Arrangementet er fullført.

Genmodifisert framtid? hovedbilde
torsdag 

Genmodifisert framtid?

Økologisk mat. Foto:  Alexandra Guerson / Flickr

Et seminar om Genmodifisert mat. Hva blir konsekvensene av genmodifiserte vekster, og hva kan vi lære av i USA og Sør-Afrika?

Forbrukerminister Inga Marte Thorkildsen innleder med fokus på hvorfor GMO er noe å bry seg om for hver og en av oss. USA og Sør-Afrika er blant de landene der genmodifiserte vekster er utbredt.

Bonden David Runyon dyrker soyabønner, hvete og mais i staten Indiana i USA. Han er blitt truet med søksmål av selskapet Monsanto, selv om han aldri har dyrket genmodifiserte vekster. 

Bill Freese fra Centre for Food Safety i USA viser hvordan amerikanske forbruker- og miljøorganisasjoner jobber for strengere miljøkrav og tydelig merking av genmodifisert mat. 

Mariam Meyet fra African Centre for Biosafety deler erfaringer med de amerikanske genteknologi-selskapene i Sør-Afrika.

Professor Åsmund Bjørnstad fra Universitet for Miljø- og Biovitenskap presenterer mulige fordeler med genmodifisering. 

Kathrine Kleveland fra Nettverk for GMO-fri mat og fôr oppdaterer om status for GMO i Norge.

Aina Bartmann fra Landbrukssamvirket er ordstyrer. Møtet foregår på engelsk.

* Kaffe serveres fra kl.11.30. Begrenset antall plasser. Førstemann til mølla.

Hvor: Amalie Skram
Arrangementet er gratis
ArrangørNettverk for GMO-fri mat og fôr

Relaterte saker

Eventbilde: Digital Smak av Pinot Noir
torsdag
19:30

Digital Smak av Pinot Noir

Her ønskes det velkommen til en kveld med Merete Bø sine viner og Shaun Bartletts sanger. Direktesending hvor begge gjør det de er best på!

Eventbilde: Digital ølsmaking med Ølakademiet
fredag
20:00

Digital ølsmaking med Ølakademiet

Ølakademiet tar deg også med på en rundreise gjennom ulike ølstiler fra hele verden – fra de lyse og lette til de tunge og mørke.

Eventbilde: Sprudlende smaking – Digitalt vinkurs
fredag
20:00

Sprudlende smaking – Digitalt vinkurs

I løpet av ca 1,5 time får dere smake to spennende viner og lære hovedprinsippene for produksjon av musserende viner.