Søk i Aktiv i Oslo

Kjære Akerselva – en fotoutstilling hovedbilde
onsdag 
Arbeidermuseet

Kjære Akerselva – en fotoutstilling

En fotoutstilling som viser Akerselva i dag, i lys av historiens spor.

Fotograf Torbjørn Moen har fanget glimt fra Akerselva og omgivelsene, fra Maridalsvannet til utløpet i Oslofjorden. Med fotoutstillingen ønsker fotografen å hylle elva og arbeidet som er gjort med å rydde opp etter industrieventyret som var.

Se mer.

I utstillingen får publikum se fotografier av Akerselva i dag gjennom fire årstider, samtidig som det dras linjer tilbake til historien – til den gang elva var den viktigste energikilden til industrialiseringen i byen. Da var elva grå og skitten; i dag er den en blå og grønn pulsåre som gir liv til Oslo på en helt annen måte.

Torbjørn Moen
Moen er en selvlært fotograf, som de siste årene har dyrket Oslo som fotoobjekt. Han har i flere år, sommer som vinter, vår og høst, vandret langs Akerselva, i miljøene rundt og i litteraturen, for å finne spor etter elvas historie.

Foto: Torbjørn Moen

Relaterte saker

Eventbilde: Kontroll – forsøk på å temme verden
tirsdag
00:00

Kontroll – forsøk på å temme verden

Menneskene tar stadig mer kontroll over omgivelsene. Dette har ført til at vi i dag står overfor store utfordringer. Hvordan kan vi se for oss andre framtider? Kan vi finne nye måter å leve med og av dyr?

Eventbilde: Babyomvisning i geologiske utstillinger
tirsdag
12:30

Babyomvisning i geologiske utstillinger

Hver tirsdag er det babyomvisning på Naturhistorisk museum. Ukens babyomvisning er i geologiske utstillinger.

Eventbilde: Krig og hverdagsliv: Oslo 1940–45
onsdag
00:00

Krig og hverdagsliv: Oslo 1940–45

Gjennom helt unikt og hittil upublisert materiale får du innblikk i krigshverdagen til barn og unge i en okkupert hovedstad.