Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Iggy Malmborg – Iris, pupil, retina, etc. hovedbilde
fredag 
19:00
Black Box Teater

Iggy Malmborg – Iris, pupil, retina, etc.

Vi ser ikke det øynene våre ser! Det menneskelige øyets fokuspunkt er en liten prikk, resten av det som er i synsfeltet er ute av fokus. For å se et helt bilde, må vi lynraskt koble sammen prikk etter prikk.

Dette er grunnpremisset i Iris, pupil, retina etc. Stykket gir fokus til øyet som organ, hvordan vi inntar verden rundt oss gjennom sansene våre, og hvordan vi kan håndtere den tidvis kaotiske mengden informasjon som velter inn over oss idet vi åpner øynene våre. Vi kan bare se ut i verden fra ett synspunkt; vårt eget – men vi kan bli betraktet fra alle andre steder. Tanken i denne forestillingen er at dette kanskje er en av livets tragedier.

Iris, pupil, retina etc. smelter tenkning og det å se, sammen. Det er ingen undertekst her. Det du ser er alt som er. Du er invitert til å tenke med øynene.

Iggy Malmborg tar utgangspunkt i teaterpublikummets ritualer og sosiale mønstre. Forestillingene hans bygger ofte på tekst, men denne gangen har ordene i stor grad forsvunnet for å gi plass til synssansen.

Iggy Malmborg er en scenekunstner og skuespiller med en rekke forestillinger bak seg. Han har tidligere gjestet Black Box teater med Boner, Physics and Phantasma og Things in My Mouth.

Foto: Alette Schei Rørvik

Relaterte saker

Eventbilde: Juleteater på et julepyntet Hadeland Glassverk!
søndag
13:00

Juleteater på et julepyntet Hadeland Glassverk!

Med flotte kostymer og en koselige julescene, blir det sang og musikk som vekker gamle juleminner hos voksne, og skaper nye verdifulle juleminner hos de små.

Eventbilde: Norsk Ballettinstitutts juleforestilling «Førjulskos»
mandag
17:30

Norsk Ballettinstitutts juleforestilling «Førjulskos»

Du vil få oppleve elever fra 4 år og oppover danse koreografier som garantert vil gi deg god førjulsstemning.

Eventbilde: Blue Monday Slam – slampoesi på SALT
mandag
19:00

Blue Monday Slam – slampoesi på SALT

Det blir slampoesi på SALT! Asha Abdullahi og Ida Helene Benonisen inviterer deg til å fylle denne blå-mandagen med poesi og gode folk!