Et seminar om Genmodifisert mat. Hva blir konsekvensene av genmodifiserte vekster, og hva kan vi lære av i USA og Sør-Afrika?
Forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen innleder med fokus på hvorfor GMO er noe å bry seg om for hver og en av oss. USA og Sør-Afrika er blant de landene der genmodifiserte vekster er utbredt.
Bonden David Runyon dyrker soyabønner, hvete og mais i staten Indiana i USA. Han er blitt truet med søksmål av selskapet Monsanto, selv om han aldri har dyrket genmodifiserte vekster.
Bill Freese fra Centre for Food Safety i USA viser hvordan amerikanske forbruker- og miljøorganisasjoner jobber for strengere miljøkrav og tydelig merking av genmodifisert mat.
Mariam Meyet fra African Centre for Biosafety deler erfaringer med de amerikanske genteknologi-selskapene i Sør-Afrika.
Professor Åsmund Bjørnstad fra Universitet for Miljø- og Biovitenskap presenterer mulige fordeler med genmodifisering.
Kathrine Kleveland fra Nettverk for GMO-fri mat og fôr oppdaterer om status for GMO i Norge.
Aina Bartmann fra Landbrukssamvirket er ordstyrer. Møtet foregår på engelsk.
* Kaffe serveres fra kl.11.30. Begrenset antall plasser. Førstemann til mølla.
Hvor: Amalie Skram
Arrangementet er gratis
Arrangør: Nettverk for GMO-fri mat og fôr
Et deltagende kokkekurs hvor du både lærer å lage rettene, samt prinsipper om den voksende street food-trenden.
Samtale med Olive Vassell, Natasha A. Kelly og Michelle Tisdel om boken og temaet «Mapping Black Europe: Markers, monuments, memory».
I løpet av denne vinsmakingen skal dere bli bedre kjent med de forskjellige jordsmonn, druetyper, produsenter og vinområder som har vært med på å gi Australia det kvalitetsstempelet de fortjener.