Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Familiedag med Moviestar – lek filmstjerne hovedbilde
lørdag 
12:00

Familiedag med Moviestar – lek filmstjerne

ntso

Lørdag 6. desember kommer installasjonen Moviestar til Filmens Hus, før den skal videre til Museum of the Moving Image i New York i mars neste år. Her kan både liten og stor bli filmstjerne i en ekte monsterfilm og leke med spesialeffekter og greenscreen! Det blir også animasjonsverksted og filmvisninger, og servering av gløgg og pepperkaker.

Ved hjelp av teknikker som grønnskjerm, bevegelige mini-roboter og projisering kan man tre inn i et filmsett og påvirke filmen med egne bevegelser. Nærmere det å være filmstjerne går det ikke an å komme!

Program 6. desember – åpningsdag for Moviestar, animasjon og film:
Dørene åpner kl. 12.00

Filmaktiviteter i Filmgalleriet
• Barn og voksne kan leke seg med Moviestar
• Kl. 12.00 – kl. 15.00 Drop in animasjonsverksted med Bente Aasheim

Kl. 13.00
Gutten og snømannen + Snømannen og hunden
Den nydelige animasjonsklassikeren Gutten og snømannen handler om den lille gutten James som lager en snømann utenfor huset sitt som blir levende. Snømannen og hunden er en frittstående oppfølger.

Kl. 15.00
Frost (3D)
Frost er et visuelt og vakkert eventyr med humor, fantastiske karakterer og uforglemmelig musikk, basert på H.C. Andersens kjente eventyr om Snødronningen.

Litt mer om Moviestar
Et miniatyrfilmsett med bl.a. bevegelige roboter skaper bakteppet for filmen, og bevegelsene dine påvirker filmsettet. Mens du beveger deg foran en grønnskjerm vises handlingen på en skjerm foran deg, og du kan virkelig bli filmstjerne i din egen film! Moviestar var en svært vellykket installasjon på Meteorfestivalen i Bergen og skal videre til Museum of the Moving Image i New York i mars neste år. Men først kan den altså oppleves og prøves på Filmens Hus i Oslo.

Moviestar vil kunne prøves helt gratis på Filmens Hus fra 6. desember 2014 til 28. februar 2015.

Les om og se flere bilder fra installasjon på Moviestar sine websider.

Les mer om installasjonen på Filmens Hus.

Relaterte saker

Eventbilde: Sommerseilas for ungdom 2023
onsdag
12:00

Sommerseilas for ungdom 2023

Er du mellom 13 og 19 år og er klar for nye eventyr? Bli med på sommerseilas på den vakre skonnerten Svanen og få en opplevelse for livet.

Eventbilde: Musikklek for 4 – 5 åringer
onsdag
16:45

Musikklek for 4 – 5 åringer

Musikklek er et populært tilbud for barn født i 2017 og 2018. Oslo Kulturfabrikk har undervisning ukentlig på Smestad skole og Vålerenga skole.

Eventbilde: Familieforestilling «Dalmatinerne» – Premiere
onsdag
18:00

Familieforestilling «Dalmatinerne» – Premiere

Denne gangen presenterer OPAL historien om den slue og iskalde Cruella som vil kjøpe dalmatinervalper for å lage kåpe av dem. En musikalsk thriller i ekte OPAL-stil. Forestillingen passer for hele familien.