Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Helgeprogram på Teknisk museum 2. – 3. desember hovedbilde
lørdag 
11:00
Teknisk museum

Helgeprogram på Teknisk museum 2. – 3. desember

ntso

Digital sjokoladeproduksjon, skjeletter i skapet, vitenshow med flammer, røyk, heksemel, og foredrag om industrialiseringen langs Akerselva. Velkommen til helgen på Teknisk museum!

Denne helgen viser Arkitekt- og designstudenter fra Arkitekthøyskolen hvordan digital fabrikasjon kan hjelpe oss å lage ting på utradisjonelle måter. Hvordan blir sjokolade annerledes med nye fabrikasjonsmetoder? Du kan også lære om industrialiseringen langs Akerselva fra 1850-1900. i tillegg vil vi ha hjelp til å diskutere hvordan skal vi forvalte menneskelige levninger på museum. Bli med på samtalen! Vi byr også på vårt fabelaktige vitenshow. Velkommen til helgen på Teknisk museum!

12.00 – 16.00 Digital fabrikasjonsutstilling og sjokoladeverksted

Designstudenter ved Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo viser hvordan vi kan ta i bruk 3D-printere, laserkuttere og svære automatiske fresemaskiner for å lage ting på utradisjonelle måter. Hva gjør digital fabrikasjon med formgivningen av nye produkter?

Noen av prosjektene er konkrete, som sjokoladeproduksjon, metallstøping, tekstiltrykk og bordbeslag. Andre er mer eksperimentelle. Studentene ser for seg fremtidige produkter, der vaskemaskinen blir integrert i kroppen, eller matpakker som skaper liv til insekter.
Studentene vil være tilstede på museet for å fortelle om prosjektene, og lage sjokolade med unike former. Se utstillingen i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i underetasjen.

13.00 Skjeletter i skapet

En dag åpnet ansatte ved Nasjonalt medisinsk museum et skap på fjernmagasinet – der hang det et skjelett. Nå tar museet skjelettene ut av skapet og ser nærmere på disse menneskelige levningene. Hvordan skal de forståes? Hvordan skal de forvaltes? Hvilke historier og sammenhenger kan de lede oss til? Bli med på samtalen. Møt opp ved søyle 3. Les mer om utstillingen her.

13.00 Vitenshow

Vitenshowet er garantert moro for store og små. Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen.

15.00 Den industrielle revolusjon
Hva skjedde i Christiania i perioden 1850–1900? Hør om industrialiseringen langs Akerselva og lær om mekaniske verksteder og tekstilfabrikker. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 5 i resepsjonen.

Hjula Veveri var en av de største fabrikkene ved Akerselva. Den ble grunnlagt i 1855 av Halvor Schou og var i drift i mer enn 100 år. Fabrikken startet med å veve bomullsstoffer. Etter hvert ble sortimentet utvidet til veving av ullstoffer. Fabrikken var i Schou-familiens eie i hele perioden.

Relaterte saker

Eventbilde: 17. mai på Christian Radich
tirsdag
11:00

17. mai på Christian Radich

Fantastiske Christian Radich ligger til kai ved Akershuskaia og inviterer til åpent skip 17. mai. Det blir servering av boller, is og kaffe. Grillen tennes, og vi serverer også gode pølser, øl og vin. Med DJ om bord blir det god stemning! Velkommen om bord til en 17. mai litt utenom det vanlige!

Eventbilde: Spaghetti og gelato, ikke bare pølser og is
tirsdag
12:00

Spaghetti og gelato, ikke bare pølser og is

Velkommen til 17. mai på Spaghetteria!
Vi har åpent til lunsj og middag – book bord allerede i dag på www.spaghetteria.no

Eventbilde: 17. mai-feiring på Trewerket!
tirsdag
12:00

17. mai-feiring på Trewerket!

17. mai-feiring fra lunsj til kveld. Det blir en festdag med god stemning for store og små.