Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Film: Sabotage av Hitchcock hovedbilde
torsdag 

Film: Sabotage av Hitchcock

Alfred Hitchcock

Sabotage er en tett og spennende spionthriller i klassisk Hichcock-stil, typisk for hans britiske periode. I USA ble den sluppet under navnet The Woman Alone.

Verloc driver en liten kino som også er dekke for en anarkistisk terroristorganisasjon. Forkledd som grønnsakshandler, bevokter en elegant detektiv kinoen og kurtiserer fru Verloc. En dag betror Verloc, som føler seg forfulgt, konas lillebror en pakke som han skal bringe til motsatt side av London. Guttungen blir forsinket på veien, og pakken, som er en tidsinnstilt bombe, eksploderer på trikken.

Storbritannia 1936 – Regi: Alfred Hitchcock – Thriller – 76 min

NB! VISES MED SVENSK TEKST.

20. februar kl. 17 på Kinoteket, Deichmanske Hovedbibliotek
Gratis

I februar viser Kinoteket på Deichmans hovedbibliotek et utvalg filmer fra Hitchcocks britiske periode.

Det var i Storbritannia regissøren først lærte seg filmhåndverket, etter eget utsagn var det her han fikk ideene som han senere ble i stand til å sette ut i live i Hollywoods studiosystem. De virkelige klassikerne i Hitccocks filmografi skulle kanskje ikke komme før senere, men disse fire tidlige filmene gir et interessant innblikk i utviklingen til en av verdens mest innflytelsesrike regissører.

Les mer om Kinoteket >>

Relaterte saker

Eventbilde: ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn
tirsdag

ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn

Et levende aktivitetssenter for barn. Her kan barna utfolde seg med kreative kunstaktiviteter, fysiske leker, fantasilek og gå på barnas egen kunstutstilling med prisvinnende og morsomme fotografier av dyr.

Eventbilde: Sing along-kino x GREASE
torsdag
18:00

Sing along-kino x GREASE

Gjør klar sangstemmen – 14. juli kan du synge for full hals til tidenes sommerfilm når Sentralen inviterer til sing along-kino med den populære sommermusikalen GREASE på storskjerm!

Eventbilde: West Side Story / Sommerkino på SALT
tirsdag
20:00

West Side Story / Sommerkino på SALT

I sommer viser vi et utvalg filmer på vår største scene, med mulighet for å kombinere filmopplevelsen med deilig mat, drikke, musikk og sommerstemning på kaikanten. Du må ta ut fribillett for å være sikret inngang.