Søk i Aktiv i Oslo

Familiedag Filmens Hus – Animert i 100 år! hovedbilde

Familiedag Filmens Hus – Animert i 100 år!

ntso

Fra kl. 12 og utover inviterer vi til utstillingsåpning med orkestermusikk, ansiktsmaling, animasjonsverksted med Pirk Animasjon, ballonger, filmer og mye moro for barna på Filmens Hus.

Kl. 12.00 Åpning av utstillingen Animert i 100 år
Kl. 13.00 – 13.40 Filmvisning: Min bestemor strøk kongens skjorter (1999) og Den danske dikteren (2006) av Torill Kove
Kl. 13.30 Servering av boller og drikke
Kl. 15.00 Filmvisning: Flåklypa Grand Prix (1975) av Ivo Caprino

Billetter til filmvisningene kan kjøpes på cinemateket.no eller i skranken på Filmens Hus. Alle billetter koster 20,- denne dagen (vanlig Barnas Cinematek-pris). Ved kjøp av billetter på nett anbefaler vi at du henter de minimum én time før filmen starter.

Den danske dikteren og Min bestemor strøk kongens skjorter

(passer fra 5 år)

Disse to prisvinnende kortfilmklassikerne er begge laget av Torill Kove. Min bestemor strøk kongens skjorter ble nominert til Oscar i 2000, mens Den danske dikteren vant den gjeve statuetten i 2007.

En dansk dikter med skrivesperre reiser til Norge, fordi det er et billig ferieland. Dessuten bor Sigrid Undset der! Han håper hun kan inspirere ham til å skrive. I stedet møter han sin store kjærlighet

Min bestemor strøk kongens skjorter handler om bestemor, som startet en skjortegerilja under 2. verdenskrig. Sammen med skjortestrykere i hele landet kjempet hun mot tyskernes okkupasjon.

Flåklypa Grand Prix

(passer for alle)

Etter Kjell Aukrusts lune bygdesatire har Caprino laget tidenes mest sette norske film. Sykkelreparatør Reodor Felgen bor på fjelltoppen Flåklypa med sine hjelpere Solan og Ludvig. Reodor er et teknisk geni med sans for racerbiler. Kjeltringen Blodstrupmoen rapper en dag Reodors tegninger til en vidunderbil. Solan blir mektig irritert og tirrer Reodor til kamp. Med den høyteknologiske racerbilen Il Tempo Gigante kaster de seg ut i et fartsfylt billøp det formelig lukter svidd gummi av.


Dronningens gt. 16
Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Sommeren på SNØ
mandag
00:00

Sommeren på SNØ

Lyst på en kombinasjon av sol og snø denne sommeren? SNØ tilbyr et spennende sommerprogram med gode tilbud for store og små!

Eventbilde: Krigens skjebner – på Akershus festning
tirsdag
19:00

Krigens skjebner – på Akershus festning

En vandreforestilling av og med Ross Kolby om syv skjebner under 2. verdenskrig på Akershus festning.

Eventbilde: Drøbak Havnefestival 2024
fredag
14:00

Drøbak Havnefestival 2024

Det vil bli spennende aktiviteter og underholdning til både barn og voksne på dagtid. Mens kveldene blir viet til feelgood og gode rytmer ved fjorden fra spennende artister fra hovedscenen.