Arrangementet er fullført.

Jul i Kunstnerboligene hovedbilde
lørdag 
11:00

Jul i Kunstnerboligene

ntso

Jul i kunstnerboligene 2014 -Trolltuns julemarked for femte gang

I over femti år har det bodd kunstnere i skogkanten på Bøler. De siste årene har de åpnet atelierene sine og skapt en førjulstradisjon som oppdages av stadig flere.

Årets julemarked er det femte i rekken, og stadig flere både på Østkanten og ellers i stor-Oslo har funnet veien til markedet for å finne kvalitetsgaver og få en solid dose med førjulsstemning. I år kommer elleve kunstnere fra en rekke felt til å åpne atelierene sine:

Arild Yttri (kobberstikk), Anne Thomassen (keramikk), Dina Hald (smykker), Einar og Kirvil Stoltenberg (tinnstøp), Heidi Rognskog Mella (maleri/tegning), Kaja Gjedebo (smykker), Kåre Bondesen (akvareller, kniver etc), Marianne Boberg (grafikk), Mikkel Hald (produktdesign), Solveyg Schafferer (skulptur), Torunn Skjelland (maleri).
For mer informasjon om hver enkelt kunstner, besøk https://julemarked.weebly.com

Kåre Bondesen åpner atelieret for publikum for første gang på flere år. Bondesen har bodd på Trolltun siden etableringen i 1959, og viser tegninger, akvareller, kniver og julekort. Bondesen har hatt en rekke separatutstillinger og er kjøpt inn av Nasjonalgalleriet, men de fleste vil kanskje først og fremst kjenne hans særegne strek fra Aftenposten og A-Magasinet, hvor han var tegner mellom 1965 og 1995.

En nyhet som vil slå ekstra godt an blant barna er det eneste atelieret som har trukket utendørs. I Einar Stoltenbergs tinnstøperi kan voksne og barn kan støpe sine egne figurer og oppleve denne teknikken på nært hold. I tillegg finnes det buttonverksted, bålpanne og ikke minst en fantastisk kafé i atelieret i Nøklesvingen 30.

Trolltuns julemarked
Lørdag 13.desember kl 11-17
Se mer her.

Sjekk ut deres facebookside.

Relaterte saker

Eventbilde: Omvisninger på Nationaltheatret
lørdag
12:00

Omvisninger på Nationaltheatret

Ser du etter noe å gjøre i Oslo? Bli med inn på Nationaltheatret, og opplev det magiske teaterhuset fra 1899 i detalj!  

Eventbilde: Buttons- og tegneverksted
lørdag
12:00

Buttons- og tegneverksted

Lag din egen button! Den kan være vakker, søt, tøff eller ha et viktig budskap. Du bestemmer! Museumsbutikken og kafeen i Botanisk hage holder åpent.

Eventbilde: Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!
lørdag
14:00

Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!

På denne turen viser Oslo Street Art Tours’ erfarne guider deg noen av de beste eksemplene på gatekunst og graffiti i Oslo.