Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Hilde Louise & KABA Orchestra hovedbilde
mandag 
21:30

Hilde Louise & KABA Orchestra

ntso

Hilde Louise Asbjørnsen, jazz chanteuse, låtskriver og scenekatt, har til nå gitt ut 10 kritikerroste album i jazzens grenseland og blitt sammenlignet med storheter som Edith Piaf og Billie Holiday. Hennes siste album Don’t stay for breakfast, der hun samarbeidet med kunstneren Pushwagner om plateomslaget, kom ut i 2015 til strålende anmeldelser.

Hun har turnert land og strand rundt både med eget band, og som kabaret-artist, og fikk i 2011 Komiprisen for sin rolle som Ulla i The Producers på Oslo Nye Teater. Hun har også hatt hovedroller i Guys and Dolls og Chicago på samme teater. I november 2015 hadde Hilde Louise premiere på sitt første solo-show The Lulu Show – livet er en dans på renter på Centralteateret i Oslo. Forestillingen, som hun har skrevet både manus og musikk til selv, fikk en 6-er på terningen av Mona Levin i Aftenposten.

Under konserten i Operaen under Oslo Jazzfestival får vi oppleve henne i en utvidet setting med Kaba Orchestra. Dette er et 12 manns ministorband, bestående av noen av Norges ypperste jazzmusikere, som alle har en forkjærlighet for 1940- og 50-tallets swingjazz. Flere av musikerne er også finne i Hilde Louises faste backingband. Kaba Orchestra har tidligere medvirket på Oslo Jazzfestivals konserter både på Chat Noir og Edderkoppen.

Orkesteret ble etablert i 2009 av trombonisten Kristoffer Kompen og trompetisten Erik Eilertsen – begge kjent fra ”Jazzin Babies”. Kaba Orchestra har som mål ikke bare å hylle musikken tidligere generasjoners musikere spilte, men også å vise at musikken på ingen måte er glemt eller utdatert! Swingjazzen har etterlatt et sterkt avtrykk i jazzhistorien over hele verden, og lever i beste velgående den dag i dag.

Både Hilde Louise og Kaba har på hver sin kant et langvarig forhold til Oslo Jazzfestival, og det skal bli en sann glede å endelig få presentere dem sammen.

Vokal: Hilde Louise Asbjørnsen
Trompeter: Marius Haltli, Erik Eilertsen, Kåre Nymark
Tromboner: Jørgen Gjerde, Kristoffer Kompen
Saxofoner: Håvard Fossum, Atle Nymo, Lars Frank
Piano: Anders Aarum
Gitar: Svein Erik Martinsen
Kontrabass: Jens Fossum
Trommer: Hermund Nygård

Relaterte saker

Eventbilde: Kammerkonsert #1 // Klassisk sommer på Sentralen
tirsdag
19:00

Kammerkonsert #1 // Klassisk sommer på Sentralen

I kveld er den en svensk stjernesopran, Elin Rombo, med sin norske ektemann, Anders Kjellberg Nilsson, i samspill med pianisten Sveinung Bjelland som står på programmet. Alle tre brenner for kammermusikk, og ønsker å ta publikum med inn i en magisk verden med disse verkene!

Eventbilde: Livemusikk i Vulkangata
fredag
17:00

Livemusikk i Vulkangata

Denne ettermiddagen får vi høre saksofonisten Dave Edge med venner fra scenen.
Det er gratis for alle og det blir garantert god stemning!

Eventbilde: Safa Fest 2022!
fredag
19:00

Safa Fest 2022!

En musikkfestival arrangert og laget av Safario, som samler alle sine nye favoritter på et sted for å lage den villeste konsertkvelden i Oslo. Alle er velkomne, og arrangementet passer best for de som er 16 og oppover!