Søk i Aktiv i Oslo

«Glimt fra Grønland» på Interkulturelt Museum hovedbilde

«Glimt fra Grønland» på Interkulturelt Museum

«Glimt fra Grønland» på Interkulturelt Museum

En ny fotoutstilling «Glimt fra Grønland» på Interkulturelt Museum viser utviklingen av det mangfoldige livet i Oslos mest internasjonale bystrøk. 

Grønland i Oslo øst er et gammelt bystrøk og et moderne nabolag. Dagens Grønland rommer mennesker fra ulike verdenshjørner og med forskjellig bakgrunn.  Et mangfold av kafeer, spisesteder, forretninger og andre møtesteder skaper et livlig bybilde, og mange er tiltrukket av strøket og finner det «eksotisk» og «urbant». For andre framstår Grønland som en ukjent og fremmed del av byen. 

Utstillingen viser Grønland før den store utbyggingsperioden på slutten av 1800-tallet og fram til i dag. Bildene viser miljøer som i dag er borte og steder og bygninger som fortsatt står, men som er fylt med nye mennesker og aktiviteter. Bildene viser også Grønland før og etter den omdiskuterte byfornyelsen på 1980- og 1990-tallet. 

Fotografier fra Oslo Museums samling er de viktigste fortellerne i utstillingen sammen med kunstneren Hilde Maiseys videoverk. Museet har også fått tillatelse til å bruke bilder fra Åsmund Lindals bok «Oslo-bilder» (1982).

Utstillingen står frem til 31. mai 2013

Les mer om utstillingen «Glimt fra Grønland» >>

Relaterte saker

Eventbilde: Lost in the Horizon
onsdag
19:00

Lost in the Horizon

Forestillingen er en skarp kommentar til det som skjer i Europa akkurat nå. Den er skapt på tvers av ulike nasjonaliteter og kulturer, hvor de sammen ønsker å løfte fram verdien av et menneskeliv.