Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Jul i Kunstnerboligene hovedbilde
lørdag 
11:00

Jul i Kunstnerboligene

ntso

Jul i kunstnerboligene 2014 -Trolltuns julemarked for femte gang

I over femti år har det bodd kunstnere i skogkanten på Bøler. De siste årene har de åpnet atelierene sine og skapt en førjulstradisjon som oppdages av stadig flere.

Årets julemarked er det femte i rekken, og stadig flere både på Østkanten og ellers i stor-Oslo har funnet veien til markedet for å finne kvalitetsgaver og få en solid dose med førjulsstemning. I år kommer elleve kunstnere fra en rekke felt til å åpne atelierene sine:

Arild Yttri (kobberstikk), Anne Thomassen (keramikk), Dina Hald (smykker), Einar og Kirvil Stoltenberg (tinnstøp), Heidi Rognskog Mella (maleri/tegning), Kaja Gjedebo (smykker), Kåre Bondesen (akvareller, kniver etc), Marianne Boberg (grafikk), Mikkel Hald (produktdesign), Solveyg Schafferer (skulptur), Torunn Skjelland (maleri).
For mer informasjon om hver enkelt kunstner, besøk https://julemarked.weebly.com

Kåre Bondesen åpner atelieret for publikum for første gang på flere år. Bondesen har bodd på Trolltun siden etableringen i 1959, og viser tegninger, akvareller, kniver og julekort. Bondesen har hatt en rekke separatutstillinger og er kjøpt inn av Nasjonalgalleriet, men de fleste vil kanskje først og fremst kjenne hans særegne strek fra Aftenposten og A-Magasinet, hvor han var tegner mellom 1965 og 1995.

En nyhet som vil slå ekstra godt an blant barna er det eneste atelieret som har trukket utendørs. I Einar Stoltenbergs tinnstøperi kan voksne og barn kan støpe sine egne figurer og oppleve denne teknikken på nært hold. I tillegg finnes det buttonverksted, bålpanne og ikke minst en fantastisk kafé i atelieret i Nøklesvingen 30.

Trolltuns julemarked
Lørdag 13.desember kl 11-17
Se mer her.

Sjekk ut deres facebookside.

Relaterte saker

Eventbilde: Afterwork @ Brød & Sirkus
fredag
16:00

Afterwork @ Brød & Sirkus

Ta med hele gjengen etter jobb og spark helgen i gang! Elleville priser på absolutt ALT, gratis popcorn på bordet, samt godlåter og god stemning.

Eventbilde: The kontor – En improvisert sit-com om ditt kontorfellesskap
fredag
19:00

The kontor – En improvisert sit-com om ditt kontorfellesskap

En improvisert sit-com om ditt kontorfellesskap. Ta med hele jobben og legg fredagspilsen til Det Andre Teatret!

Eventbilde: Rush After Dark – hver fredag kveld!
fredag
20:00

Rush After Dark – hver fredag kveld!

Bli med, og opplev discostemning, glowsticks, ansiktsmaling og selvlysende trampoliner!