Søk i Aktiv i Oslo

Forfattermøte – Thorvald Steen og Mette Karlsvik hovedbilde

Forfattermøte – Thorvald Steen og Mette Karlsvik

Både Thorvald Steen og Mette Karlsviker aktuelle med omfattende romanprosjekter om historiske personer denne høsten. Tekstene retter seg ut over Norges grenser, basert på et stort researcharbeid. Felles for de to er også et finstemt språk, og en egen evne til å formidle mye med enkle midler. Steen og Karlsvik er invitert til en samtale om å skrive den store researchromanen, og om forholdet mellom litteratur og virkelighet.

Mette Karlsvik (f. 1978) er en av de mest spennende og originale unge forfatterne i Norge i dag, med en særpreget poetisk sans og assosiasjonsrikdom. I høst gir hun ut romanen Bli Björk, en biografisk roman som strekker seg fra historien om Björks familie fram til Björks ungdomstid og hennes internasjonale gjennombrudd. Vi er veldig spente på romanen, som ifølge forlaget er skrevet med et elektrisk, musikalsk og humoristisk språk. Vi får oppleve naturen, kulturen og samfunnet på Island på andre halvdel av 1900-talet.

Thorvald Steen (f.1954) er denne høsten aktuell med en nyutgivelse av sine fem historiske romaner: Don CarlosGiovanniKonstantinopelDen lille hesten og Kamelskyer. To av dem ble særlig aktuelle etter 22. juli, da de ga nyanserte og helhetlige bilder av korsfarerne som Anders Behring Breivik skal ha nevnt som sine forbilder. Thorvald Steen kombinerer grundig research, god kunnskap og klokskap med et språk hvor sagastil tangerer poetisk presisjon.

Tirsdag 22. november klokka 19:00 på Blå. CC: 30,-

Relaterte saker

Eventbilde: Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow
onsdag
21:00

Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow

«Julefruer» er et hysterisk morsomt bokshow med ville innslag om jul, vennskap, uvennskap og tusjkake med injisert brennevin. Og om litteraturen og slitet, sykdommene og alvoret.