Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Forfatter Ali Smith på Litteraturhuset hovedbilde
torsdag 

Forfatter Ali Smith på Litteraturhuset

Den britiske forfatteren Ali Smith kommer til LitteaturhusetPå Litteraturhuset snakker Ali Smith med Margunn Vikingstad om språk, Skottland og folk som aldri vil gå. Innledning om Smiths forfatterskap ved Geir Gulliksen.

Miles Garth låser seg inne på et gjesterom og kommer ikke ut igjen. Han har vært på middagsselskap hos noen han knapt kjenner, i et hus han aldri har vært i før. Hvem er han, hva vil han, og hvordan kan vertskapet få ham ut igjen uten å måtte ødelegge døra?

Det var The Times som skrev om Ali Smith og at hun var the real thing. At hun ikke inngår kompromisser, men kjører sitt eget løp. Som lesbisk skotte og forfatter av noveller og romaner som går sine helt egne veier, har Smith vært en fremmed fugl i den britiske litterære offentligheten. Men når hun etter hvert har vunnet utallige priser, og romanene hennes to ganger har blitt shortlistet til den prestisjefylte Orange Prize for Fiction, har Ali Smith nå fått status som en av de viktigste yngre forfatterne i England.

Med romanen På stedet mil oversettes Smith til norsk for åttende gang, og det er i denne romanen vi møter den plagsomme middagsgjesten Miles Garth. Som i Ali Smiths tidligere romaner lever karakterene også her litt skeive liv, den litterære formen er springende, leken og noe helt eget.

Billettpris: 90,- (studenter 60,-)

Les mer om arragementet Ali Smith på Litteraturhuset >>

Relaterte saker