Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Gitarkonsert hovedbilde
fredag 
19:00

Gitarkonsert

ntso

Gitarkonsert

Frevo Gitarduo kommer til Oslo Gitarskole og har konsert 23. mai kl. 19.00!

Litt info om Frevo Gitarduo:

Frevo gitarduo består av de to gitaristene Pål Granum og Andreas Karlsen, som har samarbeidet siden 1995. Under denne perioden har de arbeidet med det meste av repertoaret som er skrevet for to gitarer, i tillegg til et stort arbeid med å gjøre transkripsjoner av egnet musikk for to gitarer. Siden 2007 har de jobbet aktivt med å fornye repertoaret for besetningen, og dette har resultert i samarbeid med komponister om bestilling og urfremføring av ny musikk. Av komponister de har samarbeidet kan nevnes Rob Waring, Jon Øyvind Ness, Jan Martin Smørdal, Jan Erik Mikalsen, Lene Grenager, Rune Rebne, Bendik Hagerup, med flere.

I desember 2002 utga duoen deres første CD ’Whisky’ på plateselskapet Hot Club Records, med musikk av komponistene Astor Piazzolla, Isaac Albeniz, Manuel de Falla og Egberto Gismonti. Denne utgivelsen ble meget godt mottatt av kritikerne:

Spansk og latin- amerikansk musikk spilt med eleganse og glød av den norske gitarduoen Frevo.
-Dagens Næringsliv

Frevos gnistrende samspill gjør ”Whisky” til skikkelig sterke saker. (Terningkast 5)
-VG

..sanselegsåre melodiar og suggererande rytmar, spenstig framført av ein ung, norsk gitarduo.
-Stavanger Aftenblad

Frevo visar upp et spel i världsklass
-Gitarr och Luta

I 2004 fullførte Frevo som første gitarduo hovedfagsstudiet i kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole. Veiledere var professorene Sven Lundestad, Erik Stenstadvold og under utvekslingsopphold i Malmø, Sverige, Göran Söllscher og Gunnar Spjut.

Frevo gitarduo var i mai 2005 finalister i Rikskonsertenes Intro Klassisk lanseringsprogram. Gitarduoen har holdt mange konserter med stor suksess i Norge og de nordiske landene, ved siden av festivaleropptredener og innslag i riksdekkende radio og tv. Frevo har også konsertert i mange europeiske land, samt i Sør-Amerika, Mongolia og USA. Fra 2009 er de engasjert gjennom Rikskonsertene for å gjøre ulike konserter rundt i Norge.

Siden 2009 har de turnert turnert med skolekonserter over flere deler av landet i samarbeid med Rikskonsertene.

I august 2010 kom deres andre CD-utgivelse, El Albaicin, utgitt på Euridice Records. Cden inneholder musikk fra forskjellige tidsepoker, men en fellesnevner for de ulike komponistene som er representert, Maurice Ohana, Isaac Albeniz og Domenico Scarlatti, er deres store fascinasjon for den andalusiske musikkarven.

I juni 2013 kom duoens tredje CD-utgivelse Lød på Euridice Records med musikk som utelukkende er komponert og tilskrevet duoen av komponistene Rob Waring, Jon Øyvind Ness, Jan Martin Smørdal, Jan Erik Mikalsen og Rune Boutroue Bekkhus.

www.frevo.no


Schultz’ gate 2
0365

Relaterte saker

Eventbilde: El Cachivache Orkesta – Milonga/Konsert
søndag
18:00

El Cachivache Orkesta – Milonga/Konsert

Dette er et type arrangement for både tangodanseren og konsertpublikummet. Kom tidlig for å få din favorittplass, eller for å varme opp danseskoene.

Eventbilde: Heine Aleine – og to til
torsdag
18:30

Heine Aleine – og to til

Det finnes mange musikere og det finnes mange artister, men det er ikke mange som kan kalle seg entertainer. Sangeren Heine Totland er en av de få. Dette musikalske humorshowet må rett og slett oppleves.

Eventbilde: Live Jazz i Oslo sentrum hver uke!
torsdag
19:00

Live Jazz i Oslo sentrum hver uke!

Brødrene Bergh har i flere år servert stemningsfull jazz til folket, og er definitivt jazzklubben i Oslo du bør stoppe innom. Her kan du nyte to ting som hører særs godt sammen – Stemningsfull jazzmusikk og nydelig mat!