Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Historisk Vandring under Smaken av Høst! hovedbilde
torsdag 
17:00
Østbanehallen

Historisk Vandring under Smaken av Høst!

Østbanehallens historie er over 100 år gammel! Bli med på en gratis guidet tur rundt i Østbanehallen under Smaken av Høst, 11.oktober, og hør den 164 år gamle, begivenhetsrike historien til Østbanehallen. Dette er absolutt noe for hele familien.

Det blir tre guidede turer torsdag 11. oktober, og det er plass til 40 personer i hver gruppe.

Tider:
Gruppe 1: kl.17:00 – 17:40
Gruppe 2: kl.18:00 – 18:40
Gruppe 3: kl.19:00 – 19:40

Turen er gratis, men krever påmelding. Den kan gjøres her
Det blir også loddet ut en premie på hver av rundene til en av de heldige som har meldt seg på og blitt med på turen!

Østbanehallens lange historie startet i 1854. Da åpnet Hovedbanen, som den da het, og herfra skulle den nye toglinjen fra Oslo til Eidsvoll gå – et stort øyeblikk i norsk jernbanehistorie. Senere fikk den navnet Østbanehallen, og endte opp som et viktig knutepunkt – inngangen til Oslo.

Selv om plasseringen skulle fungere som en inngangsport til byen, var det også meningen at kongen skulle ha enkel tilgang til toget, som han ofte brukte til å reise på statsbesøk. Derfor ligger den der i dag, med retning mot Karl Johan og Slottet. Kongen fikk til og med et eget venteværelse, kalt Kongerommet, som er der restauranten Royal Gastropub ligger i dag. I 1986 ble Østbanehallen bygget om til et kjøpesenter og i 2013, etter en restaurering åpnet Østbanehallen slik vi kjenner den i dag. Fortsatt kan du se glimt fra den gamle tiden, slik som kongerommet og den gamle røde teglsteinen.

Bli med på en gratis guidet tur rundt i Østbanehallen under Smaken av Høst, 11.oktober, og hør den 164 år gamle, begivenhetsrike historien til Østbanehallen. Dette er absolutt noe for hele familien.

Oppmøte er utenfor hovedinngangen ved Karl Johan.

Vi bruker headsett under turen, så ta gjerne med egne. Om du ikke har får du låne av oss.

Turen foregår på norsk.

Sjekk ut facebookeventet her, for oppdateringer.

Relaterte saker