Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Filmens Hus Cinemateket viser klimarelaterte filmer i forbindelse med Klimafestivalen §112 hovedbilde
torsdag 
18:00
Cinemateket - Filmens Hus

Filmens Hus Cinemateket viser klimarelaterte filmer i forbindelse med Klimafestivalen §112

ntso

I forbindelse med Klimafestivalen §112 i 2018 viser Filmens Hus Cinemateket klimarelaterte filmer!

Se hele programmet til Klimafestivalen §112 på klimafestivalen112.no

Thank you for the rain – 18. januar kl 18.00
For fem år siden startet Kisilu å filme livet sitt og vise hvordan klimaendringene påvirker deres liv gjennom økt tørke og brutal flom. Når Kisilus hus blir ødelagt i en storm starter den selvlærte filmskaperen en lokal bevegelse av bønder og kaller til kamp mot ekstremværet; en kamp som bringer ham til både Oslo og FNs klimaforhandlinger i Paris. Men jo lengre ut i den storpolitiske verden Kisilu kommer, desto mer motstand og utfordringer møter han.
Thank You For The Rain er en varm og rivende historie med både humor og håp, om en ukuelig optimist som får prøvd sine grenser i kampen for planeten vår.

Jordens salt – 19. januar kl 18.30 og 28. januar kl 21.00
over 40 år reiste Salgado rundt i verden og tok bilder av naturens skjønnhet, men også grusomme konflikter og menneskelig lidelse. Hans erfaringer gjorde at han i en lang periode valgte å legge fotoapparatet på hylla. Redningen kom da han flyttet hjem til barndomsgården og plantet ny regnskog på den enorme eiendommen som for lengst var utarmet på grunn av hogst.

Dronning uten land – 20 januar kl 18.00
I filmen følger henne for å se hvordan denne familien takler de store klimatiske endringene som skjer i hennes arktiske rike. Få steder er sterkere påvirket av klimaendringene enn Svalbard. Innsikten Asgeir får er avgjørende for å forstå hvordan klima for lengst truer ikke bare Arktis, men livet på planeten.
Filmen er full av lidenskap, av innsikt, av dedikasjon både til livet i Arktis og til klima, og gir et unikt innblikk i hvordan kloden nå endrer seg, med store konsekvenser for alle oss som lever på den. Dette er en agenda-film som er vakker og vond, oppslukende og kunnskapsrik.

FernGully – The Last Rainforest – 21. januar kl 14.00 og 27. januar kl 13.00
Den handler om det magiske landet Ferngully må reddes fra Hexxus, et ondskapsfullt spøkelse som er en trespisende maskin. Filmen var en av inspirasjonskildene til James Camerons storfilm Avatar.
I regnskogen lever Crysta og småalvene et harmonisk liv. En dag oppdager hun en stor maskin som raserer trærne. Hun har hørt om den onde ånden som en gang prøvde å ødelegge skogen. Crysta tryller sjåføren, Zak, ned til sin egen størrelse. Kan hun overtale ham til å bli med å redde regnskogen?

The Third Industrial Revolution – 27 januar kl 18.00
Med bred historisk horisont og velbegrunnet optimisme skisserer Rifkin en rekke interessante og tankevekkende løsninger på vår tids definerende samfunnsproblemer. Global oppvarming, overbefolkning, arbeidsledighet og økende ulikhet er bare noen av temaene den anerkjente akademikeren tar for seg i Eddy Morettis forbløffende enkle og effektive dokumentarfilm.
Rifkins grunnleggende tese er at når nye former for kommunikasjon, nye former for energi og nye former for mobilitet oppstår samtidig, innebærer det et paradigmeskifte på en global skala. Ifølge ham står vi nå overfor en slik ny industriell revolusjon, og det store spørsmålet er hvilke land og regioner som vil tre frem som ledere når støvet har lagt seg. Én ting er Rifkin imidlertid sikker på – det blir ikke USA.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Loppemarked på Stasjonsfjellet skole
søndag
11:00

Loppemarked på Stasjonsfjellet skole

Høybråten skoles musikkorps arrangerer loppemarked lørdag 20. og søndag 21. april 2024.

Eventbilde: Oslo snakker på Nobels Fredssenter
mandag
17:00

Oslo snakker på Nobels Fredssenter

Synes du det er vanskelig å diskutere omstridte temaer? Føler du at debattklimaet i kommentarfeltet kan bli litt vel tøft? Bli med på Oslo snakker!

Eventbilde: Utstilling i Nobels hage
tirsdag
00:00

Utstilling i Nobels hage

I hjertet av Nobels Fredssenter finner du Nobels Hage – en fast og tidløs utstilling av alle fredsprisvinnerne.