Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Har du hørt det – nå reiser døm til Eidsvoll! hovedbilde
søndag 
14:00

Har du hørt det – nå reiser døm til Eidsvoll!

ntso

Har du hørt det – nå reiser døm til Eidsvoll!

Men vi blir her! På Frogner hovedgård. Året er 1814, og tilbake på gården er også tjenestejenta Chrestine. Det ventes overnattingsgjester som skal videre til Eidsvoll. Utsendinger fra Sørlandet!
Hva skal de bort til Eidsvoll etter, tro?

Chrestine forbereder måltider, jager rotter og tømmer tissepotter. Ut av dyna som hun rister, faller det en pergamentbit med en merkelig beskjed… “Frihet, likhet, brorskap” står det! Hva betyr det? Chrestine funderer over den spente situasjonen i Norge og fornemmer at noe står på spill. Men hva?

Bli med på Chrestines 1814-grublerier fra kjøkkenet på Frogner, der hun prater i vei om likt og ulikt og er raus med smaksprøvene. Dersom folk vet å oppføre seg, kan det være hun lurer dem opp kjøkkenveien og inn i den staselige ballsalen til selveste Morten Anker. Men det må ingen fortelle videre!

Hva skjer? Plutselig er Chrestine som sunket i jorden! Ut av ingenting dukker Maiken opp og forteller hva som EGENTLIG skjedde den gangen, – i 1814 og etterpå. Hun vil både snakke om Henrik Wergeland og vise fram den originale slottsmodellen.

Dramatisert opptrinn
Søndager i mai kl. 14
Pris: Kr 50,-


Bymuseet, Frognerveien 67
0266/Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum
onsdag
13:00

Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum

Omvisningene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Babyene er med å bestemme tempoet.

Eventbilde: Malekurs for barn og unge
onsdag
17:00

Malekurs for barn og unge

Har du et kreativt barn? Oslo Kulturfabrikk holder et fem-ukers kurs i akvarellmaling for barn og unge som liker å tegne og som er nysgjerrige på maling.   

Eventbilde: Kjøkkenveien til historien
torsdag
00:00

Kjøkkenveien til historien

Hvordan så bestemors kjøkken ut? Kjenner du igjen detaljer fra 50-tallskjøkkenet? Fem kjøkken fra middelalderen til 1950 er bygget opp i utstillingen.