Søk i Aktiv i Oslo

Gratis kortfilm på Ringen Kino hovedbilde

Gratis kortfilm på Ringen Kino

Den rette gaven er en av filmene som vises under denne månedens utgave av Kort på Ringen.KORT på Ringen

Oslo Kinos “KORT på Ringen” er et kortfilmprogram satt sammen av nye, aktuelle kortfilmer, som vises hver dag kl. 17.30 på Ringen kino. Gratis billetter hentes i billettkassen på kino.

denne perioden vises kortfilmene:

Outcast in the mirror – regi: Egil Pedersen (‘7”)
5 mennesker født med usymmetriske og forvridde ansikter er redd for å avsløre hvordan de egentlig ser ut. De skjuler sine ansikter bak masker bak hver gang de beveger seg utenfor sine hjem. En kvinne vil skape en endring for disse menneskene.

Info om regissør:
Egil Pedersen er utdannet regissør fra Den Norske Filmskolen på Lillehammer. Etter utdanning har han regissert musikkvideoer, kortfilm, reklame, oppdragsfilm og utvikler spillefilm. Han kommer opprinnelig fra Sirma i Øst-Finnmark men bor nå på Jessheim.

I 2011 og 2012 har flere av hans produksjoner blitt antatt av 13 festivaler i USA, Mexico, Spania, Frankrike, England, Australia og Norge. Kortfilmen Outcast in the mirror skal denne våren vises på Curtocircuito International Short Film Festival i Spania og på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Produsent, regissør, fotograf, klipp, spesial effekter: Egil Pedersen
Produksjonsår: 2011
Lys: Jan Ove Larheim
Grip: Line Johannessen
Lyddesign: Deren Spiegel
Skuespillere: Maria Norseth Garli, Kim Aksnes, Sølvi Skarra Kvitnes, Rune Willem og Pia Kristin Aas
Voice: Melanie Padma Smirou

Den rette gaven – regi: Maria Askedal (‘6”)
Kristians bursdagsselskap tar en overraskende vending når foreldrene prøver å få ham ut av skapet.

Manus og regi: Maria Askedal
Skuespillere: Martin Trondsen, Erik Brun Olsen, Martin Ramstad og Elisabeth Sand
Produsert av Feil Film ved Johan Kaos
Foto: Eirik Pettersen
Lyd: Edward Myhre
Lyddesign: Bent Holm
Musikk: Eirik Myhr
Klipp: Thomas Trælnes

Maria Askedal er utdannet regissør og manusforfatter ved Surrey Institute of Art and Design. Hun har hatt manus og regi på flere kortfilmer som har blitt vist på festivaler i inn og utland og gitt ut på Norsk filminstitutts kortfilmsamlinger Norsk Kort. Jobber for tiden på NRK der hun har regi på en ny serie med Leo Ajkic. Har tidligere regissert Trekant sesong 1. “Den rette gaven” har blitt vist på flere filmfestivaler og vant publikumsprisen på Skeive Filmer.

I tillegg fortsetter vi visninger av PREMATUR (’16”)
Prematur forteller historien om Norske Martin og hans spanske gravide kjæreste Lucia. Vi følger paret de føsrte 15 minuttene på norsk jord, og Lucia sitt møte med en ny kultur og svigerforeldre. Filmen skildrer en biltur full av sosial spenning, forventning og misforståelse.

Les mer om “KORT på ringen” på Olso Kino >>

Relaterte saker