Søk i Aktiv i Oslo

Litteratur: Hva er det med Østerrike? hovedbilde

Litteratur: Hva er det med Østerrike?

Østerrike er en usedvanlig sterk kulturnasjon som blant mye annet har fostret noen av Europas viktigste og mest interessante forfattere, spesielt i moderne tid. Men samtidig er mange av disse forfatterne kjent for en sylskarp samfunnskritikk av en type man sjelden ser andre steder. Hvorfor oppleves den i utgangspunktet lokale politiske litteraturen som så interessant og fascinerende, verden over?

Litteratur på Blå inviterer til en kveld med fokus på tre av østerrikes store forfattere: Ingeborg Bachmann, Thomas Berhard og Elfride Jelinek.

Elisabeth Beanca Halvorsen, oversetter og Jelinek-ekspert, ga i 2010 ut Piker, Wien og klagesang – om Elfriede Jelineks forfatterskap, en original og sjangerbrytende bok om nobelprisvinneren Elfriede Jelinek.

Sverre Dahl er en av Norges fremste formidlere av tyskspråklig litteratur. Til sammen har han oversatt over hundre verk fra tysk til norsk, deriblant en rekke sentrale østerrikske forfattere, blant annet Thomas Bernhard og Ingeborg Bachmann. I 2008 ga han ut Wien og Weimar: østerrikske modernister og tyske klassikere og romantikere.

Sigrun Slapgard er forfatter og arbeider i NRKs utenriksredaksjon. Hun vil lese fra sin debutroman Paradishagen, som slippes samme dag. Romanen handler om regissøren Julie Dalgård, som oppsøker Melk kloster i Østerrike for å lage en dokumentarfilm. En avdød familievenn, bibliotekaren Kurt Leonard, har avslørt deler av en historie hun vil finne ut av, knyttet til krigen.

Ordstyrer er Litteratur på Blås Ingrid Kvamme Fredriksen.

Tirsdag 11. oktober klokka 19:00 på Blå. CC: 30,-

Relaterte saker

Eventbilde: Fortellerfestivalen 2024 – Mellomrom
torsdag
00:00

Fortellerfestivalen 2024 – Mellomrom

Fortellerfestivalen er tilbake i Oslo for å feire, formidle og fornye den muntlige fortellertradisjonen. Festivalen har 20 års jubileum i 2024!