Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

“Jeg er ikke her” hovedbilde
tirsdag 

“Jeg er ikke her”

— om å være tilstede og fraværende som foreldre

Vega Teater presenterer et nyskrevet teaterstykke som pirker i det mest skamfulle og vakre ved å være foreldre i dag.

Hvor lenge er det greit å være borte fra barna sine? Fem minutter alene på badet? Fire timer om kvelden? To måneder? To år? “Jeg er ikke her” undersøker hva det egentlig vil si å være til stede i en moderne familie i Norge i dag basert på småbarnsforeldres egne fortellinger.

Fem skuespillere på en catwalk kjemper om oppmerksomheten idet de glir inn og ut av ulike roller: Den hjemmeværende faren med økonomisk angst, foreldreparet som slites mellom karrieremuligheter og ønsket om et tredje barn, den filippinske au pairen som snakker med sønnen sin på Skype og vertsmoren som føler seg utenfor når hun ser barnet sitt med kvinnen som passer ham.

“Jeg er ikke her” viser hvordan frykten for å miste seg selv, vennene, kjærligheten og jobben sprenger seg frem blant velstående, kultiverte og likestilte mennesker i Norge i dag. Det er også en realistisk fortelling om sosiale og økonomiske ulikheter fortalt gjennom lett gjenkjennelige hverdagssituasjoner.

Forestillingen har nyskrevet musikk av Martin Horntveth og tre Sølvgutter er med som korister. Forestillingen spilles også to ganger på dagtid som trilleforestilling tilrettelagt for foreldre med småbarn. Vega Scene åpner dørene til eget hus høsten 2018 og ”Jeg er ikke her” spilles på Sentralen i Oslo.

Skuespillere:

Line Heie Hallem
Petter Winther B
Hilde Olausson
Nils Johnson
Hege Aga Edelsteen

Korister: Sølvguttene

Manus: Henriette Vedel
Regi: Katinka Rydin Berge
Scenografi/kostyme: Even Børsum
Mask/parykk: Maria Zahl
Musikk: Martin Horntveth
Lys: Kristin Bredal
Produksjonsleder: Marianne Siljuberg
Markedsføring: Andersen & Valla

Produsert av Vega Scene i samarbeid med Det Norske Teatret med støtte fra Oslo kommune, Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Fritt Ord og Dramatikkens Hus.

Relaterte saker

Eventbilde: ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn
tirsdag

ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn

Et levende aktivitetssenter for barn. Her kan barna utfolde seg med kreative kunstaktiviteter, fysiske leker, fantasilek og gå på barnas egen kunstutstilling med prisvinnende og morsomme fotografier av dyr.

Eventbilde: Teaterkurs for voksne høsten 2022
mandag

Teaterkurs for voksne høsten 2022

Oslo Kulturfabrikk holder teaterkurs for voksne. Enten du vil øve på å snakke i forsamlinger, utvikle deg kreativt eller bare ha det gøy, er dette kurset for deg!

Eventbilde: Teaterforestillingen LYDASTRONAUTENE
lørdag
11:00

Teaterforestillingen LYDASTRONAUTENE

I 30 minutter skal vi sammen leke med lyder, utforske stemmen og finne musikk i de rareste ting-tingeling.