Søk i Aktiv i Oslo

Jeanne d’Arc hovedbilde

Jeanne d’Arc

Jeanne D'arc på Nationaltheateret

Historien om Jeanne d’Arc har til alle tider fascinert verden. Men hvem var egentlig den fryktløse 19-åringen fra Orléans som ledet en hær på 20 000 menn, og som endte sine dager på bålet? Som tok en makt hun ikke hadde noen rett til?

Dette spørsmålet stiller regissør Victoria Meirik når hun plasserer Jeanne d’Arc (Kjersti Botn Sandal) på tiltalebenken denne høsten, og setter søkelyset på hennes kvinnelighet og maktstrukturene hun er omgitt av.

Victoria Meirik er Nationaltheatrets husregissør og har de siste årene markert seg med stilsikre og kritikerroste oppsetninger som Romeo og Julie (Hovedscenen), Faderen (Torshovteatret) og Uskyld (Amfiscenen).

Skuespillere:
Bjørn Floberg
Bjørn Skagestad
Per Egil Aske
Kai Remlov
Endre Hellestveit
Mattis Herman Nyquist
Hermann Sabado
Per Frisch
Kjersti Botn Sandal

Les mer her >>

 

Relaterte saker

Eventbilde: Opplev Frost på Det Norske Teatret!
fredag
19:00

Opplev Frost på Det Norske Teatret!

La deg trollbinde av den nye sceneversjonen av Disney-musikalen Frost. Ta med hele familien og bli en del av den magiske stemningen!

Eventbilde: Barneomvisninger på Nationaltheatret
lørdag
11:00

Barneomvisninger på Nationaltheatret

Ser du etter noe gøy å gjøre sammen med barna i Oslo? Bli med på oppdagelsesferd gjennom Nationaltheatret og opplev hvordan teater blir til!

Eventbilde: Omvisning på Nationaltheatret
lørdag
12:00

Omvisning på Nationaltheatret

Bli med inn på Nationaltheatret, og opplev det magiske teaterhuset fra 1899 i detalj. Velkommen til en annerledes teateropplevelse!