Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Glemte konflikter: Mali hovedbilde
lørdag 
15:00
Litteraturhuset

Glemte konflikter: Mali


Lørdagsforedrag ved Jenny Lorentzen

 

Inngang: Gratis

Tross sin fattigdom har den tidligere franske kolonien Mali i Vest-Afrika fremstått som et relativt vellykket demokrati siden diktaturet falt i 1991. Riktignok blusset det opp konflikt med tuaregene både på 90- og 2000-tallet. Og i kjølvannet av den arabiske våren og Gaddafis fall tok islamske opprørsgrupper kontrollen over områder i nord med mål om å opprette en islamsk stat.

Etter statskuppet i 2012 har myndighetene behøvd støtte fra FN og det internasjonale samfunnet for å ta kontrollen tilbake. Til tross for den økte internasjonale tilstedeværelsen er dagens sikkerhetssituasjon forverret, også i områder som tidligere var uberørt av konflikten.

Hvordan har jihadistiske krefter fått fotfeste i dette tidligere så fredelige landet? Og hvilke konsekvenser har det for regional og internasjonal fred og sikkerhet?

Jenny Lorentzen er stipendiat ved Institutt for fredsforskning (PRIO) og Lunds Universitet og forsker ved PRIOs senter for kvinner, fred og sikkerhet. Hun holder det siste av fire lørdagsforedrag i Litteraturhusets serie om glemte konflikter for dummies.

Les mer her >>

Relaterte saker

Eventbilde: Klesmarked x Oslo Street Food
søndag
11:00

Klesmarked x Oslo Street Food

Oslo Street Food gjentar suksessen med et nytt klesmarked! De fyller Låven med stands, og inviterer til et livlig klesmarked der du kan gjøre et godt kleskupp og samtidig ta vare på miljøet.