Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Feirer afrikansk kultur i Oslo for 10. og siste gang hovedbilde
mandag 

Feirer afrikansk kultur i Oslo for 10. og siste gang

image009

Afrikan History Week – 2014

For 10. gang feirer kulturfestivalen Afrikan History Week mangfoldet i den afrikanske kulturen, og inviterer til seminarer, konserter, poesikveld, filmvisningerdanceworkshops, klubbkveld og barnefest i Oslo mellom 22. – 27. september. 

– Årets program er variert og av meget høy kvalitet og utfordrer publikum til å reflektere over Afrikas rolle i historien og samtiden. Afrikan History Week blir en eksplosjon av meningsfull kultur, inspirerende gjester og et publikum som hopper i stolene av begeistring, sier produsent Baba Buntu.

Under Afrikan History Week 2014 kommer over 20 nasjonale og internasjonale artister til å innta scenen på Cosmopolite, Fabrikken og Hovedbiblioteket. Festivalen er den eneste av sitt slag i Skandinavia.

– Vi er kjempestolte over å kunne presentere en slik festival i Norge. Det er mange vrangforestillinger og stereotypier om både afrikansk historie og situasjonen i Afrika i dag, og ikke minst afrikanere som bor i Norge. Det er dette vi forsøker å ta et oppgjør med både intellektuelle og kunstneriske presentasjoner, sier kunsterisk leder Lamisi Gurah Blackman.

Årets Afrikan History Week blir også det siste av sitt slag.

– Det er litt vemodig å si at dette faktisk blir en «avslutning»-  på en måte blir det slutten på en epoke, men forhåpentligvis også begynnelsen på en ny. Teamet som har jobbet med Afrikan History Week har utviklet et konsept med mål om større representasjon, bredde og kulturmangfold og det har vi delvis oppnådd. Nå må nye og innovative krefter utfordres til å fortsette og komme med nye innspill for å øke bevisstheten om Afrika på nye måter, sier Lamisi Gurah Blackman.

– Vi er spesielt glade for at Malaika Wa Azania som er en ung aktivist fra Sør-Afrika kommer. Vi håper hun kan være en inspirasjon til spesielt den yngre generasjonen i forhold til å stå opp for egne meninger, ta plass og ta ansvar, sier produsent Chimaobi Ahamba.

Mange gjester

Årets trekkplastre er blant annet den store verdensmusikeren Habib Koité, filmprofessoren og forfatteren M.K. Asante Jr., og Philip Monteiro som regnes som prinsen av Kapp Verdiansk zouk-, cabo- og kizombamusikk.

Afrikan History Week starter med to filmvisninger på Hovedbiblioteket i Oslo: Miners Shot Down er en dokumentar om den grufulle massakren av gruvearbeiderne i Sør-Afrika som fant sted i august 2012. The Black Candle er produsert av M.K Asante Jr. og handler om hvordan afrikanske tradisjoner knytter sammen det afrikansk-amerikansk miljøet i USA. Avdøde Maya Angelou har fortellerstemmen i denne dokumentaren.

Arrangementet holdes på følgende steder: Fabrikken, Hovedbiblioteket, Cosmopolite og Soria Moria Restaurant. 

Her finner du mer informasjon om arrangementet og arrangementsteder. 

Relaterte saker

Eventbilde: Sommeråpent Vitensenter
mandag
12:00

Sommeråpent Vitensenter

Kreftforeningens Vitensenter holder sommeråpent i juli. Ulike underholdende aktiviteter for alle mellom 10 og 100 år. Gratis inngang 12.00-15.00 alle dager.

Eventbilde: Nye utstillinger om jordas historie og livets utvikling
tirsdag

Nye utstillinger om jordas historie og livets utvikling

Opplev nye geologiske utstillinger fra 6. mai. Den største oppgraderingen av utstillinger i museets historie.

Eventbilde: ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn
tirsdag

ArtLab – splitter nytt aktivitetssenter for barn

Et levende aktivitetssenter for barn. Her kan barna utfolde seg med kreative kunstaktiviteter, fysiske leker, fantasilek og gå på barnas egen kunstutstilling med prisvinnende og morsomme fotografier av dyr.