Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Gitarkonsert hovedbilde
fredag 
19:00

Gitarkonsert

ntso

Gitarkonsert

Frevo Gitarduo kommer til Oslo Gitarskole og har konsert 23. mai kl. 19.00!

Litt info om Frevo Gitarduo:

Frevo gitarduo består av de to gitaristene Pål Granum og Andreas Karlsen, som har samarbeidet siden 1995. Under denne perioden har de arbeidet med det meste av repertoaret som er skrevet for to gitarer, i tillegg til et stort arbeid med å gjøre transkripsjoner av egnet musikk for to gitarer. Siden 2007 har de jobbet aktivt med å fornye repertoaret for besetningen, og dette har resultert i samarbeid med komponister om bestilling og urfremføring av ny musikk. Av komponister de har samarbeidet kan nevnes Rob Waring, Jon Øyvind Ness, Jan Martin Smørdal, Jan Erik Mikalsen, Lene Grenager, Rune Rebne, Bendik Hagerup, med flere.

I desember 2002 utga duoen deres første CD ’Whisky’ på plateselskapet Hot Club Records, med musikk av komponistene Astor Piazzolla, Isaac Albeniz, Manuel de Falla og Egberto Gismonti. Denne utgivelsen ble meget godt mottatt av kritikerne:

Spansk og latin- amerikansk musikk spilt med eleganse og glød av den norske gitarduoen Frevo.
-Dagens Næringsliv

Frevos gnistrende samspill gjør ”Whisky” til skikkelig sterke saker. (Terningkast 5)
-VG

..sanselegsåre melodiar og suggererande rytmar, spenstig framført av ein ung, norsk gitarduo.
-Stavanger Aftenblad

Frevo visar upp et spel i världsklass
-Gitarr och Luta

I 2004 fullførte Frevo som første gitarduo hovedfagsstudiet i kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole. Veiledere var professorene Sven Lundestad, Erik Stenstadvold og under utvekslingsopphold i Malmø, Sverige, Göran Söllscher og Gunnar Spjut.

Frevo gitarduo var i mai 2005 finalister i Rikskonsertenes Intro Klassisk lanseringsprogram. Gitarduoen har holdt mange konserter med stor suksess i Norge og de nordiske landene, ved siden av festivaleropptredener og innslag i riksdekkende radio og tv. Frevo har også konsertert i mange europeiske land, samt i Sør-Amerika, Mongolia og USA. Fra 2009 er de engasjert gjennom Rikskonsertene for å gjøre ulike konserter rundt i Norge.

Siden 2009 har de turnert turnert med skolekonserter over flere deler av landet i samarbeid med Rikskonsertene.

I august 2010 kom deres andre CD-utgivelse, El Albaicin, utgitt på Euridice Records. Cden inneholder musikk fra forskjellige tidsepoker, men en fellesnevner for de ulike komponistene som er representert, Maurice Ohana, Isaac Albeniz og Domenico Scarlatti, er deres store fascinasjon for den andalusiske musikkarven.

I juni 2013 kom duoens tredje CD-utgivelse Lød på Euridice Records med musikk som utelukkende er komponert og tilskrevet duoen av komponistene Rob Waring, Jon Øyvind Ness, Jan Martin Smørdal, Jan Erik Mikalsen og Rune Boutroue Bekkhus.

www.frevo.no


Schultz’ gate 2
0365

Relaterte saker

Eventbilde: A capella med koret Diandre og vokalgruppa Nada
mandag
19:00

A capella med koret Diandre og vokalgruppa Nada

Konserten «Samhold» handler om å bygge relasjoner og fellesskap etter en lang periode med utfordringer, om å holde sammen og feire vår felles menneskelighet. Dette blir en mektig konsertopplevelse du ikke vil gå glipp av.

Eventbilde: Lunsjkonsert: Bergen pianotrio
tirsdag
11:30

Lunsjkonsert: Bergen pianotrio

I Vinterhagen kan du nyte en god lunsj kombinert med fantastisk musikk.

Eventbilde: Releasekonsert for William Dillner
tirsdag
18:30

Releasekonsert for William Dillner

Han har samlet et storslått band bestående av unge talenter fra Oslos musikkscene, og sammen ønsker de å skape en lun og varm atmosfære, og en kveld du neppe vil glemme.