Arrangementet er fullført.

Gratis: Barnas Bokfestival hovedbilde
torsdag 
10:00

Gratis: Barnas Bokfestival

barnebokfestival

17.-19. september kan foreldre og unge i alle aldre oppleve noe av det mest spennende som utgis innen ny, norsk barne- og ungdomslitteratur. På Barnebokfestival 2015 i Oslo bidrar over 100 barnebokforfattere og illustratører fra hele Norge. De skal delta på til sammen 61 arrangementer som alle er gratis.

 Norsk barne- og ungdomslitteratur er sprelsk, nyskapende og mangfoldig. Nå har forlagsnorge gått sammen for å feire barneboka og de unge leserne.

 – Vi så på suksessen til Krimfestivalen og fikk lyst til å gjøre noe tilsvarende for å vise frem ny, norsk barne- og ungdomslitteratur. I fjor ble det utgitt 364 nye, norske barnebøker. Bredden er fantastisk, men vi trenger flere arenaer for å vise frem den gode barnelitteraturen. En egen barnebokfestival i Oslo er forlagenes måte å vise frem mangfoldet og løfte frem forfatterne, sier festivalens talsperson Ellen Hogsnes.

 17 forlag er arrangører, fra de største forlagshusene til enmannsforlag. Arrangementene fordeles på 11 ulike scener i Oslo sentrum: I forlagshusene til Aschehoug, Cappelen Damm og Gyldendal, hos Grafill, på Filmens hus og i Norsk Barne- og Ungdomsbokforfatteres lokaler.

 

Programmet er klart

Nå er programmet endelig offentliggjort, og det blir tegneshow, bokbading, skrivekurs, eksperimenter, musikalske innslag og besøk av kjente figurer for de minste. Blant de mest kjente forfatterne er Tom Egeland, Levi Henriksen, Jørn Lier Horst, Maja Lunde, Anne B. Ragde, Helene Uri og Andreas Wahl.

 

– Både profilerte og mindre kjente forfatterne har sin naturlige plass i festivalen, og vi håper flere lesere vil oppdage de mange glimrende forfatterne som ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener, sier Ellen Hogsnes.

 

Fakta

– Over 100 forfattere og illustratører er med.

– 61 arrangementer fordelt på tre dager.

– 11 scener er i bruk.

– 17 forlag er arrangører: Aschehoug, Cappelen Damm, Det norske Samlaget, Ena forlag, Figenschou, Forlagshuset i Vestfold, Gresvik forlag, Gyldendal, Juritzen, Kagge, Lydbokforlaget, Magikon, Mangschou, Omnipax, Orkana, Piggsvin forlag og Vigmostad og Bjørke.

– 7 samarbeidspartnere er tilknyttet festivalen: Den norske Bokhandlerforening, Foreningen !les, Grafill, IBBY Norge, Norsk barnebokinstitutt (NBI), Norsk Barne- og Ungdomsbokforfattere (NBU), Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF) og Ubok.

– Alle arrangementene er gratis.

–  Kari Stai er festivalillustratør.

– Åpningen er torsdag 17. september kl. 10. Da skal Knut Nærum holde en prolog og Foreningen !les offentliggjør de nominerte til Bokslukerprisen.

– Festivalen dekker de fleste utgivelsestyper og aldre: småbarnsbøker, bildebøker, høytlesningsbøker, lettlestbøker, slukealder, tweens, ungdomsbøker, tegneserier, fakta og aktivitetsbøker.

Relaterte saker

Eventbilde: Den hvite klovnen med Égal teater
lørdag
16:30

Den hvite klovnen med Égal teater

” Den hvite klovnen,” handler om hvor viktig det er å være seg selv og at alle mennesker er viktige uansett hva de holder på med.

Eventbilde: hei kalas – Releasekonsert
søndag
13:00

hei kalas – Releasekonsert

hei kalas ble Spellemannsnominert for debutalbumet «hvorfor er jeg allergisk» som kom i 2020 og nå er det ENDELIG på tide med en releasekonsert!

Eventbilde: Emil i Lønneberget
søndag
13:00

Emil i Lønneberget

I teaterforestillingen gjenopplever vi noen av de mange kjente og kjære historiene og sangene fra Emils eventyrlige og spennende barndom.