Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Hedret og glemt – Minnemarkering hovedbilde
torsdag 
15:00
Norsk Maritimt Museum

Hedret og glemt – Minnemarkering

Norsk Maritimt Museum lader opp til minnemarkeringen 8. mai med foredrag om de som også ble berørt av krigen, nemlig de pårørende og enkene.

Norge var nøytrale under første verdenskrig (1914-1918). Likevel omkom mer enn 2100 norske sjøfolk i krigsforlis. Foredraget handler om hvordan det norske samfunnet forholdt seg til disse tragediene og hva slags hjelp og støtte de etterlatte fikk. Å miste en far, sønn eller ektefelle i krigsforlis betydde både sorg og økonomiske utfordringer. Norske skip ble hardt rammet av en krig Norge formelt sett sto utenfor.

I dette foredraget møter vi noen skjebner og får vite hvordan pårørende klarte seg. Foredraget holdes av førstekonservator Elisabeth Koren som er aktuell med boken “Hedret og glemt- Krigsseilere fra første verdenskrig og det norske samfunnet”.

Relaterte saker

Eventbilde: Pizzakurs på Kulinarisk Akademi
fredag
17:00

Pizzakurs på Kulinarisk Akademi

God pizza handler om den perfekte deigen, riktig teknikk og gode råvarer. Kokkene på Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan du kan lage den optimale pizzaen.

Eventbilde: Vika Walks – en guidet byvandring
lørdag
13:00

Vika Walks – en guidet byvandring

Bli med på gratis byvandring! Vika har en lang og innholdsrik historie, og har gått fra et slumstrøk til å bli Oslos sentrale forretningsdistrikt. Ett område der historisk og moderne arkitektur møtes.

Eventbilde: Bli med på guidet fjordtur med MS Bris
lørdag
13:30

Bli med på guidet fjordtur med MS Bris

Fortellinger om Oslofjorden over og under vann. Spennende formidling fra marinbiolog om havet vårt. Familievennlig fjordcruise!