Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Hagefest i Hjemmets kolonihager hovedbilde
lørdag 
13:00

Hagefest i Hjemmets kolonihager

ntso

Kom og bli med!

For fjerde gang inviterer de i Gut Feelings til hagefest i Hjemmets kolonihager på Sagene. Ta med deg vennene dine, unga dine, hunden din og tanta di og kom – festen er gratis og åpen for alle!

Hvordan finne frem?
Hjemmets kolonihager ligger på Sagene, mellom Voldsløkka Idrettsanlegg og Bjølsenparken. Det er flere innganger til hagen (blant annet i Sarpsborggata). For å finne festivalen er det bare å bevege deg innover og oppover i hagen, mot Huset som ligger på den store plassen på toppen.

Kollektivtransport: Buss 34, 37 og 54 til Sagene. Derfra er det bare en kjapp sprint bort til kolonihagen!

Program

Me & The Julios
Rett fra musikklinja på Manglerud videregående skole har vi henta Me and the Julios, et band som tikker alle boksene vi elsker: Skranglepop med nikk til nittitallet? Sjekk! Strykere? Sjekk! Norske tekster? Sjekk! Og hvis du tenker at dette ikke er din ‘greie’, vel – tenk om igjen! For med låter som ‘Hold min hånd’ og ‘Julia’ er det nesten helt umulig å ikke bli sjarmert av denne kvintetten.Så da gjenstår bare disse viktige spørsmålene: Om ‘Hold min hånd’ er en framtidig radioklassiker? Ja! Om fatter’n din kommer til å like bandet? Ja! Om du vil få lyst på en kald øl når du hører dem? Ja! Om Me and the Julios kommer til å gi deg den derre herlige ‘sommer i Oslo’-stemninga når de inntar scenen i Hjemmets Kolonihager lørdag 20.juni? JEPP!

Pelicat
Til vanlig er Andreas Kase, Jonas Rohde-Moe og Mads Johansen å finne i bandet til Kaja Gunnufsen og bak mikrofonen til Away, men når de bare skal kose seg og ha det litt gøy – da blir de Pelicat. Og gjett om vi er glade for det a! For dette er bra saker, dere. Guttene har bare sluppet et par små låter på internettet, men det var mer enn nok for oss, som elsker Kurt Vile/Real Estate vibbene og de catchy refrengene. Pelicat lager rett og slett PERFEKT musikk å slappe av i sommersola til, og det – ja, det er jo hele poenget med hagefesten vår i kolonihagen.

Hanna von Bergen
Med det flotte zimbabwiske instrumentet mbira i fanget skaper Hanna von Bergen finurlige poplåter som sniker seg inn i øret og sjela og framkaller varme følelser. Selv skriver hun at låtene uttrykker ‘filosofiske tanker, historier fra reiser, glede samt oppgitthet over små og store ting i livet” – som for eksempel det at hun stadig vekk blir minna på at hun ligner på Lily Allen! Heldigvis for oss har Hanna så mange betraktninger og historier å by på at om ikke lenge slipper hun debutplata si – den første singelen ‘Spraytainted Love’ har allerede smelta oss – særlig den sanselige videoen!

 

Kulturmagasinet Pjong! Presenterer: Kunstutstilling og opplesninger
Pjong! er et nettbasert kulturmagasin som viser frem arbeidet til norske kunstnere. Det er derfor en stor glede å skulle utstille kunsten til et knippe tidligere bidragsytere på Pjong! Festivalutstillingen vil bestå av fotografier og illustrasjoner som kunstneren selv har valgt ut. Altså blir det et vidt spenn av uttrykk og tema, så det er bare å glede seg!I tillegg vil et par flotte mennesker som har skrevet for Pjong! ha opplesning av tekstene sine i kafeen i Hjemmets Kolonihage.

Les mer på: www.pjong.no

Moro for unga!

Ingunn Thon fra NRK Barne-TV kommer med sitt litt rørete og ganske tullete one-woman-band-show til Portveien 2 for TO barneforestillinger. Det blir ganske sprøtt, litt rart og temmelig gøy. Vi kan ikke avsløre for mye – dette må nemlig oppleves!

Jo T. Brochmann
Jo T. Borchmann, forfatter av boka ‘Tagging – En bok om stygt som pent’ som kom ut i fjor på Flamme Forlag kommer for å snakke om grafitti som kunst og hærverk, ulike stilarter, guttekulhet og hvem som er Oslos beste – og kanskje også verste – taggere.

Intervjuer: Torgeir Holljen Thon

Stand up
Fnisegaranti! Hvis du ikke ler eller i det minste fniser litt når Odin Eiriksson, Amir Asgharnejad, Francisco Briceno, Jim Swann og Anders Lahn Lunder inntar scenen i Hjemmets kolonihager lørdag 20.juni er det definitivt deg og ikke oss det er noe galt med. Bare for å klarlegge med en gang: Dette er stand up milevis unna Latter på Aker brygge og tilsvarende etablissementer. For det første er det faktisk morsomt. For det andre er dette ikke den kleine halvrasistiske, helsexistiske vitsinga mange dessverre forbinder med stand up, men humor med hue og hjerte. Amir og Odin har du kanskje til og med sett på Uaktuelt på VGTV?…

For ikke å glemme…
Kafé med deilig hjemmelaget mat.
Ingen skal trenge å gå sultne under hagefesten i Hjemmets kolonihager – i kafeen i Huset selger vi deilig hjemmelaga mat og drikke. Kom innom for en vaffel eller tre da vel!

Og du: Husk kontanter!

Tid fra kl. 13.00 – 17.00

Relaterte saker

Eventbilde: Se her! Freeski-tirsdag med NOR Freeski
tirsdag
18:00

Se her! Freeski-tirsdag med NOR Freeski

Hver tirsdag frem til nyåret arrangerer NOR Freeski en egen freeski-tirsdag på SNØ. Dette er et uhøytidelig event hvor miljøet (klubber og egenorganiserte) får mulighet til å samles til skikjøring, trening, lek og moro.

Eventbilde: Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum
onsdag
13:00

Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum

Omvisningene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Babyene er med å bestemme tempoet.

Eventbilde: Babyomvisning – Hver torsdag
torsdag
12:00

Babyomvisning – Hver torsdag

En guidet tur i museet med voksenpåfyll for deg med barn på magen. Alt tilrettelagt for barnets behov slik at man til en hver tid kan trekke seg tilbake, uansett om det er bleieskift, mat eller gråt.