Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Fotoutstilling: “LABS NEW ARTISTS ll “ hovedbilde
torsdag 
18:00
Balders gate 28, 0263 Oslo, Norge

Fotoutstilling: “LABS NEW ARTISTS ll “

RED HOOK LABS INNTAR NEDLAGT BENSINSTASJON PÅ FROGNER

Det skjer noe magisk når gründeren bak et av USA’s største talentbyråer innen fotografi går tilbake til start. I samarbeid med Red Hook Labs, Fotografihuset, Møller Eiendom, Aars og Trøbbelskyter kommer en helt unik fotoutstilling, Labs New artist ll, hele veien fra Red Hook i Brooklyn, til en nedlagt bensinstasjon på Frogner i 11 dager fylt med arrangementer og kulturkvelder.

VELKOMMEN TIL VERNISSAGE 11. OKTOBER:

Kl. 18.00 – åpen bar til kl. 23.00
Åpning av Oslos kulturbyråd Rina Mariann Hansen

Bildene er tatt av 25 unge fotografer fra hele verden, og juryert av høyprofilerte bransjeledere, som også skal være mentorer for de unge fotografene det neste året. Bak det hele står Jimmy Moffat, en av tre gründere bak «Art + Commerce», som i dag er et av USA’s største talentbyråer innen fotografi.

Red Hook Labs er dedikert til å støtte disse imponerende artistene, som viser personlige prosjekter som bruker nye teknikker og estetikk til det fotografiske medium. Utstillingen utforsker moderne kulturell estetikk, og presenterer provoserende bildefremstilling. Labs New Artists feirer prestasjonene i dette mangfoldige ensemblet av eksepsjonelle visjonærer.
Blant fotografene finner vi Tyler Mitchell, som står bak coverbildet til septemberutgaven av Vogue – med ingen ringere enn Beyonce.

Jimmy Moffat er kanskje ikke et kjent navn i Norge, men i det amerikanske fotografi /motebildet har han vært en markant person i årtier. Som en av gründerne bak «Art + Commerce» på 80-tallet, et selskap som skulle støtte fotografer innen både fine art og kommersiell fotografering, har han skapt det som i dag er et makthus i bransjen ( Fotografer som Sølve Sundsbø, Paolo Roversi, Annie Leibovitz, Patrick Demarchelier, Steven Meisel m.fl ). Han er kjent for å oppdage de nye neste store fotografene.

Men for Moffat, er det vel så viktig å bidra helt på andre siden av skalaen.

Han har jobbet med tiltak i, og for, underfinansierte lokalsamfunn i USA i årtier. For tre år siden kom ideen til Red Hooks Lab – et slags fotografisk samlingspunkt med studio, galleri, skole og produksjonsmuligheter, i nabolaget Red Hooks, Brooklyn, New York.

FOTOGRAFIHUSETS PROGRAM LØRDAG 13.OKTOBER:

Relaterte saker

Eventbilde: Fabelaktige dyr – fra jernalder og vikingtid
lørdag
00:00

Fabelaktige dyr – fra jernalder og vikingtid

Vikingene og deres forfedre så på dyr med ærefrykt og beundring. Bli med inn i en verden der forholdet til dyr var helt annerledes enn i dag.

Eventbilde: Typisk dem – utstilling om fordommer
lørdag
00:00

Typisk dem – utstilling om fordommer

Hvilke fordommer har du? Ta pulsen på dine egne fordommer i utstillingen «Typisk dem».

Eventbilde: Linge i 100 – Jubileumsutstilling
lørdag
00:00

Linge i 100 – Jubileumsutstilling

«Linge i 100!»  -en utstilling som viser Jan Herman Linges engasjement og betydning for fritidsbåtkulturen og seilsporten, og ikke minst hans historie som motstandsmann under krigen.