Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Human Rights Human Wrongs Festivalutstilling hovedbilde
torsdag 

Human Rights Human Wrongs Festivalutstilling

ntso

Kunstplass [10] arrangerer for fjerde år på rad en Human Rights Human Wrongs Festivalutstilling. Shwan Dler Quaradaki, Johannes Høie og Andrea Lange er årets festivalkunstnere.

Johannes Høie og Shwan Dler Qaradaki ”angriper” Kunstplass [10] med veggtegninger. Gallerirommet blir en kampsone hvor sannheter langsomt kommer til syne og konfronterer. Deres samarbeidsprosjekt utforsker ideen om å ta kontrollen tilbake, som en kommentar til sekteriske krigsmaskiner, “human wrongs” i verden og vår maktesløshet som tilskuere her i nord. Det handler om viljen til å gjenvinne etter å ha tapt. Det er et insisterende forsøk på å ikke gi opp, men heller å gjenerobre det tapte.

I Fallujah Meditations (SD-video 7 min, 2008) tøyer Andrea Lange tid og rom i en kritisk scene. Utgangspunkt er et opptak fra det amerikanske angrepet på byen Fallujah i Irak i 2004, der en amerikansk soldat skyter og dreper en såret, ubevæpnet iraker i en moské. Det vel ett minutt lange nyhetsklippet er omredigert og hastigheten er radikalt redusert. Forsterket av det meditative lydsporet, fokuseres underbevissthetens og sansenes evne til å lagre og tolke erfaring.

Relaterte saker