Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Hvorfor engasjere seg? Diskusjon med Fugelli og Rostrup hovedbilde
søndag 

Hvorfor engasjere seg? Diskusjon med Fugelli og Rostrup

engasjere

Litteraturhuset 14. september 2014

Legger samfunnet vårt til rette for engasjement, og hva betyr engasjement for vårt sjeleliv? 14. september diskuterer sosialmedisiner Per Fugelli og grunnlegger av Leger Uten Grenser i Norge, Morten Rostrup, hva engasjement betyr for individ og samfunn. 

Diskusjonen finner sted på Litteraturhuset i Oslo, og er i regi av MedHum, medisinstudentenes humanitæraksjon. Annethvert år samler studentene inn penger til organisasjoner som jobber for å bedre helsesituasjonen i verden. I år går pengene til Leger Uten Grenser sitt arbeid for mødre og barn i Sierra Leone

– Det er viktig å engasjere seg og vi er glade for at to så prominente gjester som Per Fugelli og Morten Rostrup vil hjelpe oss å sette dette temaet på dagsorden. Vi håper samtalen vil inspirere og vekke tanker hos publikum, sier fagansvarlig i MedHum Oslo, Tuva Jin Hauge.

Både Fugelli og Rostrup brenner for samfunnshelse, og er opptatt av hvordan menneskers helse blir påvirket av fordelingen av makt og goder.

– Vi har en plikt, ikke minst vi som lever på et sølvfat her på jorda, til å hjelpe der hvor nøden er størst, mener Fugelli.

Det å hjelpe andre, kan også ha en god effekt på helsa til hver enkelt av oss. Søndag går Fugelli og Rostrup i dybden av disse temaene. Samtalen moderers av Ingebjørg Hagen Agøy, leder av MedHum Oslo.

Arrangementet er en del av aksjonsuka til MedHum som strekker seg fra 13. – 20. september, med ulike arrangementer i alle Norges universitetsbyer.

Tid: kl. 15.00 

Gratis inngang. 

 

Relaterte saker

Eventbilde: Bli med på kick-off for Beats & Bites på Paleet Food Hall!
fredag
18:00

Bli med på kick-off for Beats & Bites på Paleet Food Hall!

Start helgen på best mulig måte hos Paleet Food Hall. Det blir god stemning med DJs, digg mat og byens billigste øl og bobler.

Eventbilde: Humor på HALLOi – sesongfinale!
fredag
19:00

Humor på HALLOi – sesongfinale!

Gled deg til enda en fredag med tidenes line-up! Dette blir en kveld fylt med latter og god stemning.

Eventbilde: Bondens Marked – Bærums Verk
lørdag
10:00

Bondens Marked – Bærums Verk

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked.