Søk i Aktiv i Oslo

Fransk film på Oslo Kino – siste helg hovedbilde

Fransk film på Oslo Kino – siste helg

Oslo Kino viser syv franske filmer fra 10. april til 12.mai

Fra 10. april til 12. mai vises franske filmer på Klingenberg og Gimle kino. Benytt sjansen til å få med deg syv filmer som ikke har blitt vist tidligere i Norge. Rendez-vous med fransk film vises i samarbeid med Institut français (Det franske kultursenteret).

GIMLE – Høyt elsket (Les Bien-Aimés) (eng tekst) 
Tirsdag 10. april 18.30 & lørdag 14. april 16.00
Fra sekstitallets Paris til 2000-tallets London ser vi hvordan skjebnene til en mor og hennes datter, spilt av henholdsvis Catherine Deneuve og Chiara Mastroianni, krysser hverandre, og hvordan de to lever ut sin kjærlighet. Høyt elsket, nominert til både Cannes- og Toronto-festivalen, er en strålende musikalsk komedie om tiden som går og om kjærligheten og dens mange sider.

KLINGENBERG – Kylling med plommer (Poulet aux prunes) (eng tekst) 
Tirsdag 17. april 18.30 & lørdag 21. april 16.00
Teheran 1958. Nasser Ali Khan, en berømt fiolinist, har mistet lysten til å leve etter at noen har knust instrumentet hans, og bestemmer seg for å dø i sengen sin… Mens han ligger der og drømmer, dukker det frem minner, fantasier, møter med andre mennesker – og en hemmelighet, den som har gjort ham til en genial musiker: En storslått kjærlighetshistorie.

GIMLE – Tomboy (nor tekst) 
Torsdag 26. april 18.00
Ti år gamle Laure foretrekker joggesko og kortklipt hår. Når hun flytter til et nytt nabolag, utgir hun seg overfor Lisa og gjengen hennes for å være en gutt… Laure nyter sitt nye jeg, og tror sensommeren aldri vil avsløre henne. Tomboy ble enstemmig hyllet av kritikerne, og er samtidig både urovekkende og uskyldig.

GIMLE – En katt i Paris (Une Vie de chat) (nor tekst)
Lørdag 21. april 15.00
Katten Dino lever et dobbeltliv: Om dagen er han sammen med den lille piken Zoé, som ble stum etter at faren, som var politimann, ble drept av den farlige forbryteren Costa. Om nettene klatrer Dino opp på hustakene i Paris sammen med sin venn Nico, en fingernem innbruddstyv. En natt følger Zoé etter Dino og kommer tilfeldigvis over Costa og banden hans…

KLINGENBERG – Giftig kjærlighet (Un Poison violent) (eng tekst) 
Tirsdag 24. april 18.30 & lørdag 28. april 16.00.
14 år gamle Anna kommer hjem til Bretagne for å konfirmeres og oppdager at faren har forlatt familien. Hennes fromme mor er helt knust, og finner trøst hos presten. Anna klamrer seg til bestefaren og Pierre, en åpensinnet og ubekymret tenåring. Klar som hun er til å gi seg hen med kropp og sjel, vakler hun mellom sin gryende seksualitet og sitt forhold til Gud.

KLINGENBERG – Kunsten å elske (L’Art d’aimer) (eng tekst) 
Tirsdag 1. mai 18.30 & lørdag 5. mai 16.00.
Mellom romantisk komedie og moralstudie, mellom Woody Allen og Eric Rohmer, har Emmanuel Mouret konstruert et sjarmerende lappeteppe av intriger med råd om elskovskunsten. Med sin makeløse rollebesetning viser disse fem vittige historiene, forførelsens mange fasetter med humor, finesse og ynde.

KLINGENBERG – Krigserklæringen (La Guerre est déclarée) (eng tekst) 
Tirsdag 8. mai 18.30 & lørdag 12. mai 16.00.
Et par, Roméo et Juliette. Et barn, Adam. En kamp mot sykdommen. Og fremfor alt, en stor kjærlighetshistorie, deres historie… Denne rystende, men morsomme og intenst levende selvbiografiske fortellingen begeistret festivalfolket i Cannes med sin originalitet og sin friskhet, og ble hyllet av kritikerne som en av årets vakreste franske filmer.

Les mer om arrangementet på Oslo Kino >>

Relaterte saker

Eventbilde: Williamsburg by Night
lørdag
18:00

Williamsburg by Night

Williamsburg by Night – come for the food and stay for the party!

Eventbilde: Lørdagsquizzen på Vesper!
lørdag
18:05

Lørdagsquizzen på Vesper!

Hver lørdag er det allmenquiz på Vesper med underholdende moro for alle og enhver. Gratis er det også!

Eventbilde: Jonna Støme – Ikaros
lørdag
18:30

Jonna Støme – Ikaros

Endelig er tiden inne for at en heterofil mann fra Oslo vest, i sin nesten beste alder, kan innta scenen og snakke om det han synes er viktig. I disse skjøre og krenkbare tider er det dette Norge trenger. Det syns i hvert fall Jonna.