Arrangementet er fullført.

Forfatterfedre og soldatsønner:  Et møte med David Grossman hovedbilde
torsdag 

Forfatterfedre og soldatsønner: Et møte med David Grossman

Oras sønn er soldat på farlig oppdrag for den israelske hæren. I stedet for å vente på nyheter om hvordan det går, legger hun ut på en lang vandring gjennom Galilea. Hun følger en bekymret mors logikk: Når ingen kan få tak i henne, kan hun heller ikke motta dårlige nyheter. Og så lenge moren ikke vet noe, kan vel ingenting skade sønnen. Eller?

David Grossman er en av Israels mest markante og prisbelønte forfattere, og bøkene hans er oversatt til mer enn tretti språk. I høst er han aktuell i Norge med romanen En kvinne på flukt fra budskapet. Grossman begynte på boka da den eldste sønnen hans var i militæret, og fortsatte da den yngste tjenestegjorde i krigen mot Hizbollah i 2006. Han hadde en følelse av, eller i hvert fall et håp om, at skrivingen hans skulle kunne beskytte de to sønnene. Men da krigen mot Hizbollah var inne i sine siste timer, ringte det plutselig på døra midt på natten.

Både romanfiguren Ora og forfatteren David Grossman mister en sønn. Hva gjør krig med mennesker og de familiene som mister sine nære? På Litteraturhuset snakker Grossman med religionshistoriker Hanne Eggen Røislien om fedrelandet, om freden som aldri kommer, og om å være israelsk forfatter og far.

Onsdag 26. oktober kl. 1900, i Wergeland
Kr. 90,-
Kjøp billetter

Relaterte saker