Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Gratis: Barnas Bokfestival hovedbilde
torsdag 
10:00

Gratis: Barnas Bokfestival

barnebokfestival

17.-19. september kan foreldre og unge i alle aldre oppleve noe av det mest spennende som utgis innen ny, norsk barne- og ungdomslitteratur. På Barnebokfestival 2015 i Oslo bidrar over 100 barnebokforfattere og illustratører fra hele Norge. De skal delta på til sammen 61 arrangementer som alle er gratis.

 Norsk barne- og ungdomslitteratur er sprelsk, nyskapende og mangfoldig. Nå har forlagsnorge gått sammen for å feire barneboka og de unge leserne.

 – Vi så på suksessen til Krimfestivalen og fikk lyst til å gjøre noe tilsvarende for å vise frem ny, norsk barne- og ungdomslitteratur. I fjor ble det utgitt 364 nye, norske barnebøker. Bredden er fantastisk, men vi trenger flere arenaer for å vise frem den gode barnelitteraturen. En egen barnebokfestival i Oslo er forlagenes måte å vise frem mangfoldet og løfte frem forfatterne, sier festivalens talsperson Ellen Hogsnes.

 17 forlag er arrangører, fra de største forlagshusene til enmannsforlag. Arrangementene fordeles på 11 ulike scener i Oslo sentrum: I forlagshusene til Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal, hos Grafill, på Filmens hus og i Norsk Barne- og Ungdomsbokforfatteres lokaler.

 

Programmet er klart

Nå er programmet endelig offentliggjort, og det blir tegneshow, bokbading, skrivekurs, eksperimenter, musikalske innslag og besøk av kjente figurer for de minste. Blant de mest kjente forfatterne er Tom Egeland, Levi Henriksen, Jørn Lier Horst, Maja Lunde, Anne B. Ragde, Helene Uri og Andreas Wahl.

 

– Både profilerte og mindre kjente forfatterne har sin naturlige plass i festivalen, og vi håper flere lesere vil oppdage de mange glimrende forfatterne som ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener, sier Ellen Hogsnes.

 

Fakta

– Over 100 forfattere og illustratører er med.

– 61 arrangementer fordelt på tre dager.

– 11 scener er i bruk.

– 17 forlag er arrangører: Aschehoug, Cappelen Damm, Det norske Samlaget, Ena forlag, Figenschou, Forlagshuset i Vestfold, Gresvik forlag, Gyldendal, Juritzen, Kagge, Lydbokforlaget, Magikon, Mangschou, Omnipax, Orkana, Piggsvin forlag og Vigmostad og Bjørke.

– 7 samarbeidspartnere er tilknyttet festivalen: Den norske Bokhandlerforening, Foreningen !les, Grafill, IBBY Norge, Norsk barnebokinstitutt (NBI), Norsk Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) og Ubok.

– Alle arrangementene er gratis.

–  Kari Stai er festivalillustratør.

– Åpningen er torsdag 17. september kl. 10. Da skal Knut Nærum holde en prolog og Foreningen !les offentliggjør de nominerte til Bokslukerprisen.

– Festivalen dekker de fleste utgivelsestyper og aldre: småbarnsbøker, bildebøker, høytlesningsbøker, lettlestbøker, slukealder, tweens, ungdomsbøker, tegneserier, fakta og aktivitetsbøker.

Relaterte saker

Eventbilde: Ridetime for øvede ryttere hos EKT
lørdag
14:00

Ridetime for øvede ryttere hos EKT

Hver lørdag holder EKT ridetime for øvede ryttere, hvor du som har god rideerfaring kan melde deg på for en undervisningstime med en av våre dyktige ridelærere. Her kan du få frisket opp dine rideferdigheter, eller få utviklet deg videre i grunnleggende dressur.

Eventbilde: Økohelter – Danseforestilling for barn
lørdag
14:00

Økohelter – Danseforestilling for barn

En danseforestilling som zoomer inn på de små skapningene over og under skogens bunn. For barn fra 4 år

Eventbilde: Ridetime for nybegynnere hos EKT
lørdag
15:00

Ridetime for nybegynnere hos EKT

Ridetime for nybegynnere er et tilbud til alle som vil ri. Timen er tilpasset nybegynnere. Ridetimen foregår på ridebane med rideinstruktør.