Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Hedret og glemt – Minnemarkering hovedbilde
torsdag 
15:00
Norsk Maritimt Museum

Hedret og glemt – Minnemarkering

Norsk Maritimt Museum lader opp til minnemarkeringen 8. mai med foredrag om de som også ble berørt av krigen, nemlig de pårørende og enkene.

Norge var nøytrale under første verdenskrig (1914-1918). Likevel omkom mer enn 2100 norske sjøfolk i krigsforlis. Foredraget handler om hvordan det norske samfunnet forholdt seg til disse tragediene og hva slags hjelp og støtte de etterlatte fikk. Å miste en far, sønn eller ektefelle i krigsforlis betydde både sorg og økonomiske utfordringer. Norske skip ble hardt rammet av en krig Norge formelt sett sto utenfor.

I dette foredraget møter vi noen skjebner og får vite hvordan pårørende klarte seg. Foredraget holdes av førstekonservator Elisabeth Koren som er aktuell med boken “Hedret og glemt- Krigsseilere fra første verdenskrig og det norske samfunnet”.

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs i street food
tirsdag
17:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.

Eventbilde: Forvandling i Vika – en guidet vandring
tirsdag
18:00

Forvandling i Vika – en guidet vandring

En vandring om byutvikling og forsvunne gater, om sjøvannsbadekar på Victoria terrasse og bygårdsfasader i kalk og tegl.

Eventbilde: Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem
mandag
17:00

Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem

Velkommen til kulturkveld og et spennende møte med Edvard Hoem, som er en av våre aller fremste forfattere i dag. Hans datter, musikeren Ida Hoem, setter den riktige stemningen med sine fengende melodier og tekster som forteller triste, fine og nye historier.