Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

“Jeg er ikke her” hovedbilde
tirsdag 

“Jeg er ikke her”

— om å være tilstede og fraværende som foreldre

Vega Teater presenterer et nyskrevet teaterstykke som pirker i det mest skamfulle og vakre ved å være foreldre i dag.

Hvor lenge er det greit å være borte fra barna sine? Fem minutter alene på badet? Fire timer om kvelden? To måneder? To år? “Jeg er ikke her” undersøker hva det egentlig vil si å være til stede i en moderne familie i Norge i dag basert på småbarnsforeldres egne fortellinger.

Fem skuespillere på en catwalk kjemper om oppmerksomheten idet de glir inn og ut av ulike roller: Den hjemmeværende faren med økonomisk angst, foreldreparet som slites mellom karrieremuligheter og ønsket om et tredje barn, den filippinske au pairen som snakker med sønnen sin på Skype og vertsmoren som føler seg utenfor når hun ser barnet sitt med kvinnen som passer ham.

“Jeg er ikke her” viser hvordan frykten for å miste seg selv, vennene, kjærligheten og jobben sprenger seg frem blant velstående, kultiverte og likestilte mennesker i Norge i dag. Det er også en realistisk fortelling om sosiale og økonomiske ulikheter fortalt gjennom lett gjenkjennelige hverdagssituasjoner.

Forestillingen har nyskrevet musikk av Martin Horntveth og tre Sølvgutter er med som korister. Forestillingen spilles også to ganger på dagtid som trilleforestilling tilrettelagt for foreldre med småbarn. Vega Scene åpner dørene til eget hus høsten 2018 og ”Jeg er ikke her” spilles på Sentralen i Oslo.

Skuespillere:

Line Heie Hallem
Petter Winther B
Hilde Olausson
Nils Johnson
Hege Aga Edelsteen

Korister: Sølvguttene

Manus: Henriette Vedel
Regi: Katinka Rydin Berge
Scenografi/kostyme: Even Børsum
Mask/parykk: Maria Zahl
Musikk: Martin Horntveth
Lys: Kristin Bredal
Produksjonsleder: Marianne Siljuberg
Markedsføring: Andersen & Valla

Produsert av Vega Scene i samarbeid med Det Norske Teatret med støtte fra Oslo kommune, Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord og Dramatikkens Hus.

Relaterte saker

Eventbilde: «Kjære Albert» – kan en mor velge bort sitt barn?
onsdag
19:00

«Kjære Albert» – kan en mor velge bort sitt barn?

Spørsmålene Albert Åberg-universet aldri ga svar på, ledet forfatter Monica Isakstuen til et av vestens siste tabuer.

Eventbilde: Barneomvisninger på Nationaltheatret
lørdag
11:00

Barneomvisninger på Nationaltheatret

Ser du etter noe gøy å gjøre sammen med barna i Oslo? Bli med på oppdagelsesferd gjennom Nationaltheatret og opplev hvordan teater blir til!

Eventbilde: Omvisning på Nationaltheatret
lørdag
12:00

Omvisning på Nationaltheatret

Bli med inn på Nationaltheatret, og opplev det magiske teaterhuset fra 1899 i detalj. Velkommen til en annerledes teateropplevelse!