Arrangementet er fullført.

Hvis Bare – Italiensk filmfestival på Cinemateket hovedbilde
fredag 
19:00
Cinemateket - Filmens Hus

Hvis Bare – Italiensk filmfestival på Cinemateket

FRE 20. MARS KL. 19:00: – HVIS BARE

Alma, Jean og Sebastiano bor i Paris med sin overbeskyttende mor og hennes nye og dypt religiøse mann. I jula blir de sendt til Italia til faren Carlo, som knapt kan ta vare på seg selv. Ferien blir et vendepunkt for alle de tre barna – selv om yngstejenta Alma aldri helt klarer å legge bort håpet om at foreldrene skal finne tilbake til hverandre igjen.
Magari, Italia/Frankrike 2019. REGI Ginevra Elkann
MED Riccardo Scamarcio, Alba Rohrwacher, Milo Roussel. Italiensk og fransk tale, engelsk tekst, DCP, 1t 44min: A: 12 år

I perioden 19.-22. mars viser Cinemateket sju nye filmer fra det tradisjonsrike filmlandet som har markert seg ved flere internasjonale filmfestivaler det siste året. Vi byr på komedier, drama og mysterier med rørende og engasjerende fortellinger satt til vakre landskap og tøffe bymiljøer. Filmene vises ikke på ordinære kinoer, så det er en unik sjanse til å få med seg italiensk kvalitetsfilm.

Festivalen er et samarbeid mellom Italienske Istituto Luce – Cinecittà, Cinemateket og Det Italienske Kulturinstitutt. Dette er tredje gang festivalen arrangeres og har allerede etablert seg som en kulturell arena for filminteresserte som ønsker å få med seg ny og moderne italiensk film.

Relaterte saker

Eventbilde: Grand Opening av La Fable 24. september 2021 
torsdag

Grand Opening av La Fable 24. september 2021 

Rydd plass i kalenderen. Paris har ankommet Oslo! La Fable tatt den parisiske brasserie-atmosfæren til byen og det kokkeleres til perfeksjon på kjøkkenet med parisisk kjøkkensjef i spissen. Definitivt byens beste bar- og brasserie-nyhet.

Eventbilde: Ny utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum
torsdag

Ny utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum

Nasjonalmuseet har inntatt Teknisk museum med 27 kunstverk. Noen av dem er opplagte «brudd», mens man kan lure på om andre egentlig alltid har stått på museet. 

Eventbilde: Røverstaden stand-up klubb
torsdag
20:00

Røverstaden stand-up klubb

Det blir nye komikere hver uke og fra scenekanten levers det en salig blanding av satire, galgenhumor, dagligdagse frustrasjoner, selvopplevde historier og punchlines.