Søk i Aktiv i Oslo

Forvandlingens kunst – Teatermuseet hovedbilde
tirsdag 
Oslo Museum

Forvandlingens kunst – Teatermuseet

Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.

«Forvandlingens kunst» gir innblikk i teaterproduksjon og hvordan kostymer og scenografi transformerer scenen.

I teater er alt mulig! Gjennom skuespillere og andre teaterkunstneres illusjonsmakeri og publikums innlevelse forvandles tid og rom: en vanlig kvinne blir til et overjordisk vesen og pynteknapper blir til edelstener.

Du får se Leonore-kostymet som ble brukt i Holbergs Den stundesløse – et av de eldste kostymene i Teatermuseets samling. Rekvisitter og kostymer fra historiske skuespill som «Dronning i tusen dager», «Maria Stuart i Skottland» og «Lærka Jean d’ Arc» er også utstilt sammen med dansepionéren Rita Toris kostyme brukt i «Sylfiden» og andre ballettkostymer. Originale modeller fra oppsetninger av Ibsen og Shakespeare viser hvordan scenografi har forandret seg over tid.

Fotografier av skuespillere i forskjellige roller gir en introduksjon til historiske skikkelser i norsk teater og skuespiller Henny Moan fra «De dødes tjern» forteller om da hun var elev ved Statens Teaterskole.

Relaterte saker

Eventbilde: Dronningimpro – SALT
tirsdag
20:00

Dronningimpro – SALT

Fire improvisatører konkurrerer om å regissere de beste improscenene – publikum avgjør om scenen er dritt, eller en dronning verdig.

Eventbilde: Byblikk – Oslo i kunsten
onsdag

Byblikk – Oslo i kunsten

Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!