Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Helgeprogram på Teknisk museum 2. – 3. desember hovedbilde
lørdag 
11:00
Teknisk museum

Helgeprogram på Teknisk museum 2. – 3. desember

ntso

Digital sjokoladeproduksjon, skjeletter i skapet, vitenshow med flammer, røyk, heksemel, og foredrag om industrialiseringen langs Akerselva. Velkommen til helgen på Teknisk museum!

Denne helgen viser Arkitekt- og designstudenter fra Arkitekthøyskolen hvordan digital fabrikasjon kan hjelpe oss å lage ting på utradisjonelle måter. Hvordan blir sjokolade annerledes med nye fabrikasjonsmetoder? Du kan også lære om industrialiseringen langs Akerselva fra 1850-1900. i tillegg vil vi ha hjelp til å diskutere hvordan skal vi forvalte menneskelige levninger på museum. Bli med på samtalen! Vi byr også på vårt fabelaktige vitenshow. Velkommen til helgen på Teknisk museum!

12.00 – 16.00 Digital fabrikasjonsutstilling og sjokoladeverksted

Designstudenter ved Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo viser hvordan vi kan ta i bruk 3D-printere, laserkuttere og svære automatiske fresemaskiner for å lage ting på utradisjonelle måter. Hva gjør digital fabrikasjon med formgivningen av nye produkter?

Noen av prosjektene er konkrete, som sjokoladeproduksjon, metallstøping, tekstiltrykk og bordbeslag. Andre er mer eksperimentelle. Studentene ser for seg fremtidige produkter, der vaskemaskinen blir integrert i kroppen, eller matpakker som skaper liv til insekter.
Studentene vil være tilstede på museet for å fortelle om prosjektene, og lage sjokolade med unike former. Se utstillingen i Teknoteket Makerspace, ved glassheisen i underetasjen.

13.00 Skjeletter i skapet

En dag åpnet ansatte ved Nasjonalt medisinsk museum et skap på fjernmagasinet – der hang det et skjelett. Nå tar museet skjelettene ut av skapet og ser nærmere på disse menneskelige levningene. Hvordan skal de forståes? Hvordan skal de forvaltes? Hvilke historier og sammenhenger kan de lede oss til? Bli med på samtalen. Møt opp ved søyle 3. Les mer om utstillingen her.

13.00 Vitenshow

Vitenshowet er garantert moro for store og små. Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen.

15.00 Den industrielle revolusjon
Hva skjedde i Christiania i perioden 1850–1900? Hør om industrialiseringen langs Akerselva og lær om mekaniske verksteder og tekstilfabrikker. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 5 i resepsjonen.

Hjula Veveri var en av de største fabrikkene ved Akerselva. Den ble grunnlagt i 1855 av Halvor Schou og var i drift i mer enn 100 år. Fabrikken startet med å veve bomullsstoffer. Etter hvert ble sortimentet utvidet til veving av ullstoffer. Fabrikken var i Schou-familiens eie i hele perioden.

Relaterte saker

Eventbilde: Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked
lørdag
09:00

Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og de eksepsjonelt gode vaflene!

Eventbilde: Sommermarked på Bærums Verk
lørdag
10:00

Sommermarked på Bærums Verk

En hyggelig dag for store og små, fylt med lokal kultur, deilig mat og morsomme aktiviteter.

Eventbilde: Fantorangen på teater – Oslo Nye
lørdag
12:30

Fantorangen på teater – Oslo Nye

Endelig kan barna møte Fantorangen, Pivi, Fantus og Maurora på teaterscenen!