Arrangementet er fullført.

Genmodifisert framtid? hovedbilde
torsdag 

Genmodifisert framtid?

Økologisk mat. Foto:  Alexandra Guerson / Flickr

Et seminar om Genmodifisert mat. Hva blir konsekvensene av genmodifiserte vekster, og hva kan vi lære av i USA og Sør-Afrika?

Forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen innleder med fokus på hvorfor GMO er noe å bry seg om for hver og en av oss. USA og Sør-Afrika er blant de landene der genmodifiserte vekster er utbredt.

Bonden David Runyon dyrker soyabønner, hvete og mais i staten Indiana i USA. Han er blitt truet med søksmål av selskapet Monsanto, selv om han aldri har dyrket genmodifiserte vekster. 

Bill Freese fra Centre for Food Safety i USA viser hvordan amerikanske forbruker- og miljøorganisasjoner jobber for strengere miljøkrav og tydelig merking av genmodifisert mat. 

Mariam Meyet fra African Centre for Biosafety deler erfaringer med de amerikanske genteknologi-selskapene i Sør-Afrika.

Professor Åsmund Bjørnstad fra Universitet for Miljø- og Biovitenskap presenterer mulige fordeler med genmodifisering. 

Kathrine Kleveland fra Nettverk for GMO-fri mat og fôr oppdaterer om status for GMO i Norge.

Aina Bartmann fra Landbrukssamvirket er ordstyrer. Møtet foregår på engelsk.

* Kaffe serveres fra kl.11.30. Begrenset antall plasser. Førstemann til mølla.

Hvor: Amalie Skram
Arrangementet er gratis
ArrangørNettverk for GMO-fri mat og fôr

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs i street food
mandag
17:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.

Eventbilde: Mat og vin i kombinasjon
tirsdag
17:00

Mat og vin i kombinasjon

Denne kvelden vil du lære om mat og vin i kombinasjon. Dette vil bli en restaurantopplevelse ulikt noe dere har erfart tidligere.

Eventbilde: Sushikurs med Kulinarisk Akademi
torsdag
17:00

Sushikurs med Kulinarisk Akademi

Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan man lykkes med sushi på en inspirerende, lettfattelig og instruktiv måte.