Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Forfatterkveld på Arbeidermuseet hovedbilde
torsdag 
19:00

Forfatterkveld på Arbeidermuseet

ntso

Forfatterkveld på Arbeidermuseet

Bak maskinene, i fabrikkene – ved Akerselva – eller i Odda. Der, i støyen og larmen, stod det arbeidere med sine liv, med tanker i hodet, med drømmer, med holdninger og meninger. Noen og med sine meningers mot. De er ingen grå masse!

En av dem som farger historien er Grünerløkkagutten Waldemar Carlsen. Han arbeidet i hekleriet på Christiania Seildugsfabrik, men drømte om å bli skuespiller og forfatter. I årene ved Seilduken fikk han nytte av sin politiske bevissthet og sine talegaver, og ble etter hvert ansatt som agitator i arbeiderbevegelsen. Seinere gjorde han en dreining og ble journalist, avisredaktør og forfatter av flere bøker. Hans bøker, glemte og ukjente, er tydelig inspirert av Akerselva og Seilduksfabrikken, og vil bli tatt frem igjen denne forfatterkvelden i møte med en forfatter av i dag.

Lars Ove Seljestad er sønn av en 4. generasjons skiftarbeider ved Odda smelteverk. Han brakdebuterte som forfatter med klassereiseromanen “Blind” i 2005. Senere har han skrevet flere romaner som tematiserer livet i industrien og arbeiderklassen. For tiden er hans romanserie “Isberg” opplesningsserie på P2. I 2013 overrasket han med å utgi landets første fabrikkepos; “Storspring”. Kunnskapen om arbeiderliv, Oddas sjel og det lengste skiftet ved smelteverket kommer fram i dette kraftfulle fabrikkdiktet.

Seljestad er en stor formidler og vil framføre diktet i Arbeidermuseet denne fabrikk-kvelden.

For mer informasjon, se www.oslomuseum.no


Arbeidermuseet, Sagveien 28
0459/Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Kveldsåpent Nobels Fredssenter
onsdag
17:00

Kveldsåpent Nobels Fredssenter

Velkommen til kveldsåpent museum hver onsdag. Arrangementer og omvisninger er inkludert i billetten!

Eventbilde: Opplev Vigelandsparken med guide!
onsdag
18:00

Opplev Vigelandsparken med guide!

Vel verdt et besøk, selv om man har vært der mange ganger før, for med en guide som forteller om både kjente og ukjente sider ved kunstnerens liv og arbeider, får man en helt annen opplevelse av det hele.

Eventbilde: Kunstig intelligens og Kina
torsdag
09:00

Kunstig intelligens og Kina

Kina vil bli best i verden på kunstig intelligens. Bør det skremme oss?