Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Høg Messe: Nytt verk av Iver Kleive hovedbilde
torsdag 

Høg Messe: Nytt verk av Iver Kleive

Høg Messe er en messe skrevet av Iver Kleive i anledning Moss Kirkes 150-årsjubileum, og ble urfremført i august 2012.
Den musikalske veven inneholder mange stilarter, fra klassiske korsatser til jazz, synth og elektronika. Iver Kleive selv trakterer tangentinstrumenter, og perkusjonist Audun Kleive og saksofonist Hans Ulrik bidrar til det musikalske spennet.
Iver Kleive er en av Norges fremste musikere, og har også utmerket seg som komponist, og arrangør. Høsten 2007 ga han ut Requiem som er komponert for orgel og kor. Verket ble av NOPA kåret til Årets verk i 2008.
Iver Kleive er en aktiv konsertartist både i Norge og utlandet, og har gjennom flere år samarbeidet med flere store norske og internasjonale artister, bl.a. Knut Reiersrud, Sigmund Groven, Sigvart Dagsland, Carola, Lew Solloff (Blood Sweat and Tears) og Snowy White (Pink Floyd). Han bidratt på nærmere 200 CD innspillinger, og i 2009 bidro han med sitt orgelspill til at filmen “De Usynlige” fikk Amanda-pris for beste musikk.
Kleive beskriver seg selv som en improviserende musiker som ønsker å veksle mellom klassisk og pop, folkemusikk og jazz. Orgelet og kirken er likevel hovedinstrument og basis.
Med seg i bandet har han sin bror og slagverker Audun Kleive – som har stor anerkjennelse som en ledende og prisbelønnet jazzmusiker. Han har spilt og spiller med Terje Rypdal, Jon Eberson, Jon Balke, Nils Petter Molvær, Arve Henriksen, Marilyn Mazur, Mathias Eick m.fl.
Fra Danmark kommer saksofonisten Hans Ulrik – som spiller sammen med en rekke utenlandske toppmusikere som Steve Swallow, Peter Erskine, John Scofield, Gary Peacock, Lisa Nilsson m.fl. – og han har spilt inn og ledet flere kritikerroste album.
Oslo Bach-kor er tilknyttet Helgerud kirke i Bærum og ble etablert i 1988 under navnet Iver Kleives Kor. I 1997 skiftet koret navn til Oslo Bach-kor, fortsatt med Iver Kleive som korets dirigent og Kunstneriske leder.
Koret fører sammen med Iver Kleive den store oratorietradisjonen videre, og oppfører årlig flere av de store kirkemusikalske verkene. De siste årene har også Iver Kleives Requiem hatt en sentral plass i korets repertoar, både med plateinnspilling og konsertvirksomhet, – gjerne i samarbeid med andre kor.
Medvirkende:
Iver Kleive (Tangentinstrumenter)
Audun Kleive (Perkusjon)
Hans Ulrik (Saksofoner og fløyte)
Oslo Bach-kor
Tid og sted:
Onsdag 17. april kl. 19:30 i Kulturkirken JAKOB, Oslo

Billett kr. 250 + avg på www.billettservice.no, Posten og Narvesen.

Mer info: www.oslobachkor.no

Relaterte saker

Eventbilde: Kammerkonsert #1 // Klassisk sommer på Sentralen
tirsdag
19:00

Kammerkonsert #1 // Klassisk sommer på Sentralen

I kveld er den en svensk stjernesopran, Elin Rombo, med sin norske ektemann, Anders Kjellberg Nilsson, i samspill med pianisten Sveinung Bjelland som står på programmet. Alle tre brenner for kammermusikk, og ønsker å ta publikum med inn i en magisk verden med disse verkene!

Eventbilde: Livemusikk i Vulkangata
fredag
17:00

Livemusikk i Vulkangata

Denne ettermiddagen får vi høre saksofonisten Dave Edge med venner fra scenen.
Det er gratis for alle og det blir garantert god stemning!

Eventbilde: Safa Fest 2022!
fredag
19:00

Safa Fest 2022!

En musikkfestival arrangert og laget av Safario, som samler alle sine nye favoritter på et sted for å lage den villeste konsertkvelden i Oslo. Alle er velkomne, og arrangementet passer best for de som er 16 og oppover!