Arrangementet er fullført.

Jul i Kunstnerboligene hovedbilde
lørdag 
11:00

Jul i Kunstnerboligene

ntso

Jul i kunstnerboligene 2014 -Trolltuns julemarked for femte gang

I over femti år har det bodd kunstnere i skogkanten på Bøler. De siste årene har de åpnet atelierene sine og skapt en førjulstradisjon som oppdages av stadig flere.

Årets julemarked er det femte i rekken, og stadig flere både på Østkanten og ellers i stor-Oslo har funnet veien til markedet for å finne kvalitetsgaver og få en solid dose med førjulsstemning. I år kommer elleve kunstnere fra en rekke felt til å åpne atelierene sine:

Arild Yttri (kobberstikk), Anne Thomassen (keramikk), Dina Hald (smykker), Einar og Kirvil Stoltenberg (tinnstøp), Heidi Rognskog Mella (maleri/tegning), Kaja Gjedebo (smykker), Kåre Bondesen (akvareller, kniver etc), Marianne Boberg (grafikk), Mikkel Hald (produktdesign), Solveyg Schafferer (skulptur), Torunn Skjelland (maleri).
For mer informasjon om hver enkelt kunstner, besøk https://julemarked.weebly.com

Kåre Bondesen åpner atelieret for publikum for første gang på flere år. Bondesen har bodd på Trolltun siden etableringen i 1959, og viser tegninger, akvareller, kniver og julekort. Bondesen har hatt en rekke separatutstillinger og er kjøpt inn av Nasjonalgalleriet, men de fleste vil kanskje først og fremst kjenne hans særegne strek fra Aftenposten og A-Magasinet, hvor han var tegner mellom 1965 og 1995.

En nyhet som vil slå ekstra godt an blant barna er det eneste atelieret som har trukket utendørs. I Einar Stoltenbergs tinnstøperi kan voksne og barn kan støpe sine egne figurer og oppleve denne teknikken på nært hold. I tillegg finnes det buttonverksted, bålpanne og ikke minst en fantastisk kafé i atelieret i Nøklesvingen 30.

Trolltuns julemarked
Lørdag 13.desember kl 11-17
Se mer her.

Sjekk ut deres facebookside.

Relaterte saker

Eventbilde: Fix the Food – en annerledes matfestival
fredag

Fix the Food – en annerledes matfestival

Få inspirasjon fra de beste, grønne kokkene, lær å spise mer bærekraftig og få kunnskap om matens rolle for fred og stabilitet.

Eventbilde: Grand Opening av La Fable 24. september 2021 
fredag

Grand Opening av La Fable 24. september 2021 

Rydd plass i kalenderen. Paris har ankommet Oslo! La Fable tatt den parisiske brasserie-atmosfæren til byen og det kokkeleres til perfeksjon på kjøkkenet med parisisk kjøkkensjef i spissen. Definitivt byens beste bar- og brasserie-nyhet.

Eventbilde: Oslo Byfestival
fredag

Oslo Byfestival

Oslo Byfestival er en byfest som inkluderer alt fra gode shopping- og serveringstilbud til konserter, stand-up, FMX-show, gaming, skatekonkurranser og mye mer.