Arrangementet er fullført.

Fri Figur – figurteaterfestival hovedbilde
torsdag 

Fri Figur – figurteaterfestival

 

FRI FIGUR 2013:

Internasjonal figurteaterfestival tilbake i Oslo

UNIMA Norge arrangerer, i samarbeid med Oslo Nye Teater og Sagene bydel, figurteaterfestivalen Fri figur på Oslo Nye Teater, Trikkestallen, 25. til 27. oktober.

Det blir spennende forestillinger innen den visuelle scenekunstformen figurteater fra inn- og utland og for alle aldersgrupper. I tillegg avholdes det workshops og fagseminarer med internasjonale navn, og på festivalområdet vil det myldre av teaterfigurer i alle størrelser og teknikker.

Tanken bak Fri figur er å presentere et spenn av hva figurteater kan være. Kunstarten er delvis marginalisert og misforstått (dukketeater er for eksempel ikke bare for barn), men likevel lages det stadig dristige forestillinger – med muligheter og effekter som vanskelig kan oppnås med bare ”vanlige levende” skuespillere på scenen.

Festivalen åpner fredag formiddag med Riksteatret og Oslo Nyes samarbeidsprosjekt Snøhvit. Derfra går det slag i slag med skyggeteater i Don’t Touch My Hand, den nederlandske forestillingen Transit – der dukker, masker og mennesker glir nesten umerkelig over i hverandre i en reise gjennom livet, før kvelden avsluttes med festivalkro og åpen scene

Lørdag byr blant annet på workshop i skyggeteater med spanske Valeria Guglietti, barneforestillingen Krakkel Spetakkel der dukketeater og animasjon går opp i en høyere enhet, den mørke synth-dans-figurspill-forestillinga Kefar Nahum, og festivalfesten Fritt fall hvor den triste kjærlighetshistorien Because I Love You spilles i baren mens festen pågår.

Starten av søndagen er viet et todelt figurfaglig seminar, deretter følger workshop med bunraku-dukker, før festivalen avrundes med norske Teater Fusentasts Den store finalen hvor Laterna Magica-apparater fra 1800-tallet, lysbildefremvisere fra 1950-tallet, nåtidens figurteater i live-action-kameraoverføring samt lys levende skuespillere og musikere, til sammen vil skape en ”Grande Finale” også for Fri figur 2013. 

I tillegg til alt dette vil det bli lurv og leven på hele festivalområdet når det ”drysser figurer” lørdag fra kl 16 og utover. 

For mer informasjon og utfyllende program se deres hjemmesider >>

Relaterte saker

Eventbilde: Jubileumskonsert for Kirsten Flagstad
mandag

Jubileumskonsert for Kirsten Flagstad

Gratis digital visning! 30. oktober 2020 ble Kirsten Flagstad feiret med en jubileumskonsert, og fra 09. april kan du se konserten i din egen stue.

Eventbilde: Gratis digital visning – A swan lake
mandag

Gratis digital visning – A swan lake

I A Swan Lake ser koreograf Alexander Ekman på ballettens ballett, Svanesjøen, med særdeles friskt blikk – og fyller scenen med vann og svaner.

Eventbilde: «Operasjon Grefsenkollen 1945»
tirsdag

«Operasjon Grefsenkollen 1945»

«Operasjon Grefsenkollen 1945» – en familievennlig, koronavennlig, og råspennende friluftsopplevelse basert på virkelige hendelser fra 2. verdenskrig.