Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Friluftskonserten på Myraløkka hovedbilde
søndag 
15:00

Friluftskonserten på Myraløkka

10455028_1050669328308481_8051104088115676768_n

Sommerkonserten med Oslo-Filharmonien på Sagenes grønne perle Myraløkka er i ferd med å bli en av forsommerens store folkefester i hovedstaden. Solister i år er Sonoko Miriam Welde på fiolin og Tine Thing Helseth på trompet; Tine er også konsertens konferansier.

Når orkesterets musikere setter seg på podiet for å spille sesongens aller siste konsert i friluft denne junisøndagen, er det bare er å ta med seg pledd og piknikkurv, slå seg ned i gresset og høre flott musikk med et orkester i verdensklasse!

De siste sesongene har publikumstallene blitt beregnet til over 10.000, og i 2015 kunne enda flere få glede av konserten via radio og TV.

Arrangementet er gratis og krever ingen billett.

Konsertprogram:
Sjostakovitsj:Festivalouverture
Musorgskij: Utdrag fra Bilder fra en Utstilling (Promenade 1, Baba Yaga, Kievporten)
Tsjaikovskij: Mélodie for fiolin og orkester
Bruch: Konsert for fiolin og orkester i g-moll, 3.sats
Khatsjaturjan: Adagio fra Spartacus, Lezghinka fra Gayane
Piazzolla: Milonga del Angel, Libertango
Ginastera : Malambo

Medvirkende:
Johannes Gustavsson, dirigent
Tine Thing Helseth, konferansier og trompet
Sonoko Miriam Welde, fiolin

Myraløkka ligger godt til rette for konserter: området rundt scenen er skålformet og utgjør et naturlig amfi. Terrenget fikk sin form på 1800-tallet, da et teglverk i nærheten hentet leire fra området til bruk i produksjon av teglstein.

Da leiren var oppbrukt og teglverket ble lagt ned rundt år 1900, ble løkka et friområde for aking om vinteren og utflukter om sommeren.

I Sagene bydel var man lenge oppmerksom på mulighetene som lå i området som arena for store friluftsarrangementer. De siste årene har de etablert Sagene sommerkonserter som en årlig minifestival med Oslo-Filharmoniens konsert på søndagen som hovedarrangement.

Følg arrangementet på Facebook>>

Relaterte saker

Eventbilde: Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!
torsdag
18:45

Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.

Eventbilde: Cosmo Kessler – Oslo Street Food
torsdag
23:00

Cosmo Kessler – Oslo Street Food

Cosmo Kessler er et kjent fjes i Oslos klubbscene og lover å gi deg en opplevelse du sent vil glemme hos Oslo Street Food!

Eventbilde: Tunisianlvr – Oslo Street Food
fredag
19:00

Tunisianlvr – Oslo Street Food

Tunisianlvr spiller Afro/Amapiano/UK/House og Hiphop-RnB av høy kvalitet. Hun har hatt gleden av å spille både i Paris og Oslo de siste årene, og gleder seg til å ta over byen med sin unike stil og sound.