Søk i Aktiv i Oslo

“I en og samme person” – John Irvings siste roman hovedbilde

“I en og samme person” – John Irvings siste roman

John Irving kommer til Litteratuhuset

ARRANGEMENTET ER UTSOLGT I HOVEDSAL (WERGELAND), MEN BLIR OVERFØRT DIREKTE PÅ STORSKJERM I AMALIE SKRAM. 

BILLETTER TIL OVERFØRING KJØPES HER.

Den amerikanske forfatteren John Irving  var bare 25 år da han debuterte med romanen Setting Free the Bears. Nå er han ute med sin trettende roman – I en og samme person.

Irving er en av USAs store fortellere og har flere bestselgere på samvittigheten, blant dem Garps bok og En bønn for Owen Meany. Han treffer mange med sine rause portretter av mennesker som er rammet av voldsomt begjær og merkelige skjebner. Kjærligheten til fortellingen, til det skrevne ord, er også sentralt i alle hans bøker. Blant bjørner og brytere rusler det stort sett alltid også rundt en journalist eller en forfatter.

I år fyller John Irving sytti, og det har blitt mange groteske dødsfall, manglende legemsdeler, kompliserte seksuelle relasjoner og svette bryterdrakter siden debuten i 1968. Nå er han ute med sin trettende roman, som på norsk har fått tittelen I en og samme person. Her er det den biseksuelle bryteren Billy Abbott som står i sentrum for hendelsene.

Hvem er Billy Abbott? Hva er det som gjør at amerikanske kritikere hevder at dette er en av Irvings mest politiske romaner? Og hvorfor har John Irving skrevet inn en deprimert, norsk teaterinstruktør? Det kan man høre mer om når Irving møter Aslak Sira Myhre til samtale på Litteraturhuset denne kvelden.

Pris: 90,- (student 60,- | overføring på storskjerm 50,-)

Relaterte saker