Søk i Aktiv i Oslo

Film: The Lady Vanishes av Hitchcock hovedbilde

Film: The Lady Vanishes av Hitchcock

Alfred HitchcockThe Lady Vanishes var Hitchcocks siste britiske spionthriller. Det er også hans mest kjente film fra denne perioden, og var en stor suksess da den kom ut.

Like før avreise fra et feriested i en konstruert Balkan-stat, blir Irish Henderson truffet i hodet av en taksten. En gammel dame hjelper henne inn på toget og de snakker litt sammen før Irish legger seg for å hvile. Når hun våkner igjen er den gamle damen forsvunnet. Irish aner at noe mistenkelig har skjedd når hennes medpassasjerer påstår at hun må ha drømt det hele. The Lady Vanishes vant kritikerprisen for beste regi i New York, noe som ble en god attest å ta med seg på ferden når Hitchcock fra nå av skulle fortsette sin karriere i Hollywood.

Storbritannia 1938 – Regi: Alfred Hitchcock – Thriller – 97 min

NB! VISES MED SVENSK TEKST.

27. februar kl. 17 på Kinoteket, Deichmanske Hovedbibliotek
Gratis

I februar viser Kinoteket på Deichmans hovedbibliotek et utvalg filmer fra Hitchcocks britiske periode.

Det var i Storbritannia regissøren først lærte seg filmhåndverket, etter eget utsagn var det her han fikk ideene som han senere ble i stand til å sette ut i live i Hollywoods studiosystem. De virkelige klassikerne i Hitccocks filmografi skulle kanskje ikke komme før senere, men disse fire tidlige filmene gir et interessant innblikk i utviklingen til en av verdens mest innflytelsesrike regissører.

Les mer om Kinoteket >>

Relaterte saker