Arrangementet er fullført.

Familiedag med Moviestar – lek filmstjerne hovedbilde
lørdag 
12:00

Familiedag med Moviestar – lek filmstjerne

ntso

Lørdag 6. desember kommer installasjonen Moviestar til Filmens Hus, før den skal videre til Museum of the Moving Image i New York i mars neste år. Her kan både liten og stor bli filmstjerne i en ekte monsterfilm og leke med spesialeffekter og greenscreen! Det blir også animasjonsverksted og filmvisninger, og servering av gløgg og pepperkaker.

Ved hjelp av teknikker som grønnskjerm, bevegelige mini-roboter og projisering kan man tre inn i et filmsett og påvirke filmen med egne bevegelser. Nærmere det å være filmstjerne går det ikke an å komme!

Program 6. desember – åpningsdag for Moviestar, animasjon og film:
Dørene åpner kl. 12.00

Filmaktiviteter i Filmgalleriet
• Barn og voksne kan leke seg med Moviestar
• Kl. 12.00 – kl. 15.00 Drop in animasjonsverksted med Bente Aasheim

Kl. 13.00
Gutten og snømannen + Snømannen og hunden
Den nydelige animasjonsklassikeren Gutten og snømannen handler om den lille gutten James som lager en snømann utenfor huset sitt som blir levende. Snømannen og hunden er en frittstående oppfølger.

Kl. 15.00
Frost (3D)
Frost er et visuelt og vakkert eventyr med humor, fantastiske karakterer og uforglemmelig musikk, basert på H.C. Andersens kjente eventyr om Snødronningen.

Litt mer om Moviestar
Et miniatyrfilmsett med bl.a. bevegelige roboter skaper bakteppet for filmen, og bevegelsene dine påvirker filmsettet. Mens du beveger deg foran en grønnskjerm vises handlingen på en skjerm foran deg, og du kan virkelig bli filmstjerne i din egen film! Moviestar var en svært vellykket installasjon på Meteorfestivalen i Bergen og skal videre til Museum of the Moving Image i New York i mars neste år. Men først kan den altså oppleves og prøves på Filmens Hus i Oslo.

Moviestar vil kunne prøves helt gratis på Filmens Hus fra 6. desember 2014 til 28. februar 2015.

Les om og se flere bilder fra installasjon på Moviestar sine websider.

Les mer om installasjonen på Filmens Hus.

Relaterte saker

Eventbilde: Karius og Baktus på Hovedscenen
lørdag
14:00

Karius og Baktus på Hovedscenen

Karius og Baktus har beholdt sin popularitet siden 1940-tallet og stadig fylles teatret av nye generasjoner barn som fryder seg over de gøyale tanntrollene.

Eventbilde: Middelalderdager på Hadeland Glassverk
tirsdag
11:00

Middelalderdager på Hadeland Glassverk

Opplev livet i middelalderen, levendegjort av en gruppe dedikerte og kunnskapsrike reenactorer fra Hađar middelaldergruppe. Gratis inngang, og passer for både barn og voksne.

Eventbilde: Tumble in the Jungle
lørdag
12:00

Tumble in the Jungle

Fart, humør og mange opplevelser venter den som blir med på Tumble in the Jungle. En samlende forestilling for alle barn!