Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Hvorfor engasjere seg? Diskusjon med Fugelli og Rostrup hovedbilde
søndag 

Hvorfor engasjere seg? Diskusjon med Fugelli og Rostrup

engasjere

Litteraturhuset 14. september 2014

Legger samfunnet vårt til rette for engasjement, og hva betyr engasjement for vårt sjeleliv? 14. september diskuterer sosialmedisiner Per Fugelli og grunnlegger av Leger Uten Grenser i Norge, Morten Rostrup, hva engasjement betyr for individ og samfunn. 

Diskusjonen finner sted på Litteraturhuset i Oslo, og er i regi av MedHum, medisinstudentenes humanitæraksjon. Annethvert år samler studentene inn penger til organisasjoner som jobber for å bedre helsesituasjonen i verden. I år går pengene til Leger Uten Grenser sitt arbeid for mødre og barn i Sierra Leone

– Det er viktig å engasjere seg og vi er glade for at to så prominente gjester som Per Fugelli og Morten Rostrup vil hjelpe oss å sette dette temaet på dagsorden. Vi håper samtalen vil inspirere og vekke tanker hos publikum, sier fagansvarlig i MedHum Oslo, Tuva Jin Hauge.

Både Fugelli og Rostrup brenner for samfunnshelse, og er opptatt av hvordan menneskers helse blir påvirket av fordelingen av makt og goder.

– Vi har en plikt, ikke minst vi som lever på et sølvfat her på jorda, til å hjelpe der hvor nøden er størst, mener Fugelli.

Det å hjelpe andre, kan også ha en god effekt på helsa til hver enkelt av oss. Søndag går Fugelli og Rostrup i dybden av disse temaene. Samtalen moderers av Ingebjørg Hagen Agøy, leder av MedHum Oslo.

Arrangementet er en del av aksjonsuka til MedHum som strekker seg fra 13. – 20. september, med ulike arrangementer i alle Norges universitetsbyer.

Tid: kl. 15.00 

Gratis inngang. 

 

Relaterte saker

Eventbilde: Dr. Bergland uten grenser
lørdag
17:00

Dr. Bergland uten grenser

Norges morsomste lege – Jonas Kinge Bergland – er klar med nytt standupshow!

Eventbilde: Dr Brown: Befrdfgth – Crap Comedy Festival
lørdag
18:30

Dr Brown: Befrdfgth – Crap Comedy Festival

Den internasjonale komiker sensasjonen Dr. Brown kommer til Norge med sitt prisvinnende show Befrdfgth.

Eventbilde: Rush After Dark – hver fredag kveld!
lørdag
20:00

Rush After Dark – hver fredag kveld!

Bli med, og opplev discostemning, glowsticks, ansiktsmaling og selvlysende trampoliner!