Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Familiedag Filmens Hus – Animert i 100 år! hovedbilde
torsdag 

Familiedag Filmens Hus – Animert i 100 år!

ntso

Fra kl. 12 og utover inviterer vi til utstillingsåpning med orkestermusikk, ansiktsmaling, animasjonsverksted med Pirk Animasjon, ballonger, filmer og mye moro for barna på Filmens Hus.

Kl. 12.00 Åpning av utstillingen Animert i 100 år
Kl. 13.00 – 13.40 Filmvisning: Min bestemor strøk kongens skjorter (1999) og Den danske dikteren (2006) av Torill Kove
Kl. 13.30 Servering av boller og drikke
Kl. 15.00 Filmvisning: Flåklypa Grand Prix (1975) av Ivo Caprino

Billetter til filmvisningene kan kjøpes på cinemateket.no eller i skranken på Filmens Hus. Alle billetter koster 20,- denne dagen (vanlig Barnas Cinematek-pris). Ved kjøp av billetter på nett anbefaler vi at du henter de minimum én time før filmen starter.

Den danske dikteren og Min bestemor strøk kongens skjorter

(passer fra 5 år)

Disse to prisvinnende kortfilmklassikerne er begge laget av Torill Kove. Min bestemor strøk kongens skjorter ble nominert til Oscar i 2000, mens Den danske dikteren vant den gjeve statuetten i 2007.

En dansk dikter med skrivesperre reiser til Norge, fordi det er et billig ferieland. Dessuten bor Sigrid Undset der! Han håper hun kan inspirere ham til å skrive. I stedet møter han sin store kjærlighet

Min bestemor strøk kongens skjorter handler om bestemor, som startet en skjortegerilja under 2. verdenskrig. Sammen med skjortestrykere i hele landet kjempet hun mot tyskernes okkupasjon.

Flåklypa Grand Prix

(passer for alle)

Etter Kjell Aukrusts lune bygdesatire har Caprino laget tidenes mest sette norske film. Sykkelreparatør Reodor Felgen bor på fjelltoppen Flåklypa med sine hjelpere Solan og Ludvig. Reodor er et teknisk geni med sans for racerbiler. Kjeltringen Blodstrupmoen rapper en dag Reodors tegninger til en vidunderbil. Solan blir mektig irritert og tirrer Reodor til kamp. Med den høyteknologiske racerbilen Il Tempo Gigante kaster de seg ut i et fartsfylt billøp det formelig lukter svidd gummi av.


Dronningens gt. 16
Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Sommerprogram på Teknisk museum
torsdag

Sommerprogram på Teknisk museum

Teknisk museum har aktivitetsprogram hver dag i hele sommer! Se spennende utstillinger, bli med på omvisninger, prøv morsomme og lærerike aktiviteter, og la deg fascinere av spennende vitenshow.

Eventbilde: Gratis svømmeopplæring i sommer!
torsdag

Gratis svømmeopplæring i sommer!

Alle kursene er betalt av Oslo kommune. Dette er en fantastisk mulighet til deg i Oslo til å lære å svømme og ha det gøy i vann denne sommeren!

Eventbilde: Buttonsverksted i Klimahuset
fredag

Buttonsverksted i Klimahuset

De har rigget til sommerverksted i Klimahusets amfi med buttonsmaskiner, gamle tidsskrifter fra museumsloftet, ferdigprintede klimabudskap, tegneutstyr og papir i mange ulike farger. Du bestemmer hvordan akkurat din button skal bli!