Arrangementet er fullført.

Har du hørt det – nå reiser døm til Eidsvoll! hovedbilde
søndag 
14:00

Har du hørt det – nå reiser døm til Eidsvoll!

ntso

Har du hørt det – nå reiser døm til Eidsvoll!

Men vi blir her! På Frogner hovedgård. Året er 1814, og tilbake på gården er også tjenestejenta Chrestine. Det ventes overnattingsgjester som skal videre til Eidsvoll. Utsendinger fra Sørlandet!
Hva skal de bort til Eidsvoll etter, tro?

Chrestine forbereder måltider, jager rotter og tømmer tissepotter. Ut av dyna som hun rister, faller det en pergamentbit med en merkelig beskjed… «Frihet, likhet, brorskap» står det! Hva betyr det? Chrestine funderer over den spente situasjonen i Norge og fornemmer at noe står på spill. Men hva?

Bli med på Chrestines 1814-grublerier fra kjøkkenet på Frogner, der hun prater i vei om likt og ulikt og er raus med smaksprøvene. Dersom folk vet å oppføre seg, kan det være hun lurer dem opp kjøkkenveien og inn i den staselige ballsalen til selveste Morten Anker. Men det må ingen fortelle videre!

Hva skjer? Plutselig er Chrestine som sunket i jorden! Ut av ingenting dukker Maiken opp og forteller hva som EGENTLIG skjedde den gangen, – i 1814 og etterpå. Hun vil både snakke om Henrik Wergeland og vise fram den originale slottsmodellen.

Dramatisert opptrinn
Søndager i mai kl. 14
Pris: Kr 50,-


Bymuseet, Frognerveien 67
0266/Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Bli sjarmert i senk med Snøfall
onsdag
18:00

Bli sjarmert i senk med Snøfall

Snøfall! Måk plass i julekalenderen! Denne nydelige julemusikalen er en familieforestilling; det beste som har skjedd førjulstid og julestemning siden Blåfjell og Jul i Skomakergata.

Eventbilde: Glassblåsing for barn på Bærums Verk
torsdag

Glassblåsing for barn på Bærums Verk

Glassblåsing et et spennende håndverk, og mange tar turen innom Klart Glass for å oppleve et gammelt håndverk på nært hold.

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!