Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Fagerborgfestspillene hovedbilde
onsdag 

Fagerborgfestspillene

top-image2

 

Fagerborgfestspillene er en kammermusikkfestival skapt av unge musikere, med mål om å gi folk en ny opplevelse av klassisk musikk. Med tittelen “Gnist” ønsker festspillene 2015 å formidle noe av den energien, dedikasjonen og spillegleden dagens unge musikere innehar.

Åpningskonsert: Connections – 25. mars på Gamle Logen. 

Her finner du programmet for festivalen.

Under finner du informasjon om noen av artitene som skal opptre på festivalen.

Bjørn Solum

Bjørn Solum er en av de mest profilerte cellister i sin generasjon, og har siden 1989 vært ansatt som alternerende solo-cellist i Oslo-Filharmonien. Han har turnert verden rundt med orkesteret og hatt et utstrakt samarbeid med mange av verdens ledende dirigenter. Solum har vært solist med de fleste av landets profesjonelle symfoniorkestre og har også hatt et nært samarbeid med Oslo Camerata.

Camilla Kjøll

Camilla Kjøll er 1. konsertmester hos Den norske opera & ballett. Kjøll er en internasjonalt ettertraktet solist og kammermusiker. Hennes opptreden i DNO&B i den krevende scenerollen i Alban Bergs «Lulu» mottok strålende kritikker. Det samme gjorde urfremføringen og innspillingen av Mark Adderleys fiolinkonsert, som ble tilegnet henne. Kjøll spiller på en Giovanni Battista Guadagnini-fiolin (1747) på utlån fra Dextra Musica (Sparebankstiftelsen).

Bugge Wesseltoft

Bugge Wesseltoft er en av Norges mest internasjonale profilerte jazzmusikere, både som pianist, komponist og produsent. Bugge har fått tildelt 3 spellemannspriser, og har et bredt repertoar innenfor tradisjonell nordisk jazzstil, klassisk improvisasjon, verdensmusikk og jazz med innslag av elektroniske elementer.

Håkon Kornstad

Håkon Kornstad er en internasjonalt anerkjent saksofonist, performer og komponist. Han har  gitt ut mange jazz-cder som har høstet gode anmeldelser. Et besøk i The Metropolitan Opera i New York satte i gang prosessen som resulterte i en mastergrad i opera fra KHiO. I ensemblet Tenor Battle blandes vakre operaarier og napolitanske sanger med smektende jazztoner på et uventet vis.

Wolfgang Plagge

Plagge ble kjent som vidunderbarn da han vant Ungdommens Pianomesterskap 11 år gammel og debuterte som pianist året etter. Han har i voksen alder virket like mye som komponist og har til nå komponert mer enn 130 verker. Som komponist har han en omfattende produksjon med en verkliste som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker.

Relaterte saker

Eventbilde: Christer Torjussen – MidtlivsChrister
lørdag
18:30

Christer Torjussen – MidtlivsChrister

MidtlivsChrister er en festlig berg- og dalbane av et standupshow, fylt med morsomme betraktninger, observasjoner og fiffige skråblikk.

Eventbilde: Barcode Standup – hver lørdag!
lørdag
21:00

Barcode Standup – hver lørdag!

Nå er det standup på Vesper Bar her lørdag. Gratis inngang!

Eventbilde: Tipsy Ibsen – forestilling med en original vri!
lørdag
21:00

Tipsy Ibsen – forestilling med en original vri!

Tipsy Ibsen presenterer flere av Henrik Ibsens mest klassiske verk, og i første runde tar de for seg Hedda Gabler! Det er bare en liten hake…