Arrangementet er fullført.

Familiedag Filmens Hus – Animert i 100 år! hovedbilde
torsdag 

Familiedag Filmens Hus – Animert i 100 år!

ntso

Fra kl. 12 og utover inviterer vi til utstillingsåpning med orkestermusikk, ansiktsmaling, animasjonsverksted med Pirk Animasjon, ballonger, filmer og mye moro for barna på Filmens Hus.

Kl. 12.00 Åpning av utstillingen Animert i 100 år
Kl. 13.00 – 13.40 Filmvisning: Min bestemor strøk kongens skjorter (1999) og Den danske dikteren (2006) av Torill Kove
Kl. 13.30 Servering av boller og drikke
Kl. 15.00 Filmvisning: Flåklypa Grand Prix (1975) av Ivo Caprino

Billetter til filmvisningene kan kjøpes på cinemateket.no eller i skranken på Filmens Hus. Alle billetter koster 20,- denne dagen (vanlig Barnas Cinematek-pris). Ved kjøp av billetter på nett anbefaler vi at du henter de minimum én time før filmen starter.

Den danske dikteren og Min bestemor strøk kongens skjorter

(passer fra 5 år)

Disse to prisvinnende kortfilmklassikerne er begge laget av Torill Kove. Min bestemor strøk kongens skjorter ble nominert til Oscar i 2000, mens Den danske dikteren vant den gjeve statuetten i 2007.

En dansk dikter med skrivesperre reiser til Norge, fordi det er et billig ferieland. Dessuten bor Sigrid Undset der! Han håper hun kan inspirere ham til å skrive. I stedet møter han sin store kjærlighet

Min bestemor strøk kongens skjorter handler om bestemor, som startet en skjortegerilja under 2. verdenskrig. Sammen med skjortestrykere i hele landet kjempet hun mot tyskernes okkupasjon.

Flåklypa Grand Prix

(passer for alle)

Etter Kjell Aukrusts lune bygdesatire har Caprino laget tidenes mest sette norske film. Sykkelreparatør Reodor Felgen bor på fjelltoppen Flåklypa med sine hjelpere Solan og Ludvig. Reodor er et teknisk geni med sans for racerbiler. Kjeltringen Blodstrupmoen rapper en dag Reodors tegninger til en vidunderbil. Solan blir mektig irritert og tirrer Reodor til kamp. Med den høyteknologiske racerbilen Il Tempo Gigante kaster de seg ut i et fartsfylt billøp det formelig lukter svidd gummi av.


Dronningens gt. 16
Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Bli sjarmert i senk med Snøfall
onsdag
18:00

Bli sjarmert i senk med Snøfall

Snøfall! Måk plass i julekalenderen! Denne nydelige julemusikalen er en familieforestilling; det beste som har skjedd førjulstid og julestemning siden Blåfjell og Jul i Skomakergata.

Eventbilde: Glassblåsing for barn på Bærums Verk
torsdag

Glassblåsing for barn på Bærums Verk

Glassblåsing et et spennende håndverk, og mange tar turen innom Klart Glass for å oppleve et gammelt håndverk på nært hold.

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!