Grafikk var et medium han arbeidet med gjennom hele kunstnerskapet, og som han var sterkt opptatt av.

Utstillingen åpnes av Holger Koefoed på Kunstverket Galleri i Oslo 6. desember kl. 13.00. Under åpningen lanseres boken om Kjell Nupens grafikk laget på Atelje Larsen: “Djupa spår och tydliga avtryck”, med tekster og intervjuer av Sune Nordgren og Finn Skårderud, under forlegger Anders Ekberg. Det vil også vises en film fra ett av Nupens opphold hos Atelje Larsen; en presentasjon av måten Nupen arbeidet med dyptrykk på, og hvor han spesifikt arbeider med ett av trykkene på utstillingen.

Kjell Nupen var en av Norges fremste og mest innflytelsesrike billedkunstnere, med en betydningsfull karriere på samtidskunstscenen i inn- og utland. Han var en allsidig kunstner, som kombinerte høy teknisk ferdighet og kunstnerisk innsikt i de konseptuelle prosjekter han involverte seg i.

Som samtidskunstner anså Kjell Nupen grafikk som et viktig medium på lik linje med de øvrige medier i tiden. Hans tekniske ferdigheter kombinert med en grensesprengende nysgjerrighet, førte til innovasjon og utvikling av nye metoder for produksjon av grafikk. Verkene på denne utstillingen, utført i teknikkene etsning og litografi, viser en dypsindig forståelse for de kunstneriske mulighetene i disse mediene, samt stor vilje til å videreutvikle disse. Publikum får blant annet se vakre laveringer i litografiene, store etsninger laget med flere kobberplater og to polymerverk hvor også foto er et element i trykket. Motivene holder seg nært opptil hans kunstneriske idé der naturen og hjemsted står sentralt.

Hans bidrag til grafikken innen dagens samtidskunstscene er særlig viktig. Han driftet sitt eget grafikkverksted helt fra starten i karrieren og ble en av frontfigurene bak The Queen Sonja Print Award. Hans grafiske arbeider, der han forener stor teknisk innsikt med sterk kunstnerisk uttrykkskraft, står der som inspirasjon for kommende generasjoner.

Kjell Nupen ble utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo og Statliche Kunstakademie i Düsseldorf. Han står bak flere store offentlige utsmykninger, eksempelvis skulpturene i Otterdalsparken (populært kalt Nupenparken) og Ansgarkapellet, begge i Kristiansand, samt det store glassmaleriet i Broerenkeerk i Zwolle, Nederland. Han er representert i en rekke store museer i inn- og utland, blant annet ved Nasjonalmuseet, Henie-Onstad Kunstsenter og Fond Nationale D’art Contemporain i Paris.

Tid fra kl. 13.00 – 16.00

Relaterte saker