Søk i Aktiv i Oslo

I AFGANISTAN – en utstilling på Nobels Fredssenter hovedbilde

I AFGANISTAN – en utstilling på Nobels Fredssenter

Foto: © Lynsey Addario:VII Network
Foto: © Lynsey Addario:VII Network

To prisbelønte fotografer på Fredssenteret.

10. februar åpner Nobels Fredssenter utstillingen I AFGHANISTAN. De prisbelønte fotografene Tim Hetherington og Lynsey Addario stiller for første gang ut sammen.

I AFGHANISTAN tar oss med til en militær utpost med amerikanske soldater og til afghanske kvinners krevende hverdag.

Den britiske krigsfotografen Tim Hetheringtons fotoserie Infidel gir et sjeldent portrett av maskuliniteten, samholdet og sårbarheten blant amerikanske infanterisoldater. I ni måneder i 2007 bodde Hetherington sammen med soldatene på en utpost i den avsidesliggende Korengaldalen. Tim Hetherington ble drept i et granatangrep i Libya i april 2011.

Den amerikanske fotografen Lynsey Addarios fotoserie Veiled Rebellion er et nært og personlig møte med kvinneskjebner i et mannsdominert samfunn. Addario har fotografert kvinner i Afghanistan i 11 år og Veiled Rebellion er ikke tidligere vist i en utstilling.

Anders Sømme Hammer og Christopher Næss samarbeider med tre jenter i Kabul som ønsker å endre samfunnet de lever i. Med håndholdte kameraer dokumenterer de hverdagen sin i videodagbøkene Kabulkortene. De tre episodene som vises er produsert spesielt til utstillingen. Sømme Hammer fikk Fritt Ord-prisen 2011 for sin uavhengige og kritiske dekning av Afghanistankrigen.

I AFGHANISTAN viser forskjellige sider av et land vi har hørt mye om, men som de fleste av oss kjenner lite til, og avsluttes med mini-utstillingen Håp i Fredssenterets undervisningsrom.

Utstillingsperiode: 10. februar – 22. april 2012. I samarbeid med fotobyråene Panos Pictures og VII.

Se mer på Nobels Fredssenter sine hjemmesider >>

Relaterte saker

Eventbilde: Regnskogfondets fotoutstilling The Eyes of Xingu
mandag
15:00

Regnskogfondets fotoutstilling The Eyes of Xingu

Fotoutstillingen The Eyes of Xingu består av 20 bilder tatt av unge skogskommunikatører fra Xingu i Brasil.