Arrangementet er fullført.

Fakkelmarkering, festpremiere og solidaritetsvisning av animasjonsfilmen TÅRNET hovedbilde
torsdag 
18:00
Saga kino (Oslo Kino)

Fakkelmarkering, festpremiere og solidaritetsvisning av animasjonsfilmen TÅRNET

Europafilm, Tenk.tv og NFkino Saga ønsker velkommen til førpremiere og solidaritetsvisning av den norske versjonen av Mats Groruds animasjonsfilm Tårnet torsdag 29.11 klokken 18.00.

Nedre aldersgrense på filmen er 9 år- så det er en ypperlig anledning til å ta med unger- nieser, nevøer, venner og gjøre dette til en heidundrandes markering av den Internasjonale solidaritetsdagen for det palestinske folk!

Kvelden starter med en fakkelmarkering utenfor Stortinget i forbindelse med solidaritetsdagen for det palestinske folk (https://www.fn.no/Om-FN/FN-dager/Kalender/Internasjonal-solidaritetsdag-for-det-palestinske-folk). Markeringen begynner klokken 17.15 og arrangeres av Palestinakomiteen i Oslo og Fellesutvalget for Palestina.

Etter fakkelmarkeringen går vi samlet til filmvisningen, som starter klokken 18.00 på Saga kino. Både regissør, skuespillere og crew vil være til stede på visningen.

Det blir også premierefest på Mesh etter visningen, hvor vi kan prate om filmen – visning av sett og dukker, palestinsk musikk, og mat!

Førpremieren er en solidaritetsvisning og overskuddet av distributørens inntekter vil gå til Music in Refuge – en norsk organisasjon opprettet for å gi et musikktilbud til barn og unge i flyktningleirene gjennom støtte til musikk-gruppa Beit Atfal Al Somoud i Rashedieh (et barne og ungdomsorkester for barn og unge mellom 5-20 år). Music in Refuge samarbeider med Musikkhøgskolen i Norge. Støtten skal gå til å betale musikklærere som underviser. Les mer om Music in Refuge her: http://www.ballade.no/sak/ny-ideell-stiftelse-for-musikktilbud-i-flyktningleir/

Om filmen:

Lengde: 77 min
Aldersgrense: 9 år
Språk: norsk tale

Fire generasjoner palestinske flyktninger. Ett håp.

Den 15 mai 1948 ble staten Israel opprettet, til tross for omfattende protester fra palestinerne som bodde i området fra før. Store deler av den palestinske befolkningen ble fordrevet fra sine hjem og over 500 palestinske landsbyer ble ødelagt . Palestinerne kaller 1948-krigen for «al-Nakba», som betyr «katastrofen».

Tårnet er en varm og spennende fortelling om den elleve år gamle jenta, Wardi, og hennes oldefar Sidi, som bor sammen i et høyt tårn i en flyktningleir i Beirut, Libanon. Helt siden Sidi kom til flyktningleiren i 1948 har han holdt fast på håpet om å returnere til sitt kjære Palestina, men nå er tiden i ferd med å løpe ut. Filmen tar oss med på Wardis reise til fortiden gjennom historiene til de fire generasjonene som bor i tårnet, i søken på Sidis tapte håp og hennes egen fremtid.

Filmen er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør og manusforfatter, Mats Grorud, mens han bodde i en flyktningleir i Beirut, Libanon.

Velkommen skal dere være!

Relaterte saker

Eventbilde: Den usynlige gutten – Bærum Kulturhus
lørdag
15:00

Den usynlige gutten – Bærum Kulturhus

Velkommen til en magisk og morsom forestilling med barnegruppa i Sandvika barne- og ungdomsteater.

Eventbilde: Subsdans summercamp for kids
mandag

Subsdans summercamp for kids

Subsdans arrangerer summercamp for barna hvor de kan melde seg på en hel uke med dans! Elevene danser hiphop, popping og break med dyktige pedagoger.

Eventbilde: Dansecamp i sommer
mandag

Dansecamp i sommer

Velkommen til DanseCamp på Kirkenær Ballettskole! Passer for danseglade og kreative barn fra 2.klasse og opp til ungdom. Uken avsluttes med forestilling!