Søk i Aktiv i Oslo

Høg Messe: Nytt verk av Iver Kleive hovedbilde

Høg Messe: Nytt verk av Iver Kleive

Høg Messe er en messe skrevet av Iver Kleive i anledning Moss Kirkes 150-årsjubileum, og ble urfremført i august 2012.
Den musikalske veven inneholder mange stilarter, fra klassiske korsatser til jazz, synth og elektronika. Iver Kleive selv trakterer tangentinstrumenter, og perkusjonist Audun Kleive og saksofonist Hans Ulrik bidrar til det musikalske spennet.
Iver Kleive er en av Norges fremste musikere, og har også utmerket seg som komponist, og arrangør. Høsten 2007 ga han ut Requiem som er komponert for orgel og kor. Verket ble av NOPA kåret til Årets verk i 2008.
Iver Kleive er en aktiv konsertartist både i Norge og utlandet, og har gjennom flere år samarbeidet med flere store norske og internasjonale artister, bl.a. Knut Reiersrud, Sigmund Groven, Sigvart Dagsland, Carola, Lew Solloff (Blood Sweat and Tears) og Snowy White (Pink Floyd). Han bidratt på nærmere 200 CD innspillinger, og i 2009 bidro han med sitt orgelspill til at filmen “De Usynlige” fikk Amanda-pris for beste musikk.
Kleive beskriver seg selv som en improviserende musiker som ønsker å veksle mellom klassisk og pop, folkemusikk og jazz. Orgelet og kirken er likevel hovedinstrument og basis.
Med seg i bandet har han sin bror og slagverker Audun Kleive – som har stor anerkjennelse som en ledende og prisbelønnet jazzmusiker. Han har spilt og spiller med Terje Rypdal, Jon Eberson, Jon Balke, Nils Petter Molvær, Arve Henriksen, Marilyn Mazur, Mathias Eick m.fl.
Fra Danmark kommer saksofonisten Hans Ulrik – som spiller sammen med en rekke utenlandske toppmusikere som Steve Swallow, Peter Erskine, John Scofield, Gary Peacock, Lisa Nilsson m.fl. – og han har spilt inn og ledet flere kritikerroste album.
Oslo Bach-kor er tilknyttet Helgerud kirke i Bærum og ble etablert i 1988 under navnet Iver Kleives Kor. I 1997 skiftet koret navn til Oslo Bach-kor, fortsatt med Iver Kleive som korets dirigent og Kunstneriske leder.
Koret fører sammen med Iver Kleive den store oratorietradisjonen videre, og oppfører årlig flere av de store kirkemusikalske verkene. De siste årene har også Iver Kleives Requiem hatt en sentral plass i korets repertoar, både med plateinnspilling og konsertvirksomhet, – gjerne i samarbeid med andre kor.
Medvirkende:
Iver Kleive (Tangentinstrumenter)
Audun Kleive (Perkusjon)
Hans Ulrik (Saksofoner og fløyte)
Oslo Bach-kor
Tid og sted:
Onsdag 17. april kl. 19:30 i Kulturkirken JAKOB, Oslo

Billett kr. 250 + avg på www.billettservice.no, Posten og Narvesen.

Mer info: www.oslobachkor.no

Relaterte saker

Eventbilde: I signet juletid – Julekonsert med Den norske Studentersangforeningen
søndag
19:00

I signet juletid – Julekonsert med Den norske Studentersangforeningen

Få deg et avbrekk fra julestria, len deg tilbake og nyt en stemningsfull julekonsert med Den norske Studentersangforening!

Eventbilde: PUST – Julero
søndag
19:00

PUST – Julero

PUST er noe unikt innen nordisk vokalmusikk. I 2023 er det 20 år siden PUST ble etablert som ensemble, og julekonsertene inngår i gruppas jubileumsfeirring.

Eventbilde: Magnolia Jazzbands julejazzkonsert
søndag
19:00

Magnolia Jazzbands julejazzkonsert

Magnolia Jazzbands tradisjonsrike og svært populære julejazzkonsert i Oslo Konserthus!