Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Familiedag på Kon-Tiki Museet hovedbilde
søndag 

Familiedag på Kon-Tiki Museet

Slideshow_tigris2_155034

Erik Hesselberg 100 års markering 1. juni på Kon-Tiki Museet
1. juni ville Erik Hesselberg ha fylt 100 år. Erik var barndomsvenn av Thor Heyerdahl og som Thor Heyerdahl vokste han opp i Vestfold. Erik var en god mann å ha med på Kon-Tiki ferden. Han kunne navigere og hadde et godt humør. Hesselberg var “kunstneren” på Kon-Tiki ekspedisjonen. Det var han som malte solguden Kon-Tiki i seilet. Han underholdt mannskapet når det var mulighet til det med gitarspill og morsomme sanger. 

Kon-Tiki Museet markerer Erik Hesselbergs 100 års dag søndag 1. juni med underholdning og aktiviteter som kan passe for store og små.

Fra programmet som du kan se nedenfor kan man trekke frem fortellinger om Erik Hesselberg ved datteren Anne Karin Hesselberg kl. 14.00. Super-Surf bandet Beat Tornados spiller kl. 13.00 og 15.00. For de minste dukker Hvalhaien Tom opp og den originale Kon-Tiki filmen vises i kinoen kl. 12.00.

Markeringen av Erik Hesselberg 100 år 1 juni er ledd i Kon-Tiki Museets feiring av Thor Heyerdahls jubileumsåret på Kon-Tiki Museet. 6 oktober ville Heyerdahl ha fylt 100 år.

Nyheter på Kon-Tiki Museet

I forbindelse med Thor Heyerdahls 100 års jubileumet dette er det laget en rekke nye utstillinger på Kon-Tiki  Museet.

1. juni kan du oppleve følgende oppgraderinger og nye utstillinger på museet:

Kon-Tiki flåten

Opplev Kon-Tiki flåten med originalutstyr slik den ville sett ut den 7. august 1947 da den seilte mot revet på Raroia.

Tiki-kulturen

En ny utstilling som viser hvordan Kon-Tiki ekspedisjonen påvirket samtidens populærkultur.

Galapagosekspedisjonen 1953

I 1953 brakte Thor Heyerdahl to arkeologer til Galapagosøyene for å se om han fant spor etter amerikanske indianere. Ny utstilling

Hulesteiner og statuer fra Påskeøya og Raivavae 1955-56.

“En verdenssensasjon” var ordene som Thor Heyerdahl telegraferte hjem til mussets direktør  Knut Haugland i 1956.  800 hulesteinskulpturer har vært bortgjemt inntil nå. 

Thor Heyerdahls Bibliotek

Når man hittil har besøkt Kon-Tiki Museet skulle man kanskje tro at Thor Heyerdahl drev mest ute på verdenshavene med oldtidens farkoster – FEIL ! Museet har fått en egen bibliotekutstilling som illustrerer forfatter og forskeren Heyerdahl. Hans arkiver er innlemmet i UNESCO`S MEMORY OF THE WORLD

A3_Hesselberg100a¦èr_700x990px

Relaterte saker

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!

Eventbilde: Bli med på dansecamp i sommer!
fredag
11:00

Bli med på dansecamp i sommer!

Kirkenær Ballettskole har dansecamp for barn fra 1. – 7. klasse i uke 25, 26, 32 og 33. Campene gir danserne en fin mulighet til å teste ulike typer dans, og bli kjent med mange nye dansevenner.

Eventbilde: Sommerens dansecamp for ungdom
fredag
11:00

Sommerens dansecamp for ungdom

Kirkenær Ballettskole har dansecamp for barn fra 6. – 10. kl. og vgs i uke 25, 26, 32 og 33. Campene passer for deg som satser på dans, og som ønsker intensiv trening med tekniske og «danseriske» utfordringer.