Søk i Aktiv i Oslo

Frøken Julie på Nationaltheateret hovedbilde

Frøken Julie på Nationaltheateret

Frøken Julie på Nationaltheateret 2012

Frøken Julie er en del av husregissør Victoria H. Meiriks prosjekt om kjønn og makt og spilles på Nationaltheatrets Amfiscene.

En uskyldig sommerfest utvikler seg til en thriller om fornedrelse og hevn. Den velstående Julie feirer St.Hans sammen med personalet, blant andre kjæresteparet Kristin og Jean. Her flørter hun med den unge Jean. Han forfører henne og påstår han alltid har beundret og begjært henne, og de tilbringer en heftig natt sammen. Men i løpet av natten krever han henne for penger. Hun svarer med å true med å anmelde ham for overgrep. De to vikler seg inn i et livsfarlig erotisk spill om makt. Hvem er til syvende og sist den sterkeste i dødsdansen de blir fanget inn i?

Frøken Julie hadde premiere på Amfiscenen 18. februar 2012. Av August Strindberg.Oversettelse: Jens Bjørneboe. Bearbeidelse: Victoria H. Meirik og Gerd Stahl.

Spilleplan:
man 21.05 kl. 19:30
fre 01.06 kl. 19:30
lør 02.06 kl. 18:00
tir 05.06 kl. 19:30
ons 06.06 kl. 19:30

Bestill billetter til “FRØKEN JULIE” >>

Les mer om forestillingen “FRØKEN JULIE” >>

 

Relaterte saker

Eventbilde: Tante Ulrikkes vei
tirsdag
19:30

Tante Ulrikkes vei

En fortelling om det mange ikke ser, den politisk korrekte elitens blindsone. Når debutboka til Zeshan Shakar nå blir dramatisert, skjer det på scenen som ligger kun et steinkast unna.

Eventbilde: Lost in the Horizon
onsdag
19:00

Lost in the Horizon

Forestillingen er en skarp kommentar til det som skjer i Europa akkurat nå. Den er skapt på tvers av ulike nasjonaliteter og kulturer, hvor de sammen ønsker å løfte fram verdien av et menneskeliv.

Eventbilde: Tryllefløyta
onsdag
19:30

Tryllefløyta

Når Det Norske Teatret tek Mozarts operaverk til teaterscenen, blir det heile omgjort til ein publikumars draum.